Erdogannal mi az emberek problémája?
Úgy értem itthon. Sokan nem kedvelik de mi ennek az oka? Törökország barátként, szövetségeskén tekint Magyarországra. Ez már önmagában nagy dolog, mert talán nincs is még egy ilyen említésre méltó ország. A szomszédos országokban például nem egy magyar gyűlölő politikus van de mégsem ezeket szidják sokan hanem Erdogant pedig semmit nem ártott Magyarországnak. Törökországban pedig ha megnézzük mit tett az elmúlt 20 évben, egy szegény válságban lévő országot vett át és nem csak kivezette ebből hanem megsokszorozta az életszínvonalat. Ma Törökország az egyik leggyorsabban fejlődő ország. Ez már rég nem az az ország ami csak szőnyeget tud gyártani. Saját elektromos autójuk van és most ilyet ajándékoztak Magyarországnak. Hightech dróntechnológiában az USA után Törökország a második és saját ötödik generációs vadászgép projektjük is van. Nemzetközi szinten a konfliktusok békés megoldását támogatja Erdogan. Az orosz-ukrán háborúban összehozta a fogolycserét és elérte hogy elinduljanak a gabonaszállítmányok az éhező országokba. Szorgalmazza az ENSZ megreformálását hogy ne csak a nagyhatlmak dönthessenek ami szintén Magyarországnak kedvez.
Ami miatt nem kedvelik Nyugaton az hogy Erdogan kijelentette, a Nyugat már nem parancsol Törökországnak, ezért megy a diktátorozás. Tiszta választásokon nyert és a kurdokat sem irtja. Ez a másik amivel vádolják de az igazság az hogy Erdogan volt az aki megadta a kurdok jogait.
Ilyen erős lenne a Nyugati propaganda Magyarországon? A Nyugat megmondja kit kell utálni és a magyar ember engedelmeskedik?
Elolvasnád kérlek a 31 és 32-es kommenteket? És érteni fogod.
Köszönöm szépen, ha megteszed kedves kérdező.
De ebben mi a logika? Ha Orbán lop akkor annak mi köze Erdoganhoz? Ez nem bizonyítja hogy Erdogan is lop.
Ha az egyik ismerősödről kiderül hogy lopott akkor automatikusan te is loptál? :)
Figyelj, kérdező. Szerintem neked nincsen igényed érdemi vitákra. Sem az igazság alapos megismerésére. Ha volna igényed, akkor utánanéznél, hogyan betonozta be magát Erdogan, hogyan tette el láb alól a kormánykritikus sajtót, hogyan kreál magának álellenzéket, satöbbi. Ugyanezt a munkát elvégezheted Orbánnal, Putyinnal. Utóbbi egyértelműen a legalaposabb mind közül. Orbán még nagyon épít az álellenzékre, de ez sztem az EU miatt van, itt azért többet kell adni erre a parlamentáris látszatra.
Autokráciának hívják a szót, ez az olyan embereket mint én, aki a gyakorlati demokráciában hisz, annak nagyon szúrja a szemét. És az még pluszban rájön erre hogy ezek a rezsimek egymás tökét nyalogatják, azt mímelve hogy micsoda diplomácia van itt kérem.
Szóval ha téged nem bosszant az autokrácia, akkor örülj mert nálunk ez most remekül erősödik. A rossz hírem az hogy mire egyszer majd odajutsz hogy már neked se jön be, na akkor már régesrég késő lesz. Már most is, majdnem. Erdoganéknál már nyilvánvalóan késő, Putyinéknál, Kínánál meg.... ehhh
Na. Ennyi sztem.
"Erdoganéknál már nyilvánvalóan késő, Putyinéknál, Kínánál meg.... ehhh"
Te miről beszélsz? Putyinéknál hetente repülnek ki az emberek az ablakon csak mert nem értenek egyet Putyinnal. Kínában meg koncentrációs táborba zárják azt aki ellentmond a kíni kommunista pártnak. Törökországban hol van ilyen?
Hát ezt mondom: Putyinnál és Kínánál még sokkal durvább a helyzet.
Erdogan eddig beérte azzal hogy lecsukatta 25 évre a legfőbb riválisát, Bebörtönöztette újságírók és ellenzéki politikusok, aktivisták százait. 50 ezres nagyságrendben rúgatott ki oktatásból, közigazgatásból embereket.
Elvileg onnan nem jönnek hírek heti szinten aszfaltra zuhanó emberekről.
Tulajdonképpen micsoda jófej ez az Erdogan :)
"Erdogan eddig beérte azzal hogy lecsukatta 25 évre a legfőbb riválisát,"
Mutatnál erről valami cikket?
"Bebörtönöztette újságírók és ellenzéki politikusok, aktivisták százait."
Erre is valami bizonyítékot mutatnál?
"50 ezres nagyságrendben rúgatott ki oktatásból, közigazgatásból embereket."
Olyanokat akiknek valamilyen formában köze lehetett a puccshoz. Például a résztvevők rokonait. Erre az egyre azt mondom én is hogy lehet túlzás volt, de a többi amit felsoroltál kamu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!