Mit szóltok ahoz, hogy nagy valószínűséggel szélsőjobboldali kormány lesz Ausztriában?
Mostmár nagyon valószínűvé vált, hogy Ausztriában az FPÖ fog hatalomra jutni.
Beleástam magam a témába, mert érdekel a politika, pláne mivel meleg vagyok.
Eddig ugyebár elterjedt nézet volt itt Magyarországon, hogy Ausztriában jobb az LGBT emberek helyzete, mert ugye ott sokkal több jogot biztosítottak ezen emberek számára, és mert az osztrák nép összességében azért elfogadóbb.
Szóval utána olvastam, és eddig úgy néz ki, hogy az FPÖ elég rendesen ellene van az LGBTQ-nak.
Konkrétan ki lett mondva, hogy szerintük a transzneműek "betegek" és törvénybe fogják foglalni, hogy csak két nem létezik és pont.
Gondolom ezek után illegálissá fogják tenni a nemváltás lehetőségét.(Úgy, mint itthon a Fidesz 2021-ben.)
Az FPÖ ellenzi az egyenlő házasságot is, amit 2019-ben vezettek be Ausztriában.
Nem lehetetlen, hogy ezt is "betiltják" majd.
Nos Sorstársaim, mit gondoltok erről?
(Homofóbok kérlek kíméljenek! Ha amúgy is ennyire utáltok minket, akkor ne is pazaroljátok el ránk a drága időtöket azzal, hogy sértő megjegyzéseket írogattok ide.
Köszönöm szépen!)
"Nem tudod törvénnyel szabályozni azt, hogy ki mit gondol magáról és minek tartja önmagát."
De azt igen, hogy az elmebaját nem erőltetheti másokra. Ha te férfiként nőnek képzeled magad, a te dolgod, de én miért kéne részt vegyek a tévképzeteidben?
31, ha tudták volna ezt valaha is, ma nem pörögnél itt ezen.
Nem lehetséges.
Tudni tudnák. Egyre inkább teszik is. Az a baj, hogy a polkorrektség jegyében elszaladt a szekér az emberiséggel, és mostanában kezdenek csak ráébredni sokan, hogy ez mennyire ártalmas tud lenni.
Szerencsére ma már pl egyre több USA tagállamban tiltják vagy legalább limitálják a kiskorúak nemének megváltoztatására irányuló kezeléseket:
29 " Napóleon egy tömeggyilkos volt. Nem egy darab személynek tartom magam. Nem gondolom magam Paris Hiltonnak, vagy Chernek. Nem gondolom azt, hogy én egy adott személy vagyok"
Pedig jobb lenne. Én inkább örülnék, ha a gyermekeket Napoleon nagysága felé érzékenyítenék, mint kitalálta transz neműre mosnák az agyát -.-
"ha te azon pörögsz egyfolytában, hogy más ember, mit gondol saját magáról, akkor ki is a mentálisan problémás?"
Annak van mentális problémája aki a kitalált nemét akarja másokra és mások gyerekeire erőltetni.
34, én most egy csülkös bablevesnek tudnék örülni, vagy egy lottónyereménynek.
Pontosan ennyire számit az, hogy ki minek örülne.
"Nem egy darab személynek tartom magam. Nem gondolom magam Paris Hiltonnak, vagy Chernek. Nem gondolom azt, hogy én egy adott személy vagyok"
Érdekelne, szerinted miben más az, ha valaki Chernek tartja magát, pedig nem az, mint ha valaki nőnek tartja magát, pedig nem az?
"pont egy rossz test és egy más személyiség a különbség."
Ez nem különbség, hisz mindkét esetben ugyanazt képzeli az ember, hogy más, mint aki valójában, és ebből eredően nyilván rossz neki a saját teste.
38, neked nem de Te engem kérdeztél.
Engem nem érdekel Cher személyisége, nem érdekelnek Cher érzései és, hogy miről mit gondol (bár a két Bon Jovival készült lemezét kifejezetten szeretem).
Ez a különbség, akár érted, akár nem.
És számomra különbség, akármit is gondolsz rólam.
"neked nem de Te engem kérdeztél."
Csakhogy ez nem véleménykérdés. Ha nem Chernek képzeled magad, csak nőnek, férfi létedre, akkor hol van különbség? Hisz mindkettő esetben másnak képzeled magad, mint aki valójában vagy.
Azt mondod, nem érdekelnek Cher érzései. És ez miben változtat azon, hogy férfiként ugyanúgy nem leszel nő csak mert annak képzeled magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!