Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért vitatkoznak az emberek...

Miért vitatkoznak az emberek ennyit a holokausztról?

Figyelt kérdés
Nem értem, miért van ezzel kapcsolatban ennyi ellentmondás. Nem valami 2000 évvel ezelőtti dologról beszélünk, aminek a valóságtartalmának nagyon nehéz vagy szinte lehetetlen utánajárni, hanem egy kb. 70 évvel ezelőtti dologról, aminek még élnek szemtanúi. Mi ebben a vitatható? Ott voltak az emberek, ma is élnek azok, akiknek a hozzátartozói ennek áldozatául estek, vannak túlélők, vannak végrehajtók... a történelmet tekintve egy időben a jelenkorhoz igen közel álló esemény. Miért van róla ennyi különböző vélemény? Akkor is ennyit vitatkoztak rajta?
2011. aug. 25. 11:36
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
28%
És ugyan ki tagadja a búr háborúk koncentrációs táborainak áldozatát? És hányan a holokausztot?! Na látod miért kell fenntartani az emlékét?! Mellesleg a búr táborok mennyire érintették magyar lakosságot?!
2011. aug. 26. 13:33
 42/46 anonim ***** válasza:

Elnézést, hogy közbeszólok. :)

Nagyon érdekes a vitátok, de már jócskán elkanyarodtatok az eredeti kérdéstől. Pedig arról sokkal szívesebben olvasnék... :)

2011. aug. 26. 13:49
 43/46 anonim ***** válasza:

Nem tagadják, de nem is beszélnek róla. A vonatkozó mondás pedig úgy tartja, hogy "bűnos mellett cinkos aki néma".

Szerintem tehát azok, akik nemzetközi szinten (is) szándékosan felnagyítani igyekeznek a holocaustot, és más népírtásokat szándékosan agyonhallgatnak, azok valamiképpen cinkosai a hóhéroknak. Nekik nem kell szembenézni, nem várja el ezt tőlük senki, tőlünk pedig minden nap ezt várják.

Pedig például én magam, vagy a nagyapám éppen csak annyira volt bűnös a holocaustban, mint a búr népírtásban.

Nagyon destruktív az, hogy nem hagynak régi sebeket begyógyulni, bűnösnek állítanak be egy közösséget. Talán észre sem veszik, hogy éppen ez végett erősödik az ellenérzés, ez szüli a vitát, ezért kell nekünk ennyi év után is erről (és csak egyedül erről) a népírtásról beszélni bár nekik ez mindegy, csak forogjona téma, más nem számít.

Lényegében ez okozza a vitát. Vagyis a holocaust túlzott reprezentálása más népírtásokkal szemben, és az azmiatti ellenérzés, hogy örökké bűnös nemzetnek kellene lássuk magunkat, rosszabaknak mint azok a más nezetek, ahol hasonló történelmi események szintén lezajlottak.

2011. aug. 26. 15:55
 44/46 anonim válasza:
75%
Én annyit tudok hogy voltam ott, októberben újra megyek. És nem érdekel pontosan hányan haltak meg és az sem hogy hogyan. Tudom, és biztos hogy történt ott valami ami rengeteg ember halálát okozta, halálra kínozták, dolgoztatták, éheztették őket. Bármit meg lehet hamisítani, de rengeteg szemtanú van akiknek szerintem nem az volt a gondjuk amikor felszabadították őket hogy hogy és mint hazudjanak erről. Gondolom ennyi szemtanú akik átélték ez nem fognak egységesen hazudni erről csak hogy a zsidóságot úgymond jobban sajnálják. Túl sokan emlékeznek a krematóriumokra gázkamrákra hogy hamisítvány legyen. Azokkal nem lehet ellenkezni akik ott voltak mert mi rohadtul nem tudunk semmit mert mint minden mást ezt is megmásítják, meghamisítják, és igen lehet hogy a zsidók most már túloznak kicsit de istenem akkor is hányan haltak meg könyörgöm??
2011. aug. 31. 10:45
 45/46 anonim ***** válasza:

Akkorsem kéne hamisítani. Jobban nem is támaszthatnák alá a holokauszt tagadók érveit, mint a hamisítással. 100 év múlva már nem sok ember fog ebben hinni, hiába volt igaz és megtörtént. Erőszakkal, szabadsságjogokat sárba tipró törvényekkel, élemény-nyilvánítás korlátozásával és kőkemény hamisítással végül épp az ellenkezőjét fogják elérni, mint amit szeretnének. Ez pedig így törvényszerű.

Aki sokat hazudik és erőszakkal akar meggyőzni az igazáról annak akkorsem fogok hinni, ha éppen igaza van.

2011. aug. 31. 17:48
 46/46 anonim ***** válasza:

@Helmet:

Szerintem tévedés azt állítani, hogy agyonhallgatnak valamit, ezért cinkosok. Nem várhatod el tőlük, hogy mások helyett is ők álljanak ki. Álljon ki mindenki saját magáért, ha akar; ha pedig valaki önként kiáll másokért, az szíve joga, de nem kötelessége.

Én nem várják el azt, hogy minden nap szembenézz ezzel, továbbá senki nem mondta, hogy te vagy a nagyapád bűnös lett volna. Mindenkinek egyénileg van vagy nincs felelőssége.

Az pedig egy mítosz, hogy azért tartják felszínen a témát, mert ez hasznot hoz számukra. Nem a saját gondolataim a következők, hanem egy honlapon találtam; vitatkozni sem szeretnék róla - nem is tudnék - , csak azért másolom be, mert érdemes lehet elgondolkodni rajta.

"Mítosz: a zsidók azért emlegetik állandóan a holokausztot, mert védettséget és pénzt hoz számukra a többség bűntudata

Valóság: tévedés

A zsidók nem emlegetik állandóan a holokausztot. Erre specializálódott szervezetek (zsidó és nem zsidó szervezetek egyaránt), világszerte fontosnak tartják, hogy minden újabb generáció megismerje a holokauszt történetének körülményeit, működési elvét és borzalmait. Ez a tevékenység nem bűntudatot kíván ébreszteni a mai diákokban, polgárokban, célja kizárólag az oktatás. A közelmúlt történelmének e pusztító korszakát minden civilizált állampolgárnak ismernie kell ahhoz, hogy soha többé ne fordulhasson elő hasonló borzalom – se zsidókkal, se cigányokkal, se magyarokkal, senkivel. 1999-ben Pokorni Zoltán oktatási miniszter előterjesztésére az Országgyűlés elfogadta azt a törvényt, mely szerint a középiskolákban évente kötelező a történelemóra keretében a holokausztról megemlékezést tartani. A zsidó emberek általában vonakodva beszélnek a holokausztról, és nem napi téma családjukban a vészkorszak. Természetesen évente megemlékeznek családtagjaikról, ismerőseikről, akik a holokauszt ártatlan áldozatai voltak. Ezt a gyászt, illetve oktatási tevékenységet egyfajta “bűntudati vámszedésnek” leírni: merő cinizmus."

Továbbá ajánlom szíves figyelmedbe a következő írásokat. Nem frissek, de a tartalmuk miatt érdekesek lehetnek, kommentekkel együtt.

[link]

[link]

[link]

Tényleg nem vitát akarok kezdeményezni, csak megmutatni, hogy nem olyan fekete-fehér minden.

2011. aug. 31. 20:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!