Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit szóltok ahoz, hogy nagy...

Mit szóltok ahoz, hogy nagy valószínűséggel szélsőjobboldali kormány lesz Ausztriában?

Figyelt kérdés

Mostmár nagyon valószínűvé vált, hogy Ausztriában az FPÖ fog hatalomra jutni.

Beleástam magam a témába, mert érdekel a politika, pláne mivel meleg vagyok.

Eddig ugyebár elterjedt nézet volt itt Magyarországon, hogy Ausztriában jobb az LGBT emberek helyzete, mert ugye ott sokkal több jogot biztosítottak ezen emberek számára, és mert az osztrák nép összességében azért elfogadóbb.

Szóval utána olvastam, és eddig úgy néz ki, hogy az FPÖ elég rendesen ellene van az LGBTQ-nak.

Konkrétan ki lett mondva, hogy szerintük a transzneműek "betegek" és törvénybe fogják foglalni, hogy csak két nem létezik és pont.

Gondolom ezek után illegálissá fogják tenni a nemváltás lehetőségét.(Úgy, mint itthon a Fidesz 2021-ben.)

Az FPÖ ellenzi az egyenlő házasságot is, amit 2019-ben vezettek be Ausztriában.

Nem lehetetlen, hogy ezt is "betiltják" majd.

Nos Sorstársaim, mit gondoltok erről?

(Homofóbok kérlek kíméljenek! Ha amúgy is ennyire utáltok minket, akkor ne is pazaroljátok el ránk a drága időtöket azzal, hogy sértő megjegyzéseket írogattok ide.

Köszönöm szépen!)

ma 07:55
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
0%

40, a 8as válaszomban leirtam, hogy nem képzelem magam nőnek.

Tisztában vagyok vele, hogy férfi vagyok.

Nem gondolom magamat nőnek, nem képzelem magam nőnek, nem vagyok nő.

40+ vagyok és gyerekkorom óta, még a 80as évek óta, amikor beszélni sem lehetett erről, nemhogy kimondani, hogy woke, azóta azt érzem, hogy rossz testbe születtem.

Nem képzelem magam nőnek, azt érzem, hogy nem jó nemiszervvel születtem.

ma 10:40
 42/48 anonim ***** válasza:
0%
És, akárhogy erölteted, nem képzelem magam nőnek.
ma 10:42
 43/48 anonim ***** válasza:
Ne vedd magadra, általános jelleggel gondoltam.
ma 10:43
 44/48 anonim ***** válasza:

"A társadalmi nemed pedig viselkedési minták alapján, preferenciák alapján jön létre és nem születésből adódóan"

Ez egy érdekes kijelentés, mert ez egyúttal azt is beismeri, hogyha viselkedési minták alapján jön létre a társadalmi nem, amit gendernek hívunk, akkor ez propagandával alakítható. Azaz akkor egyúttal ezzel igazat adsz azoknak a hangoknak, akik azt mondják, hogy a gyermekekre súlyos veszélyt jelenthet a médiából áramló gender propaganda. :)

Egyébként én azzal a magát szintén melegnek valló emberrel értek egyet, aki a Fair right-nak nyilatkozott, hogy propagandával meleget nem lehet csinálni senkiből sem, ellenben beteg, aberrált embereket igen és az Ő elmondása alapján nem kell melegeket gyártani, abból van elég, viszont aberráltból nincs elég és ez amit mi úgy érzékelünk, hogy gender propaganda, ami sokunk számára irritáló, az és annak képviselői gyak. ezt a feladatot látják el. Magyarul nincsenek elegen, ezért szűk nekik a világ és gyártanak magukhoz hasonló embereket, hogy jobban érezzék magukat. Példának okáért, ha valaki arra gerjed, hogy szerepjátékok keretében dughasson, tehát ha valaki ott tart, hogy enélkül már nincs izgalmi állapot/erekció, annak sokkal könnyebb a világ úgy, hogyha vannak benne bőven olyanok, akik pl. macskáknak képzelik magukat és ha még a világ is elfogadja ezt, akkor végig is vonulhat az utcán úgy, hogy a "macskája" őt követi és nem kell senkit se rászedjen a szerepjátékra, keresnie azt, hogy ki az ki ebbe akár belemegy, mert hát az sok idő, energia, rengeteg kudarc, elkeseredés...

Ha a kérdező valóban meleg, akkor én azt javasolnám, hogy ne zárja ki a homofóbokat akkor, ha ilyen beszélgetést kezdeményez, mert csak egyféleképpen tud közelíteni egymáshoz (és megérteni egymást) a meleg és a "homofób", és az a párbeszéd.

Ha nem zárja ki a homofóbokat, akkor megtudná azt az információt, hogy Ausztriában az LMBTQ propaganda kontraproduktív. Nekem vannak Ausztriában élő rokonaim és emiatt rálátok arra, miként vélekedik erről a fiatalság, az a fiatalság, akik 2-3 év múlva már a szavazóurnához járulhatnak (mert 16 évesen már szavazhatnak) és egytől-egyig mindegyik homofób. Tudod miért? Mert felvan telve ezzel! Felvan telve azzal, hogy az utcán szivárványszínű a zebra (pl. Bécsben, Linz-ben) és cikizik egymást, mert a kamasz nem lett másabb, mint amilyenek mi voltunk, cikizik egymást azzal, hogy na mi van, a szivárványos útra léptél? Addig amíg tolják a felnőttek a felnőtteknek az elfogadást és ilyen és ehhez hasonló jelképei vannak annak, addig a gyerek így éli ezt meg. Azért is van feltelve ezzel, mert az iskolájában, az általános iskolában, ami jórészt keresztény katolikus iskola, azzal kell szembesülnie, hogy van gender semleges WC, ahová a magát macskának képzelő osztálytársa jár (mondjuk én macskaalmot raknék oda, de lényegtelen), aki azért macska, mert csak egy kis figyelemre vágyik, mert amíg csak egy kislány/kisfiú volt, addig nem figyeltek rá az osztálytársai, a tanárai, a szülei, de azért is macska, mert ezt látja a felnőttektől, hogy most van ilyen. Hogyha gondolod, úgy érzed, akkor macska vagy és azzal egy közösség tagjává válsz, és előtte ő nem volt, nem lehetett tagja egy közösségnek sem, egy klikknek sem. Ma a közösség létrejöhet távolság megléte mellett is, hisz az internet közösséget tud kovácsolni egymástól távol élő emberek között is, megszűnt az, hogy csak a közös fizikai tér tud közösséget kovácsolni. És ezzel felvannak telve. Mert elhiszed, hogy bármit is mondok ki a számmal a te füled hallatára, van az a mennyiség, ami után te légy akár a legnyugodtabb ember is a világon úgy pofán vágsz, hogy a fejem elhagyja nyakamat? És elnézést attól, aki vizuális típus és akit ezzel felkavarok, de az a rohadék perverz állat, aki meg tolja ezt a gender propagandát, dörzsöli a tenyerét, hogy na egy macska már van a 7/B-ben, amit (tehát nem akit!) 2 év múlva úgy megk*rok, hogy nyervogni fog.

"Gondolom ezek után illegálissá fogják tenni a nemváltás lehetőségét.(Úgy, mint itthon a Fidesz 2021-ben.)"

Ezt azért tisztázzuk, hogy a Fidesz a biológiai nem megváltoztatását tette tiltólistára, azaz azt, hogy pl. egy biológiailag férfi személyi igazolványán az szerepelhessen, hogy nő. A műtéteket nem tette illegálissá, de az tény és való, hogy Magyarországon ilyen jellegű műtétért nem lehet bemenni a legközelebbi plasztikai sebészetre és teljes, mindenre kiterjedő műtétet tudomásom szerint nem végeznek Magyarországon, de ez nem a 2020-as döntés miatt van így, ez előtte is így volt, sőt 2010 előtt is így volt, szimplán nincs meg nálunk erre a megfelelő felszereltség és szaktudás, ennyi a történet. Plusz hozzájön ehhez valóban az is, hogy az orvosok körében sem túlzottan elfogadott dolog az ilyen jellegű műtétek elvégzése.

Ehhez pedig hozzátenném azt is, - szóval hogy tényleg beszélgessünk egymással, az ki elítéli ezt az egészet, meg az, aki támogatja - hogy ha nem tetszettek volna elcseszni ezt azzal, hogy verik a földhöz a hátsójukat, hogy márpedig ez nem betegség (az, hogy pl. egy nő férfi testbe születik), akkor nem lett volna kibúvás, érti? Mert ha ez egy betegség, ami szorongást, depressziót, beilleszkedési problémákat stb. okoz, akkor pszichológiai szakvéleménnyel ezt orvosolni kellene. Ahogy egyébként történt ez a 2000-es években nálunk. Némi TB támogatás is járt a nemátalakító műtétekre, de TB támogatás járt arra is, ha pl. egy nő azért szorong, mert picik a mellei stb. Tehát hogy visszanyalt a fagyi, az történt. Ha kiáll ez a közösség amellett, hogy ez kérem egy betegség, mert mi a f.szom bizonyítaná annak ellenkezőjét, akkor amennyiben betegség, akkor annak kezelésére intézményes megoldásokat kell biztosítani. Ez egyfajta "kikezdhetetlenséget" ad, mivel az orvosi diagnózis és a kezeléshez való jog kevésbé függ a politikai vagy társadalmi változásoktól.

Ezt áldozták be a transzneműek azért, rájuk ne mondhassák azt, hogy betegségben szenvednek, hogy normálisnak legyenek titulálva. Hát nem tudom, hogy megérte-e.

Persze lehet jönni azzal, hogy itt-ott-amott ez nem kell hozzá, elfogadott, elvégzik, személyibe bekerül az új nem, de meddig nem kell hozzá? Míg nem jön egy FPÖ, egy Fidesz vagy akár egy MHM b.szki és akkor konkrétan elmenekülhetnek innen. Na de hová? És ott, ahová menekülsz, ott is rettegsz majd attól, hogy esetleg egyszer megelégeli a nép a genderbudit az általános iskolában, meg a szivárványzebrát, meg a feka férfinőt a reklámban két bogyó és babóca között?

Mit kellene tenni azért, hogy a normális, átlag homoszexuális közösség belássa, hogy ez a propaganda valójában rá jelent veszélyt, mert túl van tolva? Ne pedig támadásként élje meg azt, ha azt kritika éri. Az lerázható egy legyintéssel, hogy áh, ezek homofóbok, azt' annyi. Csak kérdés meddig lehet legyinteni erre, érted? Mert a kib.... propaganda az a homofóbok szerint melegeket gyárt, ami nonszensz, totális nonszensz egy állítás, viszont tény, hogy gyárt valamit (pontosabban valakit), homofóbokat!!! Ez tű pontosan kiszámolható, hogy ez a következménye, de mostanra már érzékelhető, látható is. Ha ez így van, nem kellene elgondolkodni azon, hogy valójában ki/kik állnak e mögött a propaganda mögött? Tényleg azok, akiket magába foglal ez a rövidítés, hogy LMBTQ vagy senkit nem tisztelő, kizárólag a saját érdekét néző és a saját előnyét kovácsoló, istentelen, elvtelen és hazátlan politikusok?

Hogy a k.... anyjukba tudnak átverni minket sorozatosan teljesen ugyanazokkal a módszerekkel? Nézünk bamba képpel magunk elé, mint aki épp agyvérzést kapott, észre nem vesszük, hogy az ami meghatározta a politikát a 90-2000-es években, a zsidóság és annak helyzete, az azon keresztül intézett politikai támadások és lejáratások, a jobboldaliak teljes félresöprése a nácizással, most ezek az emberek a melegeket használják fel ugyanígy, ahogy a zsidóságot használták fel korábban. És tudod mi a pláne ebben? Hogy ezek az emberek bizonyították elvtelenségüket azzal, hogy most némán tűrik az ide beimportált antiszemitizmust. :D Ebből akkor milyen sorsot bírsz előrevetíteni a közösségednek? Ha úgy fordul/ferdül a politikai helyzet és a világ, hogy abból van előnyük, ha titeket húznak karóba, nem pedig emelnek az égbe?

ma 11:03
 45/48 anonim ***** válasza:
64%

ez van ha túltolják a szélsőbalt, liberalizmusnak nevezett fertőt.

átbillen a másik oldalra. mindenhol ez történik.

ma 11:19
 46/48 anonim ***** válasza:

"Nem tettem hozzá, hogy biológiai nem."

Kontextusból következik. Te két nemről beszéltél. A gender-be értendő nemek között nem is létezik olyan, hogy hím és nőstény, te pedig nyilván erre gondoltál. Mivel ez csak biológiai nemek szintjén értendő, így lehetett tudni, hogy másról beszélsz.

"Egyedül az LMBTQP-propaganda hatására különböztetik meg ezeket"

Nem, ez mindig is megvolt különböztetve.

"Valójában a nem egyféle dolgot jelent: azt, hogy milyen kromoszómákkal rendelkezik valaki"

Oh, meg van az első ember a válaszolók között, aki nem tud olvasni.

Van a sex és a gender. A két szó mást jelent, tanulj meg olvasni.

A kromoszómák a sex-hez tartoznak, ami a biológiai nem. Itt pedig a gender-ről, vagy társadalmi nemekről beszélünk.

"Egy férfi viselkedhet nőiesen, akarhat nő lenni, képzelheti nőnek magát, de attól még férfi marad."

A férfinek nincs köze a kromoszómákhoz. Te teljesen össze-visszabeszélsz. Ha köze lenne, akkor egy 6 éves is férfi lenne, de nem az.

Te hímet akartál írni, de annak meg nincs köze a gender-hez.

"Fordítva. Mentálisan beteg emberek produkálják magukat folyamatosan"

Ez simán nem igaz. Bármilyen lmbtq-related hírrel, ami tényleg lmbtq személy miatt hír, azzal egyszer találkozol egy évben. Ez a pride hónap időszaka.

Viszont ha visszanézed 2024 híreit, akkor kb. minden hónapban volt róla cikk, mert a fasiszták/nácik (fidesz/mihazánk) beemelték a közbeszédbe.

"Az LMBTQ-sok akarják mások életét meghatározni. Ha nem nőnek nevezi a srácot a tanár kirúgják. Nem egy eset...."

Tehát azt mondod, hogy bárhogyan nevezhetik pl. a vásárlót az eladók? Kutyaszarnak is? Most ezt mondtad.

De tudok jobbat, a társadalom többsége ostoba. Ha neked átlag IQ-d van, akkor közelebb állsz IQ-ben Koko-hoz a gorillához, mint hozzám, akkor elfogadod, ha idiótának hívlak minden egyes interakciónk során és kiállsz mellettem, ha ki akarnak rúgni, amikor lehülyézlek?

Itt valójában annyiról van szó, hoyg ahogy te elvárod, hogy tiszteletteljesen szólítsanak meg és ne úgy illessenek, amit sértésnek tekintesz. Ez minden általam írt esetre igaz és ez el is várható mindenkitől.

"Nem szexualitásról volt szó még mindig, hanem a kitalált nemekről."

A kitalált szexualitás miért nem zavar? Az állatvilágban ahol pl. előfordul a homoszexuális kapcsolat, ott nincs megkülönböztetve. Az ember kezdett el különbséget tenni és a szexualitás alapján címkézni egymást.

Ez miért nem zavar? Ez is egy kitalált dolog.

"ez egyúttal azt is beismeri, hogyha viselkedési minták alapján jön létre a társadalmi nem, amit gendernek hívunk, akkor ez propagandával alakítható"

Nem ezt jelenti, amit írtam, hanem hogy a bekategorizálás így történik ténylegesen. A gender esetében úgy lehet eldönteni, hogy milyen gender-be esik valaki, hogy hogyan viselkedik, kommunikál másokkal stb.

Viszont ez nem azt jelenti, hogy a viselkedés formálja azt.

A példa kedvéért, a meleg személyt is úgy kategorizálod be a meleg kategóriába kívülállóként, hogy az ahhoz tartozó viselkedési mintát figyeled meg, pl. szexuális kapcsolatot létesít egy azonos neművel.

Ebből viszont nem következik, hogy formálja a környezete.

"a gyermekekre súlyos veszélyt jelenthet a médiából áramló gender propaganda"

Jah, szegény gyerek a végén nem lesz öngyilkos. Ezt nyilván nem hagyhatjuk.

Egyrészt, ahogy írtam, nem, nem ezt jelenti, a fentebbi kijelentés.

Másrészt, ez nyilván egy olyan terület, amit kutatni kellene. Legalábbis én nem olvasok túl sok kutatást erről a területről, viszont bármilyen eredményt hoznának ki, azt tagadnák a fasiszták, ha nekik nem tetszene.

Harmadrészt, nincs ilyen propaganda.

Tehát hogy értsd, itt egy 40 éve aktívan kutatott területről beszélünk. Mikor került ez Mo.-on a közbeszédbe? Azután, hogy már oktatták, nem kutatták, külön szakon oktatták. Ráadásul nem is azoktól értesült a társadalom, akik művelik, hanem pont azoktól, akiknek ez nem tetszik. Vagyis a társadalom többsége az életben nem hallott volna erről, ha nincs a fidesz. Ekkora propaganda van. :DDD

De nyugodtan keress rá és olvass bele abba a 60-70 társadalmi nembe. A 99%-áról életedben nem hallottál, nem csak a definícióról, a megnevezésről sem, mert senki nem propagálja ezeket. Nyilván a fasiszták felnagyítják, hogy legyen mit támadni, de attól még nem fog létezni ebből semmilyen propaganda.

"propagandával meleget nem lehet csinálni senkiből sem, ellenben beteg, aberrált embereket igen"

Ezzel egyetértek én is. Orbán, Putyin, Trump azért szállítja le a közbeszédet, az oktatást, hogy egyre több legyen az aberrált, akik mindenre ugranak, amire azt mondják.

Pl. ha az kell, akkor ugranak a gender-re és propagandát hazudnak mögé. Béke időben rendszerint társadalom tudományokra ugranak, de válság alatt akár komolyabb tudományokra is, pl. ahogy elszaporodtak az oltás tagadók a covid alatt.

Azért gyártják az aberráltakat, mint pl. téged, hogy vezényszóra lehessen irányítani. Gondolkodó emberekre nincs szükségük, mert azok leváltanák ezeket a kormányokat.

ma 16:00
 47/48 anonim ***** válasza:

"A kitalált szexualitás miért nem zavar?"

Mert ez esetben szó sincs kitalációról. Valaki vagy az ellenkező neműekhez vonzódik, vagy a saját neméhez, vagy mindkettőhöz. Ezek létető dolgok, és ezt a három létező kategóriát nevezték el hetero-, homo- és biszexualitásnak. Nemekből pedig kettő van, ezeket nevezik férfinek és nőnek. Ezeken kívüli dolgok a kitalációk.

ma 16:06
 48/48 anonim ***** válasza:
#46 A társadalmi nem egy kitaláció. Egyféle nem létezik, azt pedig a kromoszómák határozzák meg, és (a kedvedért hozzáteszem) normál esetben kétféle lehet.
ma 16:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!