Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha az USA támad meg egy...

Ha az USA támad meg egy idegen országot, miért nincsenek annyira felháborodva az emberek, mint Oroszország esetében?

Figyelt kérdés
2024. máj. 22. 10:54
 11/91 anonim ***** válasza:
67%

A történelem során a legtöbb amerikai háború proxyháború volt a Szovjetunióval, tehét ott mindkét országnak fel kell emlegetni a történteket. Legalább is pont ezeknél az eseteknél nagyon idétlen Oroszország védelmében megszólalni.

Vannak háborúk, amelyekbe nem az USA szállt bele, hanem a NATO. És bár a NATO erejének a zömét az USA teszi ki, ahhoz a tagországoknak ugyanúgy aktív beleegyezését kell adnia. Ilyen volt a Délszláv háború is.

Szíriában pedig először az orosz erők mentek oda, mint külföldi intervenció, nem az amerikaiak.

Az USA szemére színtisztán inkább Irak esetét lehet odavetni. Illetve az mindig vita tárgya lesz, hogy pl.: az Iszlám Állam típusú terrorista szervezetek elegendő indoklást adnak-e egy intervencióhoz.

2024. máj. 22. 11:16
 12/91 A kérdező kommentje:

#9 hypno, te mindig ezt hazudod, én meg erre mindig azt írom, hogy mutasd meg minden USA által indított háborúhoz az ENSZ határozatot, ami kötelezi az USA-t, hogy támadjon, te meg sosem tudod megmutatni.

#10 Nemcsak Irak, a többi is valós példa volt. Szerbiának a belügyeibe avatkozott be (mellesleg utána sem lett jobb dolguk a délvidéki magyaroknak), Afganisztánban egy finoman szólva kétes hátterű terrortámadás ürügyén indítottak háborút, Szíriában kezdettől fogva támogatták a "felkelőket". Mellesleg Ukrajnában is azóta van háború, amióta az USA megpuccsolta Janukovicsot, az utolsó legitim ukrán elnököt.

2024. máj. 22. 11:18
 13/91 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, Szerbia esetén annyira belügy volt az a háború, hogy ott magyarokat is irtottak, nem keveset, igazoltan.

Tehát nekünk segitettek. Én értem, hogy kötelezően nem kell szeretni az Egyesült Államokat, de legalább, amikor nekünk segitettek, ne...

2024. máj. 22. 11:20
 14/91 hollófernyiges ***** válasza:
72%

"Szerbia, Afganisztán, Irak, Szíria, Líbia, Jemen"

És ezen államokból hány négyzetkilométert annektált az USA?

2024. máj. 22. 11:21
 15/91 anonim ***** válasza:
67%

Egy már eleve több ország által támogatott polgárháborút belügynek mondani elég béna hazugság. A NATO-t az USÁ-nak hazudni szintén az.

Ukrajnában pedig pont a feldühödött ukránok döntötték meg a kormányt, miután a döntő többség által támogatott és megszavazott EU szerződéstől orosz nyomásra visszatáncoltak Janukovicsék. Illetve egész pontosan miután a hatalmas tömegű tüntetések ellen erőszakosan léptek fel.

2024. máj. 22. 11:23
 16/91 anonim ***** válasza:
66%
14, szerintük Németország sem létezik már, mert a 2. VH után "nem hagyták el" jelentsen ez bármit is... bár, nem értem, hogy beszélhetnek még ma is németül, hogy lehetnek saját vállalataik és olyan gazdaságuk, ami a kontinens legerősebbje, hogy lehet még ma is német "konyha" és oktoberfest.
2024. máj. 22. 11:23
 17/91 anonim ***** válasza:
55%

Tudod kérdező már nem egyszer leírtam melyik ENSZ határozatokról van szó, de te inkább azt hazudod hogy hazudtam, ahelyett, összeszedted volna a gógyidat és rákerestél volna.

Most itt ismét leírom a líbiait. Az Biztonsági Tanács 1973-as határozatán alapszik.

A többit meg keresd meg.

2024. máj. 22. 11:24
 18/91 A kérdező kommentje:

#13, #15 Szerbiában már véget ért a háború, amikor az USA által vezetett NATO megtámadta.

#14 Mindegyiket vagy a saját gyarmatává tette, vagy egy azóta is tartó háborút indított el.

#15 Értelmes ember nem hiheti el, hogy a 21. században a népharag önmagában meg tud buktatni egy kormányt.

#16 Ezt biztos ide akartad írni? Semmi köze a kérdéshez.

2024. máj. 22. 11:26
 19/91 A kérdező kommentje:
#17 Továbbra is hazudsz, egyszer sem írtad le.
2024. máj. 22. 11:26
 20/91 anonim ***** válasza:
68%
A szerbek népirtást követtek el szerte a Balkánon. Ha nem állitják meg őket, más nemzetiség nem maradt volna ott, magyar sem. A sajátjainkat is irtották.
2024. máj. 22. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!