Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Erdogannal mi az emberek...

Erdogannal mi az emberek problémája?

Figyelt kérdés

Úgy értem itthon. Sokan nem kedvelik de mi ennek az oka? Törökország barátként, szövetségeskén tekint Magyarországra. Ez már önmagában nagy dolog, mert talán nincs is még egy ilyen említésre méltó ország. A szomszédos országokban például nem egy magyar gyűlölő politikus van de mégsem ezeket szidják sokan hanem Erdogant pedig semmit nem ártott Magyarországnak. Törökországban pedig ha megnézzük mit tett az elmúlt 20 évben, egy szegény válságban lévő országot vett át és nem csak kivezette ebből hanem megsokszorozta az életszínvonalat. Ma Törökország az egyik leggyorsabban fejlődő ország. Ez már rég nem az az ország ami csak szőnyeget tud gyártani. Saját elektromos autójuk van és most ilyet ajándékoztak Magyarországnak. Hightech dróntechnológiában az USA után Törökország a második és saját ötödik generációs vadászgép projektjük is van. Nemzetközi szinten a konfliktusok békés megoldását támogatja Erdogan. Az orosz-ukrán háborúban összehozta a fogolycserét és elérte hogy elinduljanak a gabonaszállítmányok az éhező országokba. Szorgalmazza az ENSZ megreformálását hogy ne csak a nagyhatlmak dönthessenek ami szintén Magyarországnak kedvez.

Ami miatt nem kedvelik Nyugaton az hogy Erdogan kijelentette, a Nyugat már nem parancsol Törökországnak, ezért megy a diktátorozás. Tiszta választásokon nyert és a kurdokat sem irtja. Ez a másik amivel vádolják de az igazság az hogy Erdogan volt az aki megadta a kurdok jogait.

Ilyen erős lenne a Nyugati propaganda Magyarországon? A Nyugat megmondja kit kell utálni és a magyar ember engedelmeskedik?

2023. dec. 19. 08:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/118 A kérdező kommentje:

"Amúgy milyen érdekes, mindenkivel akik egykoron gyarmatként kezeltek bennünket (törökök, oroszok) micsoda puszipajtások lettünk."

Inkább az az érdekes hogy mikor egy osztrák, német, brit, francia vagy amerikai politikus látogat ide, ez a kérdés nem merül fel benned. De a törökök esetében az a fontos mi történt 500 éve igaz? :)

2023. dec. 19. 09:07
 12/118 anonim ***** válasza:
82%

Na, most hogy idehordtad az agymosott gondolataidat, elmondom hogy én hogy látom:

Erdogannal nagyjából ugyanaz a bajom mint a többi autoriter vagy diktátor vezetővel: Olyan politikai környezetet jelent amely ha egy bizonyos mértéknél jobban vesz minket körül, akkor ne lepődjünk meg ha mi is ilyen helyzetbe kerülünk.

Ja, hogy már elértünk ide... Bocs. AZ embert barátjáról, ugye?

- Orbánék Erdogannal barátkoznak: Erdogan az elmúlt 10+ évben gyakorlatilag legyalulta a törökországi demokráciát. Persze papíron ugyanúgy létezik mint nálunk, csak mégsem... Érted.

- Orbánék Kínával barátkoznak: Okéoké, Kína fontos ország, én is tudom. De más diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatot tartani és más az amit a magyar külügy végez a kínai diktátor segge körül. Hadd en részletezzem, annyi mindennek tudsz utánanézni.

- Orbánék PUTYINNAL barátkoznak: Na, ez a legnagyobb érvágás, ráadásul ennek de facto nem fogjuk a hasznát látni. Gyakorlatilag egy háborús bűnös, de ha most még nem lenne az, hivatalosan is az lesz. Diplomáciailag visszakerülünk 90 előttre, de még rosszabb lesz, mert ezt a trójai falovat EU tagként engedjük be az udvarunkra és szétbasszuk vele az EU-t. Nem, az EU köszöni, ha viharos éveket is élünk, továbbra is meglesz. Ha az ilyen populista barmok elkotródnak a miniszterelnöki székekből, mint Orbán, Fico, meg hasonlók.

És ott vagn még Azerbajdzsán, Akkor most ez az aregentin félhülye a láncfűrészével, a szerbek is szépen tolják az antidemokráciát meg a korrupciót.

És baszki ezek a "barátaink". Szóval ennyi a bajom az Erdogannal. Hogy van. (Bayert idézve) És hogy Orbán nyalja a seggét.

2023. dec. 19. 09:08
 13/118 A kérdező kommentje:

"Erdogannal barátkoznak: Erdogan az elmúlt 10+ évben gyakorlatilag legyalulta a törökországi demokráciát."

Konkrétum nélkül ez így semmi.

"Orbánék Kínával barátkoznak: Okéoké, Kína fontos ország, én is tudom. De más diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatot tartani és más az amit a magyar külügy végez a kínai diktátor segge körül. Hadd en részletezzem, annyi mindennek tudsz utánanézni."

Nem érdekel Orbán mit tesz. Nem ő a téma.

"És baszki ezek a "barátaink". Szóval ennyi a bajom az Erdogannal."

De te nem Erdoganról beszélsz hanem Orbánról :) Orbán tetteinek mi köze Erdoganhoz? :) Azt írtad le mi a problémád Orbánnal, de nem ez a kérdés.

2023. dec. 19. 09:16
 14/118 anonim ***** válasza:
93%

Ez most kérdés, vagy kiállás Erdogan mellett?

Mert nekem úgy tűnik, hogy nem igazán érdekelnek a kérdésre adott válaszok, hanem gyakorlatilag Erdogant véded.

2023. dec. 19. 09:21
 15/118 A kérdező kommentje:
Ez egy kérdés ha nem lenne világos. A kérdés alatt leírtam hogy nem igazak a vádak és kifejtettem miért. Az ilyen "válaszok" hogy Erdogan diktátor, csak mert, nem válasz.
2023. dec. 19. 09:25
 16/118 anonim ***** válasza:
91%
Akár előre meg is adhadtad volna, hogy milyen válaszokat vársz és akkor magaddal is beszélgethetnél.
2023. dec. 19. 09:29
 17/118 A kérdező kommentje:

Szerinted ez például válasz? Semmi konkrétum csak üres puffogtatás.

"Erdogan az elmúlt 10+ évben gyakorlatilag legyalulta a törökországi demokráciát."

Ilyeneket inkább ne is írjatok.

2023. dec. 19. 09:32
 18/118 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem igen, ez válasz.
2023. dec. 19. 09:38
 19/118 A kérdező kommentje:
Szerinted igen? Ennyi? Remekül érvelsz :)
2023. dec. 19. 09:40
 20/118 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem, igen. Ennyi.
2023. dec. 19. 09:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!