Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért vitatkoznak az emberek...

Miért vitatkoznak az emberek ennyit a holokausztról?

Figyelt kérdés
Nem értem, miért van ezzel kapcsolatban ennyi ellentmondás. Nem valami 2000 évvel ezelőtti dologról beszélünk, aminek a valóságtartalmának nagyon nehéz vagy szinte lehetetlen utánajárni, hanem egy kb. 70 évvel ezelőtti dologról, aminek még élnek szemtanúi. Mi ebben a vitatható? Ott voltak az emberek, ma is élnek azok, akiknek a hozzátartozói ennek áldozatául estek, vannak túlélők, vannak végrehajtók... a történelmet tekintve egy időben a jelenkorhoz igen közel álló esemény. Miért van róla ennyi különböző vélemény? Akkor is ennyit vitatkoztak rajta?
2011. aug. 25. 11:36
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:

Amúgy ezt meg végképp nem értem, h miért én fizetek nekik kárpótlást?

Lényegében engem is elítélnek ezzel, holott nem is éltem akkor.

2011. aug. 25. 12:02
 12/46 A kérdező kommentje:

"Engem sem erdekel a holokauszt.Hany es hany kicsi gyermek haldoklik az ehsegtöl napjainkban,azzal foglalkozzatok mar.Mar a könyökömön jön ki a holokauszt."

Akkor ne írj ide. Keress más témákat a politikán belül, itt mi most a holokausztról beszélünk.

Én is írhatnák róla, hogy mennyire sajnálom, hogy hány madár hal meg évente a szigeteletlen villanyvezetékek következtében. Ezt OFFnak hívják. Aki nem a holokausztról akar írni, hanem a mai magyar nyugdíjrendszer problémáiról, az ne ide írjon, hanem oda, ahol azt tárgyalják.

2011. aug. 25. 12:04
 13/46 anonim ***** válasza:
53%

ma 12:02

Én úgy gondolom, és ezt figyeld.

Ugye mint megfigyelhető a holokausztot propagálják, de a kárpótlásfizetésről alig esik szó, sokáig én sem tudtam hogy ilyen a mai napig van.

Ugye aközvélemény minta birka elkezdi sajnálni a szerencsétlen holokauszt túlélőket.

Innen meg már hallgatólagos közbeleegyezés van abba, hogy jár a segély. (nade meddig még? újabb 70 évig?)

Az meg főleg nem fog ez ellen szót emelni aki azt sem tudja, hogy ezek kapják az államtól a lóvét a mai napig.

2011. aug. 25. 12:09
 14/46 anonim ***** válasza:
Azért vitatkoznak ennyien a holokausztról, mert sokaknak érdeke, hogy felszínen maradjon a téma. Érdekes, ahogy időben távolodunk a történtektől, úgy szaporodnak a kárpótlást igénylők - tehát ez egy jó biznisz lett.
2011. aug. 25. 12:13
 15/46 anonim ***** válasza:
2011. aug. 25. 12:16
 16/46 anonim ***** válasza:
33%

Vannak akik szánalmasan mosdatnak egy 70éves összeaszott vesztes ideológiát és a Führert.

David Cole pedig egy sarlatán, semmivel sem volt jobb egy ilyen tábor, mint a Gulág, eltekintve talán, hogy Auschwitzban nem volt orosz tél.

Aki szerint a Ciklon-B éghető azzal valami baj van! A hidrogén cianid nem éghető. Egyébként főleg kipufogógázzal öltek, nem ciklon bével.

2011. aug. 25. 12:19
 17/46 anonim ***** válasza:
62%

Holokauszt hivők azt mondják:

-6 millió halott

-gázkamrák, kemencék

Revizionisták azt mondják:

-271 301 halott Auschwitzban hivatalos vöröskeresztes okmány szerint

-gázkamráknak semmi nyoma, kemencékből fehér füst szállingózik minden egyes képen (az égett húsnak fekete füstje van).

2011. aug. 25. 12:20
 18/46 anonim ***** válasza:
47%

" (“Politikai üldözés során történt életvesztés utáni kárpótlás”). A kárpótlási összeg megemelésére irányult erõfeszítések után a Magyar Kormány kb. 1.800 USD-ra (400.000 forint) emelte az egy családtag utáni kárpótlás összegét, mely a túlélõ szülõk, házastársak, gyermekek és testvérek között kerül elosztásra. "

Igen, valóban szegények.

Én meg havi 80 ezerért keccsölök 3 műszakban, és ha nem fizetem a hitelemet az utcára dobnak.

A nagyapám meg ottmaradt az orosz fronton 1914 ben.

Azért egy fillér se jár.

2011. aug. 25. 12:20
 19/46 anonim ***** válasza:

Valójában a társadalom elenyészően kis köre foglalkozik ezzel a témával.

Akik ezzel foglalkoznak, azok azért teszik, mert pro és kontra hatalmas anyagi, és erkölcsi haszon, illetve veszteség a tét.

2011. aug. 25. 12:21
 20/46 anonim ***** válasza:
56%

Még holokauszt-tagadókról nem is lehetett hallani kishazánkban, még szocialimus volt, (a 80-as évek vége) de én már láttam ekkor is holokauszt filmeket. A holokausztot egyfolytában felszínen tartják az ebben érdekeltek, és ezalatt nem az áldozatok hozzátartozóit értem.

A holokauszt bizonyos politikai gazdasági körök kezében egy elsőosztályú adúász. Igyekeznek minél jobban eltúlozni, mert ez nekik politikai tőke. A holkausztot igyekeznek kisajátítani a zsidók számára, és próbálják elérni, hogy mindenki más bűntudatot érezzen emiatt. Politikai ellenfelek, közszereplők kiiktatása szempontjából kulcsfontosságú az álladó holokausztolás.

Tök mindegy, hogy valakit jobban érdekel a nyugdíjrendszer vagy sem, a holokausztnak ehhez semmi köze. A holokausztolás célja a hatalom (azok felett is, akiket nem érdekel a téma, csak a jövő évi nyaralás). A holokauszt egy hatalmas adúász, ezzel van meg a nem létező "morális alapjuk" arra, amit a világban ma is művelnek ezek a csoportok.

2011. aug. 25. 12:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!