Ma vásárolni voltam. Utoljára 5 napja mentem boltba.
Csak ámultam azon, Hogy gyakorlatilag az utca tele van emberrel.
6-8 ember a buszmegállóban, jó közel egymáshoz. 8 éves gyerekek egyedül randalíroztak, energia italt iszogatva.
Boltba, senkit nem érdekelt a másfél méter, de a félméteres betartása se. Volt olyan család aki 5-6 fővel érkezett bevásárolni. Vettek kb 2 kis szatyornyi dolgot.
Mindez Miskolcon, új győri főtéren.
Rendőr persze egy sem.
Vicc az egész ahogy van. Szerintetek? Máshol is ez megy?
Újra leírom, hogy semmi értelme. Ezt nem lehet sokáig csinálni, mert szintén újra leírom akkor éhen düglünk. Lehet te kiraktad a profilképedre a maaraggyothon filtert és most nagyon örülsz magadnak, meg úgy érzed csináltál valamit, mert téged nem érint pénzügyileg, életed meg amúgy sem lenne, de képzeld el, előb utóbb mindenkit érinteni fog. Engem sem érint most még éppen, ugyanazt a fizetést megkapom és tudok otthonról dolgozni, de ha majd azok a cégek amiknek az én cégem eladja a szolgáltatásait bedőlnek, mert az embereknek nem lesz pénze, akkor az én cégem is be fog dőlni, csak nem olyan gyorsan mint a sarki bár, hanám pár hónappal később. Továbbmegyek...ezt mindenki úgy tervezi., hogy 1-2 hónap..(nem azért mondom, én azt is sokallom), de 1-2 hónap múlva ez még ugyanúgy létezni fog és valaki felszáll vele egy repülőre, elköhögi magát egy discoban, úgyanúgy seperc alatt szétterjed. Akkor majd pár hónap szünet után újra leállítunk mindent? Majd utána megint?? Ez lesz az új normál? Csettintésre karantén is munkanélküliség?? Utálom a svéd rendszert, kormányt meg politikát meg mindent amennyire csak valamit utálni lehet, de ebben az esetben furcsa módon egyetértek velük.
2020. ápr. 3. 13:44
22/110 anonim válasza:
ajánlom a Fertőzés nevű filmet és akkor átlátod pontosan hogyan is működik ez, ijesztően hasonlít erre az esetre (csak nem annyira halálos,de a hivatalos lépések azonosak)
2020. ápr. 3. 13:53
23/110 anonim válasza:
van értelme, mert ha mindenki beteg lesz ugyanúgy bedől a gazdaság (lásd Olaszország, Spanyolország, Kína)
2020. ápr. 3. 13:54
24/110 anonim válasza:
21: Mefogtad a lényeget. Nem lehet csak úgy jojózgatni meg mérleghintázni a gazdasági helyzettel.
2020. ápr. 3. 13:57
25/110 anonim válasza:
Azokon a helyeken még a Magyarnál 100x durvább karantén van, Olaszország meg kb mindent leállított szinten a lassítsuk a vírust címmel, nem azért mert nem lenne aki dolgozik. Kínában meg jobb a gazdaság mint valaha, azok ezt direkt csinálták, nem denevérlevesből jött ez az 100%.
2020. ápr. 3. 13:58
26/110 anonim válasza:
Kínában ugyanúgy vergődik a gazdaság és nem denevér volt ( a dns nem egyezik) plusz nem szándékos volt. Vírus régen is volt és mindig is lesz lásd pestis (sima patkány és nem laboratórium :D ). Akkor is bezárkóztak, ez csak nekünk új, mert rég volt ekkora betegség.
2020. ápr. 3. 14:02
27/110 anonim válasza:
Csak jelzem, Kínában mindenhol újra szigorítanak, Vuhanban is, ahol elvileg már minden lecsengett. Egyszerűen nem csengett le a dolog, nem is tud lecsengeni, mert még a Vuhani, Kínai intézkedések, statisztika hamisítások is csak arra jók, hogy elhúzzák a járványt. Évekig viszont ez a helyzet fenntarthatatlan.
Legyen antitest tesztelési lehetőség, és mindenki a saját felelős döntése alapján mérlegélhessen, hogy mer-e közösségbe menni, repülőre ülni.
2020. ápr. 3. 14:03
28/110 Szeiff válasza:
A korlátozásoknak akkor volna értelme, ha a vele megnyert időt az egészségügyi kapacitások megtöbbszörözésére fordítanák. Egy mentőápoló ismerősömtől ma hallottam, hogy a Kínai gépeket még ki sem csomagolták. Szerintem vérlázító, hogy a korlátozásokkal nyert időt így elpazaroljuk.
Azaz a korlátozásoknak van értelme, de nem így.
2020. ápr. 3. 18:32
29/110 anonim válasza:
Nos azért be menjen senki sehova, hogy ne omoljon össze az egészségügy... Kérdezem én, hol van az a sok millió forint amit az ország az egészségügyre költhetett volna? Mondjuk nem a majom focistákat kellett volna pénzelni, hanem elsősorban a pénzt az eü.-re fordítani és utána jöhet a többi dolog. Ja és akkor még, bénák is. Szóval konkrétan a semmire megy el a pénz. Ez Magyarország. Nyilván van rosszabb helyzetben más ország is, de azért lássuk már be, hogy ez ami itt megy nem normális.
A kijárási korlátozásról pedig, annyit hogy ha egy csomó ember nem tartja be mi értelme van? Nem csak az eü.-ről van itt szó, hanem emberéletekről is. Csak így mellékesen. Ennyit erről.
2020. ápr. 3. 20:26
30/110 anonim válasza:
A svédek nagyszerű döntéséről csak annyit: a néhányezres fertőzöttségű országok közül az ő halálozási statisztikájuk a legrosszabb. Nagyon-nagyon messze a legrosszabb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!