Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Egyetértesz vele, hogy a...

Egyetértesz vele, hogy a megtamadott Ukrajnának joga van védekeznie a tamadó oroszokkal szemben, akár orosz területen is?

Figyelt kérdés

nov. 19. 20:53
 161/202 anonim ***** válasza:

"Nem állunk hadban, minket nem érdekel a háború. Ha téged érint akkor megint csak azt tudom mondani: nem EU lakos vagy."

Te vagy az aki azt mondja, hogy be kell avatkozni ebbe a háborúba. Nekem nincs közöm hozzá, de akkor te ezek szerint ukrán lehetsz.

Valamint Oroszországot csak és kizárólag úgy lehet megállítani, ha a NATO bekapcsolódik a háborúba. Megállíthatja Ukrajna 10-20-40-60 évig is, de matematikailag előbb utóbb elfogy. Lehet játszani a számokkal, de ezek a tények hogy emberállománya véges. Oroszország sokkal több embert tud mozgósítani. De ezt szakértők is elmondják, akik hidd el jobban ismerek a helyzetet mint te vagy én.

Szóval ha meg akarod állítani Oroszországot, de Oroszország elmegy a végsőkig hogy elérje a célját, akkor a háború elkerülhetetlen EU lakosok számára. Nekem nem érdekem megállítani, mert nem vagyok ukrán.

"Csak hogy ez nem igaz. Az "olcsó" orosz energia valójában nem volt olyan olcsó és az oroszok arra játszottak, hogy kihasználják a kiépített energiafüggőséget. A TTF gázár már 2021 augusztus előtti szinten van és nem orosz gázból. Kellemetlen."

A TTF-en jegyzett gázárak jelenleg alacsonyak, az Európába érkező alternatív energiaforrások teljes költsége (beleértve a beszerzést, szállítást, feldolgozást és infrastruktúra fejlesztését) összességében magasabb , mint a korábbi orosz gázé volt.

Az LNG importja, különösen az Egyesült Államokból vagy Katarból, drágább, mint a csővezetéken érkező orosz gáz, mivel magában foglalja a cseppfolyósítást, szállítást, új terminálok építését és a visszagázosítás költségeit is​

Az orosz gáz, amely csővezetéken érkezett, relatíve alacsonyabb logisztikai költségekkel járt, és hosszú távú szerződések által stabilan, kedvezőbb árakon volt elérhető. Az új források összességében drágábbak.

Az európai ipar, amely az olcsó orosz energiára épült, most magasabb energiaárakkal és a termelési költségek növekedésével küzd​.

​Az energiaigényes iparágak, mint az acélgyártás vagy a vegyipar, különösen érzékenyek az energiaárakra. Emiatt ezek az ágazatok Európában kevésbé versenyképesek lehetnek olyan régiókkal szemben, ahol az energiaköltségek alacsonyabbak, például az Egyesült Államokban​

Az alternatív energiaforrások teljes ellátási lánca drágább, mint az orosz gáz volt. Ezért az energia intenzív iparágak számára a költségek növekedtek, ami hozzájárulhat Európa versenyképességének gyengüléséhez.

"Ezért építettek ki iszonyatos áron vezetékeket, hogy hasznunk legyen belőle.

Persze, hasznotok. A Gazpromnak és Putyin oligarcháinak."

Azért építették ki, mert jó üzlet volt mindkettő fél számára. Az EU nem jótékonysági szervezetként működött, hogy segítse Putyint, bármennyire is hihetetlen számodra :)

"De átlátom. Neked olyan erős Európa az érdeked, aki gyengén viselkedik Oroszországgal szemben és becsicskul. Hogyne látnám át, amiről oldalakon át pofázol az egy gyenge Európa."

Európa akkor tud erős lenni, ha kihasználja az olcsó orosz nyersanyagokat, és együttműködik Oroszországgal gazdaságilag.

Ezt a világ legnagyobb koponyái mondják, és ne haragudj meg, de én inkább nekik hiszek.

Az hogy Európa önti bele a pénzt Ukrajnába, hogy dacoljon Oroszországgal, valamint a szankciókkal saját magát is lábon lövi, az nekem egy gyenge Európát eredményez. Lehet azt mondani, hogy erkölcsi értelembe erős, de akkor elbeszéltünk egymás mellett, mert én gazdasági értelembe értem hogy erős Európa az érdekem.

"Orosz propaganda. A nyugati támogatások megérkezése előtt is meg megakadtak az oroszok."

Oroszország erősen elszámolta magát, ahogy indult ez az egész az tény.

De most megint a szakértőkre, és Ukrajnára tudok hivatkozni. Azt mondták ki, hogy Ukrajna nyugati támogatások nélkül, nagyon rövid idő alatt összeomlik.

"A "nyugat" nem egy egységes valami, hanem demokratikusan működő országok szövetsége. Amiről te írsz az a diktatúrákban működik, demokratikus országokban és szövetségekben a rendszer alapvető tulajdonságai miatt ilyen nem tudnak gyorsan meglépni. Tudnád, ha ismernéd a rendszert azaz ha itt élnél, de látod ezt sem ismered ezért állsz elő ilyen hülyeséggel."

Akkor másképp fogalmazok. Egyedül az USA katonailag olyan nyomást tudna gyakorolni Oroszországra, hogy meghátráljanak.

De nem teszik meg, még úgy sem hogy a demokrata vezetés volt eddig. Szerinted miért csak éppen annyi támogatást ad, ami a lassú elsorvadáshoz elég?

"Persze, lényegtelen. Ha szétlövik a logisztikát és nem tudják a front közelébe vinni a lőszert... lényegtelen. Ha szétlövik a fegyverraktárakat és a közeli reptereket így kiszorítják az orosz légierőt,még jobban elnehezül a logisztika... nyilván LÉNYEGTELEN!!4!!!!"

Megint csak katonai szakértőkre tudok hivatkozni, akik ezt mondják. Nézz utána!

Itt akarsz okoskodni, de nem nézel utána a tényeknek!

Amúgy Oroszország Ukrajna teljes területét be tudja lőni a háború kezdete óta, és számtalan fontos célpontot megsemmisített, mégse állt meg a háború. Ukrajnának töredék lehetősége van ezt megtenni, mégis itt nagyon sok jelentőséget tulajdonítasz neki.

Amúgy ha meghallgatsz egy szakértőt ezzel kapcsolatban felsorolja neked az okokat, hogy miért is lényegtelen ez.

Én ezt nem taglalom tovább.

"Vagy olyan belső feszültséget ami Putyin rendszerének bukásához vezet. Ettől félsz te is, nem pedig a harmadik világháborútól. Putyinnak és körének túl sok elkölteni való pénze van, csicskák ők ahhoz hogy meghaljanak a néhány jelentéktelen méretű ukrán megyéért. Ugyanmár..."

Ha Putyin elbukik akkor, a legtöbb elemzés szerint az erős nacionalista keménymag veszi át a vezetést, akik így is nagy nyomás alatt tartják őket.

A legtöbben sokkal jobban oda akarnak csapni Ukrajnának, semmit nem kímélve. Ez könnyen a harmadik világháborúhoz vezet, amitől valóban félek.

"Megfigyelted, mióta felhívtam a figyelmed az enterre azóta nem ütsz minden mondat után entert? Lebuktál :D"

Mivel kapcsolatban buktam le? Nem is értem ezt az enterezést, és nem is akarok belemenni.

Lényegtelen...

Amúgy van mikor telóról, meg van, mikor számítógépről, és ott másképp írok, talán ez lehet.

De nem értem ez miért fontos neked...

nov. 29. 10:00
 162/202 Jeffrey Spender ***** válasza:
40%
Négy pipás, neked mindenki orosz propagandista, meg orosz ügynök, aki nem ugyanazon a véleményen van, mint te ?
nov. 29. 12:26
 163/202 Jeffrey Spender ***** válasza:
67%

Alex Fly, Te milyen rakétás alakulatnál szolgáltál ?

Mit kezeltetek ?

Légvédelmet ?

Vagy ballisztikus rakétákat ?

Milyen modellt ?

nov. 29. 12:33
 164/202 Jeffrey Spender ***** válasza:
69%

Van egy illető a Gyakori Kérdéseken, aki négy pipás, és állandó szavajárása, hogy 30 km-re lakok a határtól, és mindig elszámlálja ezt.

Te vagy az, John_McClane ? :)

Hogy vagy ? Mivel töltöd a napjaidat ?

Mikor láthatjuk újra a felhasználónevedet ?

Honnan van időd ennyit fórumozni ?

nov. 29. 14:38
 165/202 Jeffrey Spender ***** válasza:
50%

" Ha Oroszország lenyomja Ukrajnát akkor cudar világ jön a gyerekedre, ha ezt nem érted akkor teljes sötétségben vagy. "

Ukrajna milyen ország volt 2014 előtt ? Oroszbarát, vagy Nyugatbarát ? 2014 előtt volt Magyarországnak problémája az oroszokkal ? Fenyegettek minket ?

" Bennem nincs, én csak nem akarok szomszédos lenni veletek. Benned viszont biztosan van, mert nagyon szépen és burkoltan felmondtad az orosz propagandapanelokat legalább ötvenszer. "

Szerinted a vitapartnered az Oroszországból ír ? :) Ez durva paranoia.

" Annyira átlátszó, ebből így nem lesz rubel. "

Ami átlátszó, az az EU / NATO-propagandizmus, amit tolnak egyes megnevezhető felhasználók.

Hol van az ukrán / EU / NATO kommentelő központ, helyileg ?

Mennyit fizetnek ezért ? Van bónusz vagy prémium a fizetésen túl ?

Teljesítménybér, vagy havi fix fizu van?

Határozott vagy határozatlan szerződést adnak ?

Lehet ezt home officeban csinálni vagy be kell járni valami munkahelyre ?

Szokott lenni túlóra ?

nov. 29. 15:36
 166/202 anonim ***** válasza:
53%

Terv vagy jóslat? ...

[link]

nov. 29. 17:47
 167/202 Jeffrey Spender ***** válasza:
65%

# 166

Terv volt ez.

A Nyugat átfegyverezte volna teljesen Ukrajnát, és a felkészületlen, és rosszul szervezett oroszok ellen mentek volna be 2030 magasságában.

nov. 29. 17:57
 168/202 anonim ***** válasza:
53%
17:57 - tudom. :)
nov. 29. 18:00
 169/202 Jeffrey Spender ***** válasza:
58%

Vannak itt igen gyanús felhasználók.

Az egyik ilyen nevezett gyanús felhasználó az első körben a kiugróan magas hozzászólás száma, a mindenhez értése, és a fél kilométer hosszú hozzászólásai kapcsán lett feltűnő. Értett az illető a biztonságpolitikához, a nemzetközi joghoz, a magyar belpolitikához, az alkotmányjoghoz, az energetikához, az építészethez, a közlekedéshez, a szárazföldi - légi - tengeri haditechnikához, a titkosszolgálatokhoz, és a hírszerzési módszerekhez. Igen, volt egy ilyen illető, aki egyetlen egy felhasználóként minden témában kommentelt.

A fullos ukrán, EU és NATO-párti nyílt hangulatkeltés az ráadás volt tőle.

Volt téma, amihez nem értett az illető ?

Őneki vajon milyen kötődése volt, hogy a kémtörténetes / titkosszolgálati témákban is megszakértette a dolgokat, és még az OpSec-hez is értett ?

Vajon Mennyi időt fordít az ilyen felhasználó az előzmények elolvasására, az anyaggyűjtésre, az összeállítására, és a válasz megírására ?

Nagyon laza a melóhelye, és napi több óra internetes fórumozáshoz való anyaggyűjtés, meg profilozás is simán belefér (ez gazdasági szempontból kizárt, hogy megérje, ergo szarul működik a cég), vagy saját vállalkozásban dolgozik, de akkor is ez a mennyiségű és minőségű fórumozás igen komoly függőségre utal, ráadásul tenger időt vesz el a főállású munkától, a családtól, a szabadidőtől, és az egyéb egészséges és fontos/hasznos tevékenységtől.

A legdurvább az volt, amikor hencegett, hogy ő a munkája révén hozzáféréssel bír az anyagokhoz meg ismeri az MNVK-2 Operatív Szolgálatát, a BM III/I-et, és még sorolhatnám.

Akkor meg milyen típusú munkahelyről írkált az illető ?

Hírszerző ? :)

Feltételezem, hogy nem egy önkéntes, és egyszemélyes áldozatvállalásból elkövetett internetes hittérítést tervezett a nevezett illető ezen a fórumon, és engem is el kezdett érdekelni, hogy mi is lehet a valós helyzet, pláne, hogy ilyen kiugróan magas karakterszámot, és hozzászólásszámot hozott össze egy jól behatárolható „szakterületre” koncentrálódva csak.

Az ilyenek vajon honnan írhatnak ?

nov. 29. 18:15
 170/202 Jeffrey Spender ***** válasza:

# Alex Fly

" @126: akkor ezek szerint Irán és a KNDK is nyíltan benne van a ruszkik agressziójában. Érdekes módon az ellen senki nem tiltakozik... "

Észak-Korea az Kína bábállama, a Kínai Kommunista Párt engedélye nélkül még a hátsóját sem vakarhatja meg Kim Dzsong Un.

nov. 29. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!