Ér egyáltalán valamit a kijárási korlátozás?
Ma vásárolni voltam. Utoljára 5 napja mentem boltba.
Csak ámultam azon, Hogy gyakorlatilag az utca tele van emberrel.
6-8 ember a buszmegállóban, jó közel egymáshoz. 8 éves gyerekek egyedül randalíroztak, energia italt iszogatva.
Boltba, senkit nem érdekelt a másfél méter, de a félméteres betartása se. Volt olyan család aki 5-6 fővel érkezett bevásárolni. Vettek kb 2 kis szatyornyi dolgot.
Mindez Miskolcon, új győri főtéren.
Rendőr persze egy sem.
Vicc az egész ahogy van. Szerintetek? Máshol is ez megy?
Ma 00:17
"Nem értem 60-80.000 ember halála miért olyan sok. Többen halnak meg influenzában minden évben."
Hagyjuk már ezt az influenza vs koronavírus dolgot...
Először is, ez nem 1 év hanem 4 hónap alatt tett el láb alól annyi embert amennyit, egyes becslések szerint 100 ezernél is több életet követet már, főleg hogy Kína a fertőzöttek és halottak számáról sokak szerint hamis adatokat közölt. Az influenzát minden évben körülbelül 1-2 milliárd ember kapja el vagy több. 1000-ből ha egy elveszíti az életét. A koronavírus eddigi regisztrált betegeit és a halottak számát nézve 5.3%-os a halálozási arány, de tegyük fel hogy valójában van 2x ennyi fertőzött, akkor is 2.65%-ra jön ki a halálozási arány. De mi van ha elkapja ezt is 1-2 milliárd ember? :)Persze, mondhatnánk hogy akkor 25-50 millió halott lenne és nem is egy év alatt, de nagyon nem. 5 emberből minimum egynél súlyos lenne a betegség, 1 milliárd fertőzöttet számítva ez 200 millió súlyos esetet jelentene, és az egészségügy, világszerte 1.1 millió beteget és 30 ezer súlyos esetet sem tud megfelelően kezelni tehát exponenciálisan nőne a halálozási arány... talán százmilliós méretet is ölthetne.
A kérdésre a válasz : Természetesen van értelme, illetve lenne értelme a kijárási korlátozásoknak/tilalmaknak, de ahhoz kellene az emberek egyéni felelősségteljes viselkedése és a hatóságok erőteljesebb, hatékonyabb fellépése ami ugyebár nem igazán adott...
Sokan azt is elfelejtik, hogy ha koronavírus miatt teljesen leterhelődek a kórházak, akkor egy baleset után hiába szed össze a mentő. Nem fognak tudni megműteni.
Lehet bandázgatni, de amikor téged vagy a szüleidet nem tudnak fogadni egy amúgy rutinműtétnek számító beavatkozásra, akkor már késő lesz észbe kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!