Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ér egyáltalán valamit a...

Ér egyáltalán valamit a kijárási korlátozás?

Figyelt kérdés

Ma vásárolni voltam. Utoljára 5 napja mentem boltba.

Csak ámultam azon, Hogy gyakorlatilag az utca tele van emberrel.

6-8 ember a buszmegállóban, jó közel egymáshoz. 8 éves gyerekek egyedül randalíroztak, energia italt iszogatva.

Boltba, senkit nem érdekelt a másfél méter, de a félméteres betartása se. Volt olyan család aki 5-6 fővel érkezett bevásárolni. Vettek kb 2 kis szatyornyi dolgot.

Mindez Miskolcon, új győri főtéren.

Rendőr persze egy sem.

Vicc az egész ahogy van. Szerintetek? Máshol is ez megy?

2020. ápr. 3. 00:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/110 anonim ***** válasza:
37%
tegnap a tömött lidlben nyugatinal meg egy kerekesszekes mas teren is fogyatekost is tologattak amikor amugy sincs hely a belvarosi boltokban..csucsidoben persze..beleultettem volna a masikat is legszivesebben azt ugy megtoltam volna a deakig nem alltak volna meg.
2020. ápr. 4. 08:43
 42/110 anonim ***** válasza:
35%
De valaki tényleg mondja már el, hogy odahaza hogy lehetnek tele a Lidlök? Ott nincs szabályozás?
2020. ápr. 4. 08:50
 43/110 anonim ***** válasza:
35%
Nincs, nincs lekorlatozva hanyan lehetnek benn egyszerre, csak, hogy az oregek delelott mehetnek csak, lenyegeben ennyi.
2020. ápr. 4. 08:53
 44/110 anonim ***** válasza:
30%
43: Akkor ez az üzletlánc felelőtlensége. Akár meg is büntethetik őket.
2020. ápr. 4. 09:06
 45/110 Mr.Cat válasza:
37%

Ma 00:17

"Nem értem 60-80.000 ember halála miért olyan sok. Többen halnak meg influenzában minden évben."

Hagyjuk már ezt az influenza vs koronavírus dolgot...

Először is, ez nem 1 év hanem 4 hónap alatt tett el láb alól annyi embert amennyit, egyes becslések szerint 100 ezernél is több életet követet már, főleg hogy Kína a fertőzöttek és halottak számáról sokak szerint hamis adatokat közölt. Az influenzát minden évben körülbelül 1-2 milliárd ember kapja el vagy több. 1000-ből ha egy elveszíti az életét. A koronavírus eddigi regisztrált betegeit és a halottak számát nézve 5.3%-os a halálozási arány, de tegyük fel hogy valójában van 2x ennyi fertőzött, akkor is 2.65%-ra jön ki a halálozási arány. De mi van ha elkapja ezt is 1-2 milliárd ember? :)Persze, mondhatnánk hogy akkor 25-50 millió halott lenne és nem is egy év alatt, de nagyon nem. 5 emberből minimum egynél súlyos lenne a betegség, 1 milliárd fertőzöttet számítva ez 200 millió súlyos esetet jelentene, és az egészségügy, világszerte 1.1 millió beteget és 30 ezer súlyos esetet sem tud megfelelően kezelni tehát exponenciálisan nőne a halálozási arány... talán százmilliós méretet is ölthetne.

A kérdésre a válasz : Természetesen van értelme, illetve lenne értelme a kijárási korlátozásoknak/tilalmaknak, de ahhoz kellene az emberek egyéni felelősségteljes viselkedése és a hatóságok erőteljesebb, hatékonyabb fellépése ami ugyebár nem igazán adott...

2020. ápr. 4. 10:08
 46/110 anonim ***** válasza:
76%

Sokan azt is elfelejtik, hogy ha koronavírus miatt teljesen leterhelődek a kórházak, akkor egy baleset után hiába szed össze a mentő. Nem fognak tudni megműteni.

Lehet bandázgatni, de amikor téged vagy a szüleidet nem tudnak fogadni egy amúgy rutinműtétnek számító beavatkozásra, akkor már késő lesz észbe kapni.

2020. ápr. 4. 10:28
 47/110 anonim ***** válasza:
77%
Miskolc, Újgyőri? Ne csodálkozz. Lassan egy gettó az egész környék. Azt pedig tudjuk, hogy nekik "bármit szabad"....:(
2020. ápr. 4. 10:36
 48/110 anonim ***** válasza:
84%
Gondolom, ér valamit. Lehet, hogy más városokban sok ellenkező példát lehet látni, de itt nálunk (megyeszékhely) elnéptelenedtek az utcák, nem látni embercsoportokat sehol (a helyi újságban is voltak erről képek). A nagyobb boltokban, ahova én járok, nem tapasztaltam a szokásosnál nagyobb zsúfoltságot, igaz, csak 1-2 hetente megyek ilyen helyekre. A kisebb bevásárlásokat a közeli vegyesboltban, zöldségesnél, hentesnél oldom meg, ezekben 1-2 embert engednek be egyszerre, kint várakozik pár ember egymástól tisztes távolságban, vannak, akik maszkot, kesztyűt viselnek (az eladók is).
2020. ápr. 4. 10:56
 49/110 anonim ***** válasza:
35%
Ha valamint csinalsz es nincs vege, nem jutsz vele sehova, a vege lenyegeben ugyanaz mint az eleje, akkor annak a valaminek nincs ertelme. Itt nem az utcak elneptelenedeserol van szo, hanem arrol, hogy megeri-e bedonteni a gazdasagot azert h ideiglenes lassitsunk valamit ami utana is ott lesz ugyanugy es terjedni fog ugyanugy (csak bar ott tartanank, hogy utana van..). Sajnos nagyon konnyen meg lehet vezetni az embereket es ugy nez ki meg kell varni amig ennek a nagyhangu tamogatio nem tudnak etelt tenni az asztalra, a torlesztot fizetni, vagy a lakbert es csak akkor lesz vege ennek az elmebajnak. Csak idegesit, hogy az ertelmesebbeket is magukkal rantjak.
2020. ápr. 4. 11:32
 50/110 anonim ***** válasza:
68%
Ugyanannyi ember van mindenhol, egymás nyakában lihegnek, igazából mindenki szar bele az egészbe, úgyhogy semmi értelme nem volt. :D
2020. ápr. 4. 13:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!