Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Igazat mondott a BBC riporteré...

Igazat mondott a BBC riporterének Putyin azzal kapcsolatban hogy hol van Oroszországnak a helye a világban és hogy a nyugati világ kihasználja a befolyását más államokkal szemben?

okt. 27. 17:33
 311/334 Pombe ***** válasza:
9%

#308: "De előtte jól megformázza, ügyesen előkészíti őket"

Értem. Míg ezzel szemben te nem készítesz elő, hanem becsületesen, nem cifrázva rögtön "in medias res" (tanulatlanoknak, vagyis neked: a dolgok közepébe vágva), máris rátértél a részletesen alátámasztott történetedre, bizonyítandó Amerika nagy nagy gonoszságát. Egyszóval a Nagy-Nagybátyád esetéről van szó, nemde? Akit állításod szerint 1956-ban egy az elvesztett kakastollait darutollal helyettesítő kaslapjában tetszelgő csendőr vezetett Amerika felé, jóllehet akkorra már tollatlan kalapos rendőr volt csendőr helyett, és ahogy a Nagy-Nagybátyád a nagy Ámerikába került a gonosz 1956-os rendszer nyomására, rögvest bedobták a Vietnami háború borzalmaiba.

Én vártam erre a Nagy-Nagybizonyítékokat, amiket veszettkecske - mint megtudtuk tőle - kertelés, megformázás és előkészítés nélkül a tőle megszokott becsülettel szokott feltárni.

Szóval vártam, hosszan vártam, csak azt nem említette veszettkecske, hogy az állítás és a bizonyítás között mennyi idő telhet el úgy, hogy rá még addig becsületes emberként kell tekintenünk.

Úgy tűnik, hogy szerinte ez az idő akár a végtelent is megütheti, már ha róla van szó, de a vitapartnereire persze ez az apró engedmény nem vonatkozik... :D

nov. 6. 18:15
 312/334 veszettkecske ***** válasza:
66%

pombe mintha ebbe kötnél bele:

én: -van egy földgömb az asztalomon.

pombe: -nem! mert a Föld geoid...

én: -mondom pombe, egy földgömb...tudod, az a makett...

pombe: -bizonyítsd, hogy gömb! peer rewind linkel!! mert én bizonyítom:

[link]

én: ¯\_(ツ)_/¯

ugyanez a csendőrössel:D ha beírod a gugliba, hogy darutollas csendőr, akkor jól látható, hogy ez egy elterjedt kifejezés, attól függetlenül, hivatalosan kakastoll. Ennyi. Nem az én agyszüleményem a darutollas csendőr :) mint ahogy a szólás sem:

pmbétól távol áll a következetesség, mint gyakorló csendőr f4sza a darumadár v4lagától.

Ami pedig a 56-os dolgot illeti, ezek után mit kezdjek veled?

az említett rokonom tényleg 56-os menekült és volt Vietnamban, ha nem hiszed az a te dolgod, nem várhatom el hogy elhidd, ha nem tudok róla hivatalos linket mutatni.

nov. 6. 18:35
 313/334 veszettkecske ***** válasza:
66%

Pombe,

Szóval még mindig lovagolod ennek a gyakorló csendőrnek a f4szát...láthatóan nem bírsz róla leszállni...ha már felhoztad, ugye :D tán magyarpeti lőn az neve képzeletedben...

nov. 6. 18:51
 314/334 veszettkecske ***** válasza:
89%

Pombe 176 "Nédd' má'!" linkjéhez:

pl:

[link]

[link]

ctrl f "Holovits"

hmm?

nov. 6. 19:21
 315/334 anonim ***** válasza:
85%
Egész biztos, hogy cseberből vederbe akart önszántából kerülni. Kimenekülök egy országból, és minden vágyam, hogy Vietnamba menjek háborúba...én nem állítottam semmi erőszakos dolgot, de szerintem érzékelhető a helyzet nyomása, akár propaganda hatására is egy 16-19 éves menekülő fiatalnak és számomra mindenképp meglepőek a dolgok egybeesései is.
nov. 6. 19:34
 316/334 veszettkecske ***** válasza:
89%
én voltam.
nov. 6. 19:35
 317/334 Pombe ***** válasza:
9%

Veszettkecske!

Te egyre veszettebb dolgokat állítasz.

A másik topikban megpróbáltál visszavágni valami szellemessel nekem, és az alábbi szörnyűséget vajúdtad világra (gondolom egész éjjel forgolódtál az ágyban, hogy ne maradj szégyenben):

Tőled "...távol álltok egymástól mint gyakorló csendőr f4sza a darumadár v4lagától."

Mire én kb. azt kérdeztem, hogy ezt a se füle, se farka bénaságot hány óra alatt vajúdtad világra? Miben különbözik a gyakorló és nem gyakorló csendőr viszonya a darumadár-popsihoz? Egyáltalán ki az, akinek a nemi szerve bármilyen okból közel vagy távol kerül a darumadártól? A nem gyakorló csendőr nemi szerve köztudottan közel áll a darumadár popsijához??? Egyáltalán mi köze a csendőrnek a darumadárhoz? Mi a búbánatos hatalmas zöldség ez?

Figyuszka! Ha ez egy szellemes mondás lett volna, eszembe se jut megkérdőjelezni a szerinted jóval több mint 100 éves létező voltát, de így...??? :D

Most meg azt állítod, hogy ez a több mint 100 éves mondás már inkább ez: "Szóval még mindig lovagolod ennek a gyakorló csendőrnek a f4szát"

Most már nem a messzeséget érzékelteti ez a régi mondás, hanem lovaglásról szól, darumadár nélkül? :D

Te! Hallottál már egy olyan bölcs mondásról, hogy csak az hazudjon, aki meg is tudja jegyezni? Ugyanis ha egy idő múltán visszakérdeznek rá, és a füllentő ellentmondásokba keveredik, akkor bukta... :D

nov. 6. 21:04
 318/334 Pombe ***** válasza:
9%

#312: "Ami pedig a 56-os dolgot illeti, ezek után mit kezdjek veled?"

Arra kellene elsősorban magyarázatot adnod, hogyan kísérhette az 1945 márciusában feloszlatott csendőrség egy oszlopos tagja a Nagy-Nagyapádat bárhova is. Akkor már rendőrök voltak, tollatlan kalapban. Erre mondtad, hogy a nagyapád az akkori rendőröket is csendőrnek hívta, de az a baj, hogy te tollas kísérőről beszéltél:

Tőled: "56-körül pedig darutollas csendőrök is hajtották nagy-nagybátyámat amerika fele, ahol tárt karokkal várták a menekülőket úgy-e, csak időközben kihajtották őket Vietnamba is... de erről nem sokan beszélnek... a drága jó amerika"

Második probléma, hogy mi a búbánatos okból vezette ez a csendőr-szellem a Nagy-Nagyapádat Amerikába? Büntetésből? :D

Tőled(#312): "az említett rokonom tényleg 56-os menekült és volt Vietnamban, ha nem hiszed az a te dolgod"

Ezt elhittem volna, mert semmi fura nincs benne. De te azt mondtad, hogy tollas csendőrök hajtották Amerikába, és ott rögtön a Vietnami háborúba dobták. Végig erőszakról beszélsz, vagyis a Nagy-Nagyapád ezek egyikét se akarta, és ezt az egészet azért találtad ki, hogy Amerikát vádold gonoszsággal, hiszen gúnyosan ezzel zársz: "... a drága jó amerika"

Semmi olyasmiről nem tudok, hogy Amerikában a bevándorlókat azonnal az akaratuk ellenére besorozták volna a katonák közé, ráadásul állampolgári papírok nélkül. Olyanról se tudok, hogy büntetésből tömegesen vittek volna embereket Amerikába. Nem tudom, hogy milyen bűnt kellett elkövetni akkoriban, de hogy ku*va sokan elkövették volna, hogy kitoloncolják őket Amerikába, az tuti. Ők lettek volna a legkétségbeesettebbek, ha megúszták volna a jogos büntetésüket... :D

Az is kicsit furcsa, hogy találtam a te sztoridhoz roppant hasonlót az Interneten - mint azt te is láthattad -, szintén egy kivándorló, és később vietnami katonává váló Nagypapáról, aki azonban ír volt. Hmhm... :D

nov. 6. 21:13
 319/334 Pombe ***** válasza:
9%

#312: "ha beírod a gugliba, hogy darutollas csendőr, akkor jól látható, hogy ez egy elterjedt kifejezés, attól függetlenül, hivatalosan kakastoll."

Az a helyzet, hogy anno erre én mutattam neked, és hozzátettem, hogy nyilván ahogy a csendőrség megszüntetése után telt múlt az idő, a nép emlékezetében a sokféle régen hordott toll összekeveredett, ebben nincs semmi csoda. A probléma más volt.

Te ezt állítottad: "Tudod, ez a mondás nem új keletű és nem is én találtam ki. Dédapámról ragadt fateromra, róla pedig rám."

A dédapád az a nagyapád apja. A faterod apja meg a nagyapád. Akárhogy számolom, a dédapádnak még bőven kellett ismernie jól a csendőröket, mivel azt 1881-ben alapították, ergo, a dédapád darutollas mondást kakastollas helyett sose adott volna át az apádnak.

Be kellene látnod lassan, hogy a sztorid nem sokból, csak ezer sebből vérzik, főleg ott az ujjad hegyén, amiből ezt az egészet alighanem kiszoptad Amerika káromlási példának. Lehet, hogy az alapja igaz, de alighanem semmi olyasmi nem történt, ami okán ezt a sztorit Amerika szidására lehetne használni. Ezt te csak addig csűrted-csavartad, amig ki nem hoztad ezt belőle.

nov. 6. 21:19
 320/334 veszettkecske ***** válasza:
70%

pombe figyelj jobban, mert én nagy-nagybátyámat írtam,(mamám testvére) de teljesen mindegy. te iszol? jelképesen írtam , hogy darutollas csendőrök hajtották, de ha megkérdeztél volna valakit erről abban az időben, nem lett volna számára idegen ez a kifejezés és nem attól függően használta, hogy ez mennyire hiteles történelemforrásilag, hanem hosszú idők óta beléjük nevelődött tapasztalatok, élmények alapján. Gyí! Bár már lészálhátnál róla.

Ha még az évszámba kötöttél volna bele (milyen évszámba:)...

nov. 6. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!