Miért védi annyira mindenki Izraelt? Meg miért szidják az irániakat? Az emberek többsége miért hiszi el hogy Irán agresszor? Miért nem bírják felfogni a Izrael állam vezetői őrültebbek Irán vezetőinél?
Kérdezô
"Nem értek egyet a kommunizmussal, életképtelen ideológiának látom."
Én is, de akkor Te miért a komcsik propagandáját visszhangzod. Ugyanis, mint korábban is mondottam volt, a féktelen, vad Izrael ellenességet a komcsik tették kötelezôvé az 1950-es évek elejétôl kezdve, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Izrael nem a szu-nak, hanem US-nek a szövetségese.
A Nasszer-puccstól (1952) kezdve pedig Egyiptom, majd a legtöbb arab ország elfogadta és viszonozta a szu támogatását.
Ezért vált kötelezôvé a komcsik számára az a propaganda, ami Te is tolsz.
Pedro # 96 - hoz: [link]
"Kameini ajatollah kijelentette, hogy Iránnak csak a cionistákkal van baja."
Már mondtam: akkor "csak" Izrael minden állampolgárával. Mert ôk valamennyien cionisták, azért élnek Izraelben. ( Lásd nneddudgi # 64, mellesleg arra azt írtad: "Azzal nincsen bajom, hogy a zsidók államot akarnak". )
Ami azt illeti, hogy "ne mások elüldözésével és legyilkolászásával csinálják ezt", hát nem is úgy csinálják. a gyilkolászást illetôen Pl.: írd be a gugliba, hogy "hebron massacre", aztán olvasd el a találatokat!
Ne gondold, hogy az volt az egyetlen, ha csak futólag átnézed az 1920 és 1948 közöti kort, találsz hasonlót eleget.
"Nem Khomeiniről írtam, hanem KAmeiniről..."
Ô, KHAMENEI mondta, hogy "Izrael rákos tumor a térség testén, amit el kell távolítani és EL IS LESZ TÁVOLÍTVA”. És idézte KHOmeinit.
Talán ezért van az emberek többsége meggyôzôdve arról, hogy Irán vezetői őrültebbek Izrael állam vezetőinél?
+++++++
Bambanyul
MIÉRT NEM NEMZET A PALESZTIN?
Palesztina földrajzi név, Hadrianus római császár a Bar Kochba szabadságharc vérbefolytása után nevezte el a mai Izrael és Jordánia területét "Szíria Palesztinanak", azóta maradt fenn, mint FÖLDRAJZI NÉV.
Olyan állam vagy nemzet, hogy "Palesztin", sohasem létezett és az 1950-es évek vége elôtt nem volt ember a Földön, aki magát "palesztinnek" mondta volna.
Az 1950-es évek végén alapították ( valószínûleg szovjet javaslatra ) Jasszer Arafat és Khalīl al-Wazīr a FATAH nevû politikai és militáris szervezetet. Az elnevezés a "Palesztin Nemzeti Felszabadító Mozgalom" elnevezés arab változata kezdôbetûibôl van, fordított sorrendben.
Ennek tagjai kezdetben még mindig nem "palesztinok", hanem "arab palesztinAIAK".
Az elsô "Palesztin Nemzeti Charta" 1964-bôl való:
htttp://www.un.int/wcm/content/site/palestine/cache/offonce/pid/12363;jsessionid=68A77D9C2A9AE506B23FD9C4F70A6498 ( ha telepítetted a "noscript"-et, engedélyezni kell az un.int-et, a guglis változat : [link] )
Ha elolvasod, látod, hogy nem igazán békés szándékú iromány. Mindenesetre akkoriban kezdôdik a "palesztinok" elnevezés használata, addig CSAK arabokról volt szó.
Az, hogy "palesztin", "Palesztina" az ókori filiszteusok népnevébôlszámazik, ha az ô leszármazottaik volnának, csakugyan nemzet volna. Csakhogy nem azok, az egykori filiszteusok már az ókor vége felé a teljesen beolvadtak részben a zsidók közé, nagyobb részt az arabok közé. A középkorban már nem létezett filiszteus nép.
Ezen kívül Palesztinába igen arab BEVÁNDOLROLT arab országogból, így a mai Izrael arab lakossága teljesen vegyes eredetû ARAB népesség.
EZÉRT NINCS OLYAN NEMZET, HOGY PALESZTIN.
Az pedig, hogy Izraelben öldösik az arabokat, mint elôbb is írtam, egyszerûen marhaság.
Gáza: 2005.ben a zsidók kiürítették Gázát Ariel Saron akkori miniszerelnök által beterjesztett törvény értelmében. ( Sok zsidó nem akarta elhagyni korábbi lakását, ôket az Izraeli Hatóságok vitték ki nem mindig tapintatosan. )
Azóta nem élnek zsidók Gázában. 2007-ben a hamasz erôszakkal kiszorította onnan a fatah-ot, azóta Gázát a hamasz ellenôrzi és fegyvereseik rendszeresen rakétákat lôttek izraeli városokra. Kifejezetten CIVIL CÉLPONTOKRA, lakóházakra, iskolákra, óvodákra. ( Ez korábban is volt, csak akkor vált intenzívebbé ) "008-bban már napi több tuzat rakéta.
Ezt elégelték meg 2008 végére, amikor a CáHáL ( IDF ) bement Gázába rendet csinálni. Ennek eredményeképp a rakétatánmadások azóta lényegesen ritkultak, bár máig nem szüntek meg.
Te mit várnál Hazád kormányától, ha pl Slota rendszeresen lövetné az Északmagyarországi falvakat, városokat?
( Ha kétségbevonod a rakétázást, bemásolom az Ezzedin AlQassam Brigades ( a hamasz fegyveres szárnya ) honlapjáról kimásolt listát, amivel ôk dicsekednek. )
"Khomeini (tehát a NAGY)"
Ezt írtam, és ezt is gondoltam. Az iráni zsidók 80%-a Khomeini (tehát a NAGY, azaz az első) ajatollah hatalomra jutása után hagyta el Iránt.
Pedro
Én úgy tudom, hogy a jobbosok szidják Izraelt. Jogosan.
A Neturei Kartások egy része is Izraelben él, őket miért nem akarja eltörölni Irán?
Pedronak:
Azon ne csodálkozz, hogy a Koránban néhány helyen van vérengzés. Azért van benne vérengzés, mert a Korán egy "összelopkodott" könyv, azt a Bibliából, Talmudból és Tórából csinálnak. És az erőszakos részek a Talmudból származnak.
Miért csak Koránt szidjátok? A nemzsidók megölésére uszító, felbujtó Talmudot miért nem?
Ne csak Iránt szidjátok, hanem Szaúd-Arábiát is. Ott is elég szélsőségesen értelmezik a Koránt.
"És az erőszakos részek a Talmudból származnak."
Meg a Bibliából... Az ugyanis szintén tele van vérengzéssel. Valahol valamikor találtam egy weblapot, amelyen összeszámlálták, hogy csak a ténylegesen számszerűsíthető áldozatok száma valami két és fél millió volt... Csak azért, mert valamiért megharagudott az Úr, lemészároltatott gyorsan pár tízezer, vagy pár százezer embert...
De hát az okoktól függetlenül, ez a mondat bizony benne van a Koránban - és tökmindegy, hogy honnan szedték. A Korán jelenlegi tartalma fogja megszabni, hogy a vallási fanatikusok milyen erkölcsi elvek szerint élnek.
És bizony hitetlent ölni nemcsak hogy nem bűn, de dicsőség egy igazhitű számára... Csak én nem akarok alapanyag lenni egy arab (vagy éppen perzsa) dicsőségéhez.
Pedro
Minden oldalon vannak fanatikusok meg elmebetegek, akik eléggé radikálisan értelmezik a dolgokat...
A Korán mellett simán be lehetne tiltatni a Talmudot meg a Bibliát, mert ezekben is vannak vérengzős részek. A Talmud egyértelműen uszít a nemzsidók megölésére...
Igazhitű alatt te mit értesz? Azt, aki a legradikálisabban értelmez valamit? Igazhitű alatt azt értem, aki a békére törekszik.
http://www.youtube.com/watch?v=ImXKl1cOCe4
Mi történik ha IGAZHITŰ ZSIDÓ és MUSZLIM emberek találkoznak? Kitör a BÉKE!
Honnan tudod? Nem érdekes, hogy az a kettő rabbi, aki írt egy könyvet a nemzsidók megöléséről, az a Talmuddal próbálta igazolni a dolgozatot?
Ahogy látom, nem nézted meg ezt a videót:
"Nem érdekes, hogy az a kettő rabbi ..."
Na, figyelj, öcsisajt!
Ezzel a "Nem érdekes, hogy ..." - al már jó néhányszor befürödtél, jó néhány szor kiderült, hogy amit utána írsz, az nem érdekes, hanem MARHASÁG.
Útálok olyat írni valakinek, valakirôl, hogy izé ... szal hogy vmi nincs rendben, de KÖTELESSÉGEM felhívni figyelmedet TUDATLANSÁGOD újabb példájára:
Azt kérded Pedrótól, igazhitű alatt mit ért? Nem hinném, hogy sokan vannak rajtad kívül, akik nem tudják, hogy igazhitűnek CSAK a muszlimok mondják magukat, így, ha valaki igazhitűt ír, akkor muszlimról ír.
( Ha esetleg nem sikerült rájönni, mindebbôl következik, hogy "igazhitû zsidó" nem létezik, a zsidó nem nevezi magát igazhitûnek, de a keresztény se. )
De Te ezt SEM tudtad. Tehát még az Egri csillagokat sem olvastad. Akkor miféle magyar vagy Te? Vagy nem is vagy magyar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!