Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit szóltok ahoz, hogy nagy...

Mit szóltok ahoz, hogy nagy valószínűséggel szélsőjobboldali kormány lesz Ausztriában?

Figyelt kérdés

Mostmár nagyon valószínűvé vált, hogy Ausztriában az FPÖ fog hatalomra jutni.

Beleástam magam a témába, mert érdekel a politika, pláne mivel meleg vagyok.

Eddig ugyebár elterjedt nézet volt itt Magyarországon, hogy Ausztriában jobb az LGBT emberek helyzete, mert ugye ott sokkal több jogot biztosítottak ezen emberek számára, és mert az osztrák nép összességében azért elfogadóbb.

Szóval utána olvastam, és eddig úgy néz ki, hogy az FPÖ elég rendesen ellene van az LGBTQ-nak.

Konkrétan ki lett mondva, hogy szerintük a transzneműek "betegek" és törvénybe fogják foglalni, hogy csak két nem létezik és pont.

Gondolom ezek után illegálissá fogják tenni a nemváltás lehetőségét.(Úgy, mint itthon a Fidesz 2021-ben.)

Az FPÖ ellenzi az egyenlő házasságot is, amit 2019-ben vezettek be Ausztriában.

Nem lehetetlen, hogy ezt is "betiltják" majd.

Nos Sorstársaim, mit gondoltok erről?

(Homofóbok kérlek kíméljenek! Ha amúgy is ennyire utáltok minket, akkor ne is pazaroljátok el ránk a drága időtöket azzal, hogy sértő megjegyzéseket írogattok ide.

Köszönöm szépen!)

jan. 10. 07:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
21%
Nos, sajnos volt elég ember, hogy ezekre a nácikra szavazzanak, de azért abban bízom, a társadalom többsége még mindig normálisabb, és ha ezt mind megcsinálnák, hamarabb bukna az osztrák kormány, mint a Fidesz nálunk...
jan. 13. 16:02
 72/83 anonim ***** válasza:

“Ha valamit annak hívsz ami, akkor teljesen mindegy, hogy hányszor mondja az illető, ha pontos, mert mindig pontos marad.”

A fideszesek ugyan így érvelnek amikor számon kérik rajtuk, hogy mindenkit lekomcsiznak.

Azt meg, hogy lehülyéztél csak annyival kommentálnám, hogy ez méginkább a fideszes szint.

Ezekre után nem értem, miért vagy te különb tőlük?

jan. 14. 07:11
 73/83 anonim ***** válasza:
84%
Szóval mitől fasiszta a Fidesz, és mitől náci a Mi Hazánk?
jan. 14. 07:56
 74/83 anonim ***** válasza:
63%
En nö vagyok, es nincs vagyam ferfinek lenni. Amiota az egyik legjobb baratnöm fia atoperaltatta magat nönek, sokat foglalkoztatott a dolog. Ez a szexualitassal allitolag nincs összefüggesbe, hanem olyan erzessel, hogy ö rossz testbe született. En ezt elhiszem, hogy van ilyen, mivel egy op oriasi rizikokkal jar, es oriasi psziches megterhelessel, emiatt nem hiszem, hogy valaki csak "trendi okbol" tesz ilyet. Bar az USA-ban elkepzelhetö. A homoszexualitassal sincs gondom, ismerek is ilyen embereket, es szerintem meg intelligensebbek is, mint az "atlag". Ahol elek, Svajban, a valasztott hazamban, ezek nem temak, senki nem nez döbbenten emiatt az illetöre, a homo hazassagot is megszavazta a nep egy par eve. A vilagban azonban szerintem ez a tema mindig tema lesz, es egy resze furcsalni is fogja, meg nem elfogadni. Amit viszont en sem tamogatok, ha az az azonos nemüek, homoszexualisak gyereket nemzenek (marmint az egyik a kettö közül), vagy ha örökbe fogadnak es felnevelnek. Mert, hogy ket nem van biologiailag, az teny.
jan. 15. 08:35
 75/83 anonim ***** válasza:
0%

"És az általad felsoroltakra miért illenek ezek a definíciók? "

Értem, szóval nem tudsz olvasni. Mivel hosszú lenne, így kifejtem a fideszre egyedül, végigmegyünk a fasizmus definícióján pontról pontra. Be is linkeltem, de láthatóan értelmezni nem sikerült.

Umberto Eco definícióit használom majd, mert az sokkal jobban le van bontva, illetve helyspórolás miatt, csak a számot írom ide és nem a teljes leírást, illetve itt nem jellemzem a fideszes intézkedés minőségét, tehát akkor is ha valami kevésbé sikeres intézkedés volt, figyelembe vehető a célja miatt:

1. Ez konzervativizmusból jön részben, de a fidesznek számos támogatása van, ami hagyományőrzésről akar szólni.

2. Erre megint nagyon büszkék, illetve a fidesznek a kdnp is a része, akik keresztények.

3. Ez jól látszott bármilyen krízis jött, mindig kellett valamit tenni, akár belpolitikai volt. Covid során sem várt a fidesz, hogy az EU pontosan mit lép, hanem Orbán kiállt és elküldte az embereit fürkészni, ezzel mutatva, hogy cselekszik.

4. Kifejezetten a hazaárulózást a fidesz emelte be a nolimpia kapcsán, de azóta számtalan utalás van rá, pl. hogy mindenki Soros ügynök, aki külföldi érdeket képvisel, míg a fidesz a nemzeti oldal.

5. A migráns kampány pont erről szólt. Eleinte visszafogottabban, hogy jönnek és elveszik a munkádat, később már terroristának számított az összes migráns a fidesz kommunikációjában.

6. Ez 4.-es ponthoz hasonló. Soros ügynöközés jó példa, miközben a civilszervezetek pont a fidesz által teremtett jogi keretek között működtek mindig.

7. Sorosozás. Végig Soros volt a legnagyobb ellenség úgy, hogy közben az oktatás és egészségügy működésén az állam létezése múlhat és ennek ellenére nem ezzel foglalkoznak.

8. A folyamatos mozgósításra jó példa a nemzeti konzultáció, így mindig mozgásban tartja a táborát a fidesz.

9. Az osztogatással elég populista a fidesz, akkor is ha nincs sok értelme, ahogy osztogat.

10. Ez kommunikációban jól látszik, pl. ilyen volt a 133 bátor ember megjegyzés is, hogy ezeket hősöknek állítsák be.

11. Szintén teljesül, a fidesz kifejezetten tolja, hogy a nők szüljenek attól függetlenül is, hogy mennyire támogató a társuk.

12. A fideszes szűk körtől jönnek a döntések, viszont mindig a többségi akaratra hivatkozva, többségi jogokról, akkor is ha egyéni szinten ez árt. Pl. a KATA elvétele.

13. A fidesz a többségre, kétharmadra szokott hivatkozni, miközben ennyien sosem támogatták őket.

14. Ez is teljesül. A fideszre kisebbség szokott szavazni, de így is kétharmaduk van, illetve jelenleg a parlament dísznek van, mivel rendeleti kormányzás van jelenleg.

Szóval a fasizmus 14 pontjából a fidesz csont nélkül hoz 14-et. Tehát definíció szerint fasizmusról beszélünk. De még ha belekötnél 1-2-be, akkor is Umberto Eco úgy hozta létre a definíciót, hogy "ha több megvan, fasizmusról beszélhetünk"

"Én már kifejtettem, miért vagy komcsi, most te jössz."

Nem, te azt írtad le, hogy elmebeteg vagy, sehol nem fejtetted ki, hogy miért lennék komcsi, mert erre egyetlen egy objektív érv sem hangzott el.

"A fideszesek ugyan így érvelnek amikor számon kérik rajtuk, hogy mindenkit lekomcsiznak"

Ez mondjuk nem igaz. Pont nem így érvelnek, mivel nem komcsik, akikre mondják. Kifejezetten úgy érvelnek, hogy a különböző rokonaik kik voltak. Nem arról beszéltek, hogy Cseh Katalin vagy Donáth Anna mit képvisel, hanem arról, hogy a rokonaik mit csináltak.

Ez lényeges különbség, mivel senki nem felel a rokonáért. Ahogy fideszes körökben is sok komcsi múltú rokon van.

"Azt meg, hogy lehülyéztél csak annyival kommentálnám, hogy ez méginkább a fideszes szint."

Ha szőke a hajad színe, akkor nem fideszes szint, hogy kimondom, hogy szőke vagy, hanem objektív tény.

Ha hülye vagy, akkor ennek közlése is objektív tény.

"Ezekre után nem értem, miért vagy te különb tőlük?"

Jól értem, hogy egy bíróságon ha a két szembenálló fél egymásra mondja, hogy a másik hazudik, akkor szerinted a két oldal ugyanaz, akkor is ha az egyik oldalról videófelvétel van, ami bizonyítja, hogy hazudik? :DDD

"Ezekre után nem értem, miért vagy te különb tőlük?"

Szomorú, ha valaki annyira értelmes, hogy szerinte nem kell megvizsgálni, hogy kire és milyen kontextusban mondanak valamit, csak azt kell nézni, hogy mit mond és ha ugyanazt, akkor a két dolog ugyanaz.

És kb az a szint, hogy szerinted a gördeszka és az autó ugyanaz, mert mindkettőnek 4 kereke van. :D

"Szóval mitől fasiszta a Fidesz, és mitől náci a Mi Hazánk?"

Mivel ezt jelentik a szavak.

De ebben a kommentben bemutattam, hogy hogy kell megnézni azt, hogy a fidesz fasiszta.

jan. 15. 09:22
 76/83 anonim ***** válasza:
100%

#75 Minden, amit felsoroltál, a Fidesz kommunikációjáról szól, és nem a tetteiről. A tetteikben hogyan nyilvánul meg a fasizmus?

A Mi Hazánkról pedig egy szót sem ejtettél.

jan. 15. 09:32
 77/83 anonim ***** válasza:

Nem teljesen. Pl. az 1. pont hagyományőrzés. Bizony nagyon sok pénzt költöttek nemzeti ünnepekre és mondhatod, hogy neked nem hagyományőrzés, hogy félmeztelen emberek egy turul szoborral vonaglanak Bp. közepén, de nekik az és ezt tettekkel támasztották alá.

A nőket is intézkedésekkel terelik gyermekvállalás felé.

Vagy intézkedéseket tekintve is van jó pár populista.

Nyilván van, amit szóban tesznek, de azoknak meg pont az a lényege, hogy a választóiknak kommunikáljanak, pl. hogy idegenszívű az ellenzék.

De még ha 100%-ban is is igazad van, akkor sem vagyunk sokkal jobb helyzetben, mert ott tartunk, hogy van egy kormányunk, ami úgy beszél magáról mintha fasiszta lenne.

"A Mi Hazánkról pedig egy szót sem ejtettél."

Persze, mert mondtam, hogy megpróbálhatod most te is. Tudod, ahogy házit adtak az iskolában.

Mert nyilván nem tettem meg ezt a levezetést Trump-ra vagy Le Pen-re, mert önmagában hosszú lesz a komment, ha egy pártra megcsinálod, nem hogy 5-6 különbözőre.

Ezért mondom, hogy ha érted, hogy én hogy csináltam, akkor ugyanaz megoldható a mihazánkkal és abból az jön ki, hogy nácik. Persze lehet, hogy itt már tényleg igaz, hogy csak szóban nácik, de az ugyanúgy elég nagy baj.

jan. 15. 11:03
 78/83 anonim ***** válasza:

#77 A nemzeti ünnepeket nemcsak fasiszta országokban tartják. Még az elvtársaid is tartottak nemzeti ünnepeket, igaz, hogy olyan alkalmakkor, amiket csak nektek volt okotok ünnepelni, nekünk nem.

A nőket inkább a gyerekvállalás ellen terelik a megélhetés nehezítésével és a feminizmus támogatásával.

A populizmus nem fasiszta sajátosság, de ha már itt tartunk, az ún. "rendszerváltás" óta a legpopulistább párt Magyarországon a Tisza. Az is fasiszta?

Megtettem a levezetést, és az alapján a Mi Hazánknak a hazaszereteten kívül semmi köze a nácizmushoz. Ezért érdekelne, hogy te mi alapján gondolod ezt.

jan. 15. 11:39
 79/83 anonim ***** válasza:
0%

Ne magadból indulj ki, azért mert neked elvtársaid vannak, másnak nem feltétlenül lesznek. És ha tudnál olvasni, akkor elég egyértelműen nem az ünneplés tényét kritizáltam, hanem milyenségét. Az is ünneplés lenne, ha 0 forintból kiállnának egy térre beszélgetni az emberek, ennek ellenére most már gyakorlatilag kampány szöveggé vált, hogy melyik évben mennyi pénzt költöttünk el az augusztus 20-ai tűzijátékra.

Egy halom támogatást a nők akkor kapnak meg, ha lesz gyerekük. Ma már anyagilag sokan sokkal jobban járnak, ha nem cégen belül léptetik őket eggyel feljebb, hanem lesz egy gyerekük, mert annyi kiváltsággal jár sok esetben.

Egyik se fasiszta sajátosság. Nem attól fasiszta párt a fidesz, mert a 14-ből 1 pont igaz rájuk, hanem mert mind. Külön-külön igen, létezik más ideológia, aminek jellemzője lesz valamelyik pont, de nem egy pontról beszéltünk.

A Tisza eddigi elképzelései alapján egyébként nem, még nem fasiszta. Persze nyilván nem láttuk még őket kormányon.

Nézd, ha a mihazánk kimosta az agyadat, akkor mindegy. Sok mindent mondhattál volna a mihazánkra, de sikerült egy olyan jellemzőt mondani, ami rájuk nem igaz.

Ha szeretné Mo-ot egy kicsit is, akkor nem mosdatná az oroszokat, mert az nem az ország érdeke.

jan. 15. 11:54
 80/83 anonim ***** válasza:
100%

#79 Az elvtársaid idején is megadták a módját az ünneplésnek, mégsem mondod rájuk, hogy fasiszták (mert nem is azok).

A gyermekvállalást szintén nem csak fasiszta országokban támogatják, hanem szinte mindenhol.

Ahogy már írtam, a Fidesznek csak a kommunikációjára igaz mindaz, amit leírtál. A tetteik ezzel köszönő viszonyban sincsenek.

A Tiszáról sehol sem írtam, hogy fasiszta. Azt írtam, hogy populista, és hogy ez nem fasiszta sajátosság.

Szóval mitől náci a Mi Hazánk?

jan. 15. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!