Egyetértesz vele, hogy a megtamadott Ukrajnának joga van védekeznie a tamadó oroszokkal szemben, akár orosz területen is?
"Tudod, hogyan működik az atomrakéta támadás ?"
Igen, alapvetően mint más rakéta támogatások. Nem a semmi közepére lősz.
Most attól függően, hogy mi a célod - stratégiai pontokat eltalálni vagy lakosság számot megtizedelni - máshogy disztributálhatod a rakétákat, de alapvetően nincs sok különbség.
"Mik azok a Nyugati fegyverrendszerek, amik képesek elhárítani ?"
Részben van rálátáson, a mi cégünk is benne van a defense szektorban, bár nem ilyen technológiákkal.
"Ami rakétázás volt Izrael ellen, azokat hagyományos robbanótöltetes harcászati rakétákkal csinálták"
Igen, de nem sokban különbözik, amikor célpontokat akarsz kijelölni. A pusztítás mértéke lesz a különbség.
"a másik, számtalan Twitter felvétel pont arról tanúskodik, hogy a túlterheléses támadást képtelen volt Izrael kivédeni."
Kivédte. Az eredeti állítás arra vonatkozott, hogy mennyire nem marad élő ember a bolygón. Ha ilyen hatékonysággal tudja kivédeni a nyugat az orosz támadást, akkor minimális veszteségek lesznek csak.
Vagyis a fentebbi állítás, amire én reflektáltam itt, az bizonyítottan nem igaz.
És ha már itt tartunk, akkor kicsit jobban is belemehetünk. Pl. ha nagyon szeretnél valamit eltalálni, akkor pont az elhárításra felkészülve, akár több rakétát is indítasz ugyanarra a célpontra. Ha a nyugat tud evakuálni, akkor pár stratégiai döntéssel még jobban mérsékelni tudná a veszteségeit.
Továbbá figyelembe kell venni, hogy nyugaton sokkal nagyobb területen oszlik meg a lakosság, illetve a kiemelt létesítmények, míg Oroszországban ez sokkal kisebb terület, ami miatt, ha egy all-out háború lenne, akkor célpont tekintetében is előnyösebb pozícióban lenne a nyugat.
" Igen, de nem sokban különbözik, amikor célpontokat akarsz kijelölni. A pusztítás mértéke lesz a különbség. "
Az irániak azok egyetlen robbanófejes harcászati rakétákkal bénáztak, ők a kőkorszaki Scud-ok színvonalán vannak megragadva.
Addig Oroszország, az USA, Kína, Anglia, Izrael, és India azok MIRV-eket használnak.
Én nem szeretnék egyetlen egy rakétavédelmi rendszert sem letesztelni, hogy mennyire képesek az R-36M2-es / RSz-28-as Szarmata / RSz-26 Rubezs / LGM-118 Peacekeeper / LGM–30G Minuteman III hordozta MIRV-eket elfogni.
Mi képes 10 - 100 - 150 MIRV-et elfogni ?
A Patriot-ot biztos nem erre szánták.
"Mi képes 10 - 100 - 150 MIRV-et elfogni ?"
Tekintve, hogy nem tudom, hogy mi a publikus infó ezen a téren, így én nem neveznék meg technológiákat, de amikor rakéták megfogásáról beszéltem én több százas tételben gondolkoztam, tekintve, hogy az orosz atomrakéta arzenálhoz próbáltam hasonlítani.
Nem rakétát kell elfogni, hanem több, önállóan célra irányítható, és kicsi robbanófejet.
A rakéta első fokozata olyan 60 másodperccel az indítás után elhasználódik, és leválik, és bekapcsol a második fokozat. További 60 másodpec elteltével a második fokozattal játszódik el ez. És a harmadik 60 másodperc eltelte után a harmadik fokozat ég ki, és a MIRV-eket hordozó platform, az úgynevezett Post-Boost Vehicle (PBV) fog repülni a célok felé, Föld körüli pályán, és idővel válik szét az egész az önállóan repülő robbanófejekre.
Nincs olyan légvédelmi rendszer ami meg tudná akadályozni a legfőbb célpontok kilövését.
Oroszország bármelyik nagyvárost könnyedén meg tudja semmisíteni.
Főleg ha az újabb rakétákat veti be.
De vannak csali rakéták is, amivel leterhelik a légvédelemet hogy célt érjen a valódi rakéta.
Rakétatechnológiába Oroszország a legjobb a világon.
"Nem rakétát kell elfogni, hanem több, önállóan célra irányítható, és kicsi robbanófejet."
Annyiba sikerült belekötnöd, hogy hogy választottam meg a szavakat, de ettől még nem változnak meg a ma létező technológiák.
"Nincs olyan légvédelmi rendszer ami meg tudná akadályozni a legfőbb célpontok kilövését"
De, ha X% feletti hatékonyságról beszélünk.
Igen, ha Oroszország kilő 1000 rakétát - nem is feltétlen kell atomrakétának lennie - ugyanarra a célpontra, akkor ha 99%-os hatékonysággal fogják el ezeket, akkor 10 be fog találni.
De ha már azt nézzük, hogy nem egy célpontot akarnak eltalálni, hanem ezret, akkor a hatékonyság rettentően rossz.
A nyugat olyan szempontból előnyben van, hogy az infrastruktúra nagyon elosztott és gyakorlatilag az egész régió fejlett, mivel minden ország fejleszti legalább a fővárosát.
Vagyis egy háború esetén Oroszország nem engedheti meg, hogy csak 1-2 célpontja legyen, mert nagyon gyorsan lehet egyik városból a másikba költözni.
"Rakétatechnológiába Oroszország a legjobb a világon."
A valóság ezzel szemben az, hogy nem.
Oroszország technológiailag nincs az élen pont azért, mert nincs meg az a tudásuk, ami ehhez kell.
Oroszország ezelőtt pont azért tudott működni, mert a saját nyersanyagaikat használták fel a nyugati tudással ötvözve.
Látni lehet, hogy nem a legmodernebb eszközökből sem igazán működik a tömeggyártás az országukban, és akkor ne is beszéljünk a csúcstechnológiás rakétákról.
Ebben Amerika, illetve valamennyire Kína vezet. Oroszország nem igazán van ott.
Én értem, hogy ez szerinted így van, csak a valóság teljesen más.
Ha ennyire nem vagy képbe a haditechnikával és a működési folyamatokkal, akkor javaslom első körbe használd a chatgpt.
Az ad némi infót, és utána elindulhatsz a szakértői elemzésekkel stb.
Ezzel amit csinálsz, saját magadat járatod le folyamatosan.
Amúgy gyorsan kiszámoltattam a chatgpt-vel hogy a legjobb eshetőségbe, amennyiben nincsenek csali rakéták, és a légvédelem hatékonyan működnet 2087 atomrakéta tudna becsapódni.
Összefoglalás:
Egy teljes orosz nukleáris támadás:
USA és Európa populációjának jelentős részét elpusztítaná.
Globális gazdasági és társadalmi összeomláshoz vezetne.
Az emberi civilizáció fennmaradása kérdésessé válna.
Ha ezt nem tudod megcáfolni, csak úgy hogy hát én tudom hogy mindet kivédenénk, akkor le is zárnám ezt a vitát veled.
Ami még kimaradt, hogy átlagosan 500 kt erejű robbanófejjel lett számolva.
Viszonyításképpen Oroszországnak vannak 50 000 kt erejű rakétái is!
Rombolás és hőhatás egy 500 kT robbanófej:
Epicentrum 5-6 km-es körzetében: mindent elpusztítana (teljes városi pusztulás).
20-30 km-re: Súlyos károk, tűzviharok.
A robbanófejek számától függően több ezer négyzetkilométer válna lakhatatlanná.
b) Légnyomáshullám
Az epicentrum környékén a robbanás lökéshulláma épületeket rombolna le.
Több tíz kilométeres körzetben súlyos szerkezeti károk.
c) Sugárzás
Gamma- és neutron-sugárzás: Azonnali halál az epicentrum közelében.
Radioaktív eső (fallout): Több száz kilométerre szennyezné a területet, hosszú távú egészségügyi károkat okozva.
4. Globális következmények
a) Áldozatok száma
Egyetlen nagyvárosban (pl. New York) egy 500 kT-os robbanás: 1–2 millió halott az első napon, további milliók sérülnek.
2087 robbanófej célba érésével az áldozatok száma több százmillióra emelkedne (USA + Európa).
b) Globális éghajlati hatások (Nukleáris tél)
Több ezer robbanás következtében por és korom kerülne a légkörbe.
Globális hőmérséklet-csökkenés: 1-2 év alatt több fokos lehűlés.
Élelmiszer-termelés összeomlása: A napsugárzás blokkolása miatt globális éhínség alakulna ki.
"Viszonyításképpen Oroszországnak vannak 50 000 kt erejű rakétái is!"
Nincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!