Miért van ennyi liberális ember Európában?
Miből indult ki mindez? Hogy erősödött meg ennyire a liberalizmus.
Magyarországon ki liberális és ki nem? (Politikusokra értem)
Németországban Angela Merkel liberális?
Szerintetek normális a mai migránshelyzet? Te támogatod hogy Európát muszlimok töltsék ki? Helyette nem lenne jobb egy egyesített Európa ahol inkább az európai emberek töltsék ki az űrt. Mi közünk van egyáltalán az arab világhoz? Hogy kezdődött ez az egész migránsügy?
A konzervatív világnézet mindig valami diktatúraszerűség.
Egy sablon szerinti élet.
Lásd az embereket olyasmire akarják kényszeríteni,amihez semmi kedvük,kötöttségek,házasság,robotolni egy életen keresztül.
Közben,aki élvezni kívánja az életet,tehát liberális,azokat elakarja nyomni,mondván a szabadság csak a gazdagoknak jár.
Európában azért van ennyi liberális,mert igényük van a minőségi életre,még a konzervatívak beletörődnek az egyszerű,semmilyen életbe,mert más ezt elvárja tőlük.
Miért kellene ugyanazt a rendszert fenntartani,ami mások,generációkkal ezelőtti emberek kitaláltak?
Mi értelme az életnek,ha nem vagy boldog,csak egy konzervatív,robotezerű életet élsz,minta többi birka?
Azért ilyen magas az alkeszek száma,mert mindegyik az elvárások szerint éli az életét,nem a saját vágyaik szerint...
Minden józan elméjű ember liberális,nem akarja,hogy mások mondják meg neki hogyan éljen.
Csak egy bökkenő van a liberalizmussal. Ha mindent szabad, akkor borul a rend, a gazdaság is csődbe mehet, a közbiztonság pedig szintén romolhat. Lásd a közelmúltban történt francia és brüsszeli merénylet.
Az ha valaki vágyik egy családra, egy biztos pontra az életében, amiben ő boldog lehet, az miért konzervativizmus? Az hogy robotolsz, azaz dolgozol a családodért és magadért az miért rossz? Kell a monotonitás sokszor, mert csak akkor tudsz megélni. Bulikkal, facebookkal, meg amit akarsz azt csinálsz alapokon nem sok haszon fog születni. Nyilvánvaló hogy amit a kormány csinál az nem normális dolog és rendkívüli elnyomó az egész. Az emberek egy olyan gazdaságot akarnak amivel a szabadságjoguk érvényesíthető, olyan pénzszerzési módot amiben nem alacsony bérekért kell robotmunkát végezni látástól vakulásig. Az élvezeti cikkeket, egyéb extrákat amivel állítólag kifejezhetjük a szabadságjogainkat csakis pénzből lehet megvenni, a pénzhez gazdaság kell, a jó gazdasághoz pedig józanész és fegyelem és némi konzervativizmus sem árt.
Az valóban nem jó ha a másikra ráerőltetnek valamit amit a személy nem akar, velem is ezt csinálják még családon belül is a mai napig. Lelkiterror, gyomorideg és megalázó körülmények.
Hát nem tudok,valamiért pont a konzervatív pártok erőltetik az egykulcsos adót,a nagy társadalmi különbségeket.
Szerintem meg az fenntarthatatlan,hogy valakinek családja is legyen,meg mellette királyként is éljen,gazdaságilag....
Mármint az átlag embernek,egy milliárdosnak tök mindegy,de egy átlag ember csak akkor élhet egy viszonylagos jólétben,ha nem vállal kötöttségeket.
Én elhiszem,hogy van,akit boldoggá tesz,hogy családban élhet,én soha nem tudnám így elképzelni magam,mert eléggé introvertált vagyok,a hobbimimmak élek.
Ha már kapitalizmusban élünk,akkor az emberek magánéletébe se szóljon bele senki.
Ha valaki szerint nekem nincs közöm hozzá,hogy ő miből vagyonosodott meg,neki meg ahhoz nincs köze,hogy én a jóval kevesebb pénzemet mire költöm.
Ez a konzervatív társadalmi szemlélet,kapitalista elemekkel nem működik...
Én ebbe a fene nagy konzervativizmusban meg neokereszténységbe azt nem értem hogy szabadságot akart a nép 1990-ben. Működött az első két ciklus alatt. Azóta? Pláne az utóbbi hat évben??? Miért hajtja bele önként a fejét az igába valaki? Miért tapsol ahhoz amin sírni kéne? Kettő ecetes almapaprikáért véres hurkával?
Gyűlőlködés? Szép új világ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!