Miért védi annyira mindenki Izraelt? Meg miért szidják az irániakat? Az emberek többsége miért hiszi el hogy Irán agresszor? Miért nem bírják felfogni a Izrael állam vezetői őrültebbek Irán vezetőinél?
tegnap 19:58
Allah, Elijah, az Úr, Jah, Jahve, Jehova, Isten, Atya, stb. Mi bajod van? Egy Isten van, nem mindegy az neked, hogy a monoteista vallásokban hogy nevezik?
"Arra kaptam parancsot Allahtól, hogy mindaddig harcoljak az emberekkel, amíg tanúságot nem adnak, hogy nincs Isten az egyetlen ALLAHON -(Ide beillesztheted, hogy az egyetlen Istenen)-kívül, és Mohammed az ő prófétája, amíg meg nem tartják az istentiszteletet, és meg nem fizetik az egyházi adót. Mi van a tízparancsolatban?
Miért következik szerinted ebből az, hogy a muzulmánok fanatikus embergyűlölők? Szerintem te sem gondolod ezt, meg a hozzád hasonlóan érvelők sem, csak valami hatalmas nagy megfelelési kényszer van bennetek, hogy hajtogassátok a magatok és egyéb érdekszférák sületlen propagandáját.
Először is soha nem találkoztam olyan muszlimmal, aki lenézte volna más emberek hitét, kivéve amikor az Isten tagadása jött szóba.
Másodszor pedig szerintem csak azok támadnak bármilyen hitűeket, akik jómaguk Istent tagadják, vagy divatból mondják magukat kereszténynek, egyébként meg nem ismerik a Bibliát, Koránt, a talmudnak még egy tekercsét sem látták, de semmilyen szent írást, vagy teológiai értekezést sem tanulmányoztak, a templomokat, szentélyeket pedig csak kívűlről dicsérik. Ezért van az, hogy nem tudnak semmilyen megértést tanúsítani nem csak a muszlimokkal, de ha éppen érdekeik úgy kívánják akkor másokkal szemben sem. Ma a muzulmánok, holnap a zsidók, holnapután a hinduk, keresztények, aztán a mormonok, stb.
Ja és majd' elfeledtem. Még egy idézet.
" Én vagyok az ÚR, ÁBRAHÁM és IZSÁK Istene..."
Kinek ismerős? :)
#Bambanyul
Megkérlek szépen, hogy MÉGEGYSZER rugaszkodj neki, és olvasd el, amit írtam - és ha ez megvan, akkor próbálj meg NEM belemagyarázni semmit. Sikerült?
Hidd el, hogy pontosan tudok fogalmazni, és pontosan azt írtam le, amit gondoltam. Sem többet, sem kevesebbet. Tehát (hogy te is megértsd) NEM AZT ÍRTAM, AMIT TE SZERETNÉL LÁTNI BENNE.
Pedro
ma 18:58
Igaz-hit, azaz egyisten- hit. Nem a muzulmánok kiváltsága.
Ettől még nem jogosítják föl magukat másra, mint az igazhit, vagyis az egyisten-hit terjesztésére. Csakúgy, mint bármelyik más monoteista vallás hirdetői teszik.
A terrorizmus sem csak a muszlimok jellemzője. Ettől még nem rosszabbak, mint bármely más hitű nemzet. Sőt! Népességüket tekintve talán még sokkal pozitívabbak a statisztikai mutatóik. Isten nevében nagyon sok gazemberséget el lehet követni. Ja, hogy a muzulmán világban történő negatív eseményeket jobban hirdetik? Ez kinek az érdeke? Kinek az érdeme? Mitől fanatikusabb Ahmedinezsad, mint az izraeli vezetők? Hogy muszlim? Irán nem fegyverrel alapította meg a hazáját. Vagy de? Tudtommal csak elzavarta az amcsibarát, rabló, kollaboráns vazetőiket. Miután elegük lett, hogy a sztriptízbárok, kaszinók előtt haltak éhen az emberek, miközben a magas diplomácia képviselői bent tivornyáztak.
Azt hiszem nem én magyarázok bele dolgokat semmibe.
"Miért következik szerinted ebből az, hogy a muzulmánok fanatikus embergyűlölők?"
Nem következik, és nem is mondtam ilyet. Csak ezek miatt a tanok miatt könnyen fanatizálhatók. Engem pedig baromira nem vigasztal, hogy ha nem embergyűlöletből robbantja fel a családomat egyikük, hanem csak Allahot akarja szolgálni.
"Igaz-hit, azaz egyisten- hit. Nem a muzulmánok kiváltsága."
Az EGYISTENHIT valóban nem a muszlimok kiváltsága. (Ők nem nevezik magukat se muzulmánnak, ez egy európai szó.)
De ISMÉT leírom, most külön csak neked:
"az "igazhitű" az MINDEN esetben muzulmán vallású egyén, azaz az iszlám, azaz "az Allah iránti odaadás, alávetés, megadás" követője. Kizárólag ők nevezik a hitüket "az egyetlen igaz hit"-nek, és magukat "igazhitű"-eknek."
"A terrorizmus sem csak a muszlimok jellemzője."
Ez így igaz, rajtuk kívül is vannak még egyéb terrorista szekták, csoportok. De ettől még nem érzem jobban magam.
Egyébként sem ÁLTALÁBAN az iszlám terrorizmusról van szó, hanem itt KIFEJEZETTEN AZ IRÁNIRÓL beszéltünk. Legalábbis előtted...
"Ja, hogy a muzulmán világban történő negatív eseményeket jobban hirdetik?"
Mint melyik egyéb világ eseményeit? :-)
Én még nem hallottam, hogy Londonban, vagy New Yorkban izraeli, mongol, vagy délolasz terroristák robbantgattak volna... És nem is fenyegették meg az európai városokat. Valamint nem hallottam róla, hogy halálra ítéltek volna egy írót (Salman Rushdie) azért, mert "Sátáni versek" címmel írni merészelt Mohammedről:
"Értesítem a büszke muszlimokat, hogy a Sátáni versek szerzőjét és mindenkit, aki részt vett a könyv kiadásában, bár ismerte a tartalmát, mivel a könyv az iszlám, a Próféta és a Korán ellen való, halálra ítélem."
(Ruhollah Komeini ajatollah)
"Tudtommal csak elzavarta az amcsibarát, rabló, kollaboráns vazetőiket."
És ezután létrehoztak egy vallási fanatizmusra épülő, középkori törvénykezéssel rendelkező Iráni Iszlám Köztársaságot, amely felépítésében, vezetésében talán csak Észak-Koreához fogható.
Olvasd el Rushdie könyvét. Az Iszlámról szól, pontosabban arról, amit Iránban csináltak belőle.
Pedro
Hol lettem megcáfolva?
Ne felejtsük el az iszlám fanatizmus mellett a zsidó fanatizmust se...
Nemcsak Mohamedet nem lehet szidni, hanem Izraelt is, a "szent ökröt".
Aki bírálja Izrael magatartását, az izraeli politikusok tetteit és megnyilvánulásait, antiszemita. /Sőt, ajánlatos tudnia mindenkinek, hogy az antiszemitizmus legújabb megjelenési formája az Izrael-ellenesség. /
Az az állítás, mely szerint a zsidó lobbi, illetve a cionisták irányítják az amerikai gazdasági, politikai és kulturális életet, antiszemitizmusnak minősül.
Izrael rasszista államnak vagy terror /rendőrállamnak minősítése antiszemitizmus. Aki rámutat azokra a bűncselekményekre, amelyeket Izrael az arab népek ellen elkövetett, ugyancsak antiszemita.
Antiszemitizmusnak számít kétségbe vonni a zsidók jogát Palesztina egészének elfoglalására, az őslakosok elűzésére vagy jogfosztására.
Az a feltételezés, mely szerint a Moszadnak szerepe volt a 2001. szeptember 11-i terrortámadások előkészítésében, illetve lebonyolításában, szintén antiszemitizmus.
Ma pedig aki antiszemita, arra rászáll az agymosott nép és média...
"Ne felejtsük el az iszlám fanatizmus mellett a zsidó fanatizmust se..."
OK, nem felejtjük el.
De a második léte nem teszi kevésbé negatívvá az elsőt.
Pedro
"Nemcsak Mohamedet nem lehet szidni, hanem Izraelt is, a "szent ökröt". "
Hát biztosan igazad van. Tudnál említeni esetleg valakit, akit halálra ítéltek, mert szidta Izraelt?
Ettől eltekintve a 22:06-es kinyilatkoztatásod úgy egészében nem igaz...
- Izraelt lehet bírálni, sokan meg is teszik.
- Azt is lehet állítani, hogy az egész világot a zsidók vezetik.
- Izrael bűncselekményeire is rá szoktak mutatni, szokott is belőlük mindenféle nemzetközi bonyodalom támadni.
- Izraelnek valóban nincs joga elfoglalni Palesztinát, látod most én is kimondtam...
Senki nem állította, hogy szentek, senki nem mondta, hogy Izrael bűntelen.
De azt azért tudomásul kell venni, hogy abban a térségben pillanatnyilag NEM Izrael jelenti a nagyobb feszültséget, és NEM Izrael fenyegeti a másikat.
Éppen Irán az, amelyik fennen hangoztatja, hogy Izraelt el kell törölni a föld színéről.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!