Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az EU-nak Erdogannak vagy...

Az EU-nak Erdogannak vagy nekünk kellene inkább fizetnie? Melyik jobb megoldás a bajra?

Figyelt kérdés

Arr agondoltam, hogy az a 6 mrd euró amit a törökök kapnak, hogy ellássák a migránsokat sokkal nagyobb károkat okoz, mind a bevándórlóknak, mind nekünk. Ablakon kidobott pénz. Miért nem a határvédelemre adják a magyar kormánynak pl?

Melyik jobb?

1 -Erdogánnak fizet, hogy ellássák a menekülteket.Az istápolásért fizet 6 milliárdot, hamis reményt kelt a migránsokban, akik ettől mégtöbben lesznek és mégtöbben fulladnak majd vízbe. Miközben ablakon kidobott pénz az a 6 mrd.

2 - Mi megoldanánk a menekültkérdést, mert senkit sem engednénk be. Ha áttörnék a határt értelemszerűen lelőnénk őket. Ami azt eredményezné, hogy nem kelnének újabb milliók útnak és csak kevesen halnának meg. És a sajátjaiknak EU-s tagoké lenne a pénz

2020. márc. 6. 10:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
32%

Nem lehetne lelőni őket, mert politikailag nem vállalható. Ez már nem úgy megy, mint ezelőtt pár évtizede, hogy lelövünk egy pár embert aztán a többi sosem tudja meg. AZONNAL kiderül és mihelyt a közvélemény tudomást szerez erről azonnal követelni kezdi a humanitárius rendezést.

Ez akkor is így van ha valaki nem szereti a menkülteket. Mihelyt azt látja, hogy valakinek kilóg a bele, vagy egy gyereknek ellőtték a lábát arra fog gondolni, hogy ezt másképp kell megoldani.

Jelenleg a legjobb megoldásnak egyértelműen az látszik, hogy az EU pénzelje Törökországot.

2020. márc. 6. 10:24
 2/23 A kérdező kommentje:

Arra gondolok, hogy altató/bénító gázt fújnak a vademberekre, amikor tömegével ostromolják a határt miközben a határvédelem gázálarcban lenne. Így a többi látja, hogy nem is érdemes újabb rohamot indítani

USA bevezett ultraszónikus zajgenerátort, ami nem okoz slrülést, halláskárosodást, de szinte elviselhetetlenül idegesítő és az embereket a tüntetés feloszlására kényszeríti. Van egy csomó hatékony modern eszköz erre. Nem kell feltétlen lőni sem

Egészen biztos vagyok benne, hogy az a jó megoldás ha hamis reményt kecsegtetve pénzeljük őket. Amitől persze mégtöbb lesz és mégtöbb fulladás is

2020. márc. 6. 10:32
 3/23 anonim ***** válasza:
80%
Török megszegte a megallapodást nyugat erdekeit védi tamadja a kurdokat Irant Sziriat zsarol sunyiskodik . Leszerepelt . Srmmi nem jár neki . A csürhe betolakodó tudja mit miert tesz mi a követelmény ezert vallalható a támadásuk visszaverése lövöldözessel , mindenhol ez a katonasag feladata , semmi meglepő nincs benne ha hívatlan hordák bepofátlankodnak elverik könnygázt kapnak . Tűzparancsot rég be kellett volna vezetni a határainkon . Sajnos a szerb hivatal és alvilág is érdekelt a beszállításaikban .
2020. márc. 6. 10:35
 4/23 anonim ***** válasza:
36%

"Arra gondolok, hogy altató/bénító gázt fújnak a vademberekre, amikor tömegével ostromolják a határt miközben a határvédelem gázálarcban lenne. Így a többi látja, hogy nem is érdemes újabb rohamot indítani"

- Aha... zseniális ötlet. Kár hogy a vegyifegyverek használatát kb 100 éve betiltották. A lakosság is biztos örülne ha esetleg fordul a széljárás és ők is kapnak belőle.

"USA bevezett ultraszónikus zajgenerátort, ami nem okoz slrülést, halláskárosodást, de szinte elviselhetetlenül idegesítő és az embereket a tüntetés feloszlására kényszeríti. Van egy csomó hatékony modern eszköz erre. Nem kell feltétlen lőni sem"

- Jaj istenem... mutasd már meg, hogy hol vetett be ilyet az USA esetleg egy-két kisérletet leszámítva.

"Egészen biztos vagyok benne, hogy az a jó megoldás ha hamis reményt kecsegtetve pénzeljük őket. Amitől persze mégtöbb lesz és mégtöbb fulladás is"

- Kit pénzelünk? A török állam az EU-s pénzért cserébe ellátást ad nekik illetve a saját területén belül tartja őket. Ez megjegyzem mindenütt így van ahol van rá keret, hogy menekülttáborokat hoznak létre ahol - szintén ha van rá pénz - a menekültek ellátást kapnak. Egyébként mit félted őket a fulladástól, hiszen előbb még le akartad lőni meg ideggázzal támadni őket.

2020. márc. 6. 10:43
 5/23 anonim ***** válasza:
17%

Kérdező te feltételezed, hogy a migránsok teljesen ostobák. Ők nem.

Feltételezed, hogy kerítéssel lehet ilyesmi ellen védekezni. Telebeszélték a fejed orbitális baromságokkal.

Feltételezed, hogy MI megoldanánk. Mindenekelőtt nekem semmi közöm hozzád, azt is tagadom, hogy egy nép fiai vagyunk. Problémamegoldási képesség nálad nagyjából nulla. Ezt még én sem tudom elképzelni, pedig jó a fantáziám.

2020. márc. 6. 11:01
 6/23 A kérdező kommentje:

# 4/4 - Aha... zseniális ötlet. Kár hogy a vegyifegyverek használatát kb 100 éve betiltották. A lakosság is biztos örülne ha esetleg fordul a széljárás és ők is kapnak belőle."

-Ki mondta, hogy vegyifegyvert vessenek be? Könnygázt, erősebb paprika sprayt mindíg is használtak. Alvógáz is csak a pár nm-es epicentrumban lenne. Nem fújja el km-ekre koncentráltan a szél. Nem kellene abba az irányba elmenni, hogy egy országhatásrt ostromló vadembernek több joga legyen egy állampolgárénál.

"- Jaj istenem... mutasd már meg, hogy hol vetett be ilyet az USA esetleg egy-két kisérletet leszámítva."

-Utána nézhetsz. Több ilyen magas frekvenciás "fegyver" létezik, ami kivállóan alkalmas tömeg feloszlatására. De ha már mondjuk magas sípoló hangot adnak ki az is elég. A migráns a füléhez kap és nem tud a kezeivel bűncselekményt, ölést elkövetni. Közben lehet rá papríika sprayt is fújni. Kiválóan alkalmas csürhe elriasztására. Rengeteg ilyen fejlesztés van

"- Kit pénzelünk? A török állam az EU-s pénzért cserébe ellátást ad nekik illetve a saját területén belül tartja őket"

-Pénzeljük a migránsokat, elvégre a mi pénzünkból táplálják őket, hogy aztán legyen erjük harcolni a határnál ellenünk. Nem hiszem, hogy jó ötlet idehívni mindenhonnan mindenkit. Nem tudom, hogy ha itt fognak élni, hogy bírja el az ország költségvetése.

# 3/4" . A csürhe betolakodó tudja mit miert tesz mi a követelmény ezert vallalható a támadásuk visszaverése lövöldözessel , mindenhol ez a katonasag feladata , semmi meglepő nincs benne ha hívatlan hordák bepofátlankodnak elverik könnygázt kapnak . Tűzparancsot rég be kellett volna vezetni a határainkon . Sajnos a szerb hivatal és alvilág is érdekelt a beszállításaikban "

- Egyetértek. Mi értelme a határvédelemnek, ha nem védhetik a határt? A katona feladata nem az, hogy az országot/hazát védje és az állampolgárai testi épségét?

2020. márc. 6. 11:07
 7/23 anonim ***** válasza:
0%
A bevándorlók ellátására kell pénzt költeni, mivel erkölcsi kötelességünk őket befogadni.
2020. márc. 6. 11:08
 8/23 A kérdező kommentje:

# 5/6 Feltételezed, hogy kerítéssel lehet ilyesmi ellen védekezni. Telebeszélték a fejed orbitális baromságokkal."

-Pedig az az egyetlen módszer a határzár ami megvéd. Amint egy csoport öttöri a határzárat jelez, hogy ott megszakadt az áram. Kimennek azonnal és megnézik, pontosan hol jöttek át. Kiszámolják hogy X sugarú körben lehetnek. X(út)=V(sebesség)*t(idő) alapján és könnyen el tudják kapni a határsértőket. Most is így megy

"Kérdező te feltételezed, hogy a migránsok teljesen ostobák. Ők nem."

-Ők bábok. Civil szervezetek felbátorították őket. Merkel + Macron fényképezkedett velük és oda írta, hogy várják őket, erre persze hogy bejönnek. Nem csodálkozok

"Feltételezed, hogy MI megoldanánk. Mindenekelőtt nekem semmi közöm hozzád, azt is tagadom, hogy egy nép fiai vagyunk. Problémamegoldási képesség nálad nagyjából nulla. Ezt még én sem tudom elképzelni, pedig jó a fantáziám."

- Te is személyeskedsz, sértegetsz, pedig problémamegoldásod nulla.

2020. márc. 6. 11:12
 9/23 A kérdező kommentje:

# 7/8 A bevándorlók ellátására kell pénzt költeni, mivel erkölcsi kötelességünk őket befogadni."

-Semmi probléma. Fogadj be magadhoz bevándorlót, akár többet is. Magad nevében beszélj. Ha kihúzod 2-3 hónapig utána visszatérünk rá. Ok? :XD

2020. márc. 6. 11:14
 10/23 anonim ***** válasza:
0%

"Alvógáz is csak a pár nm-es epicentrumban lenne. Nem fújja el km-ekre koncentráltan a szél. "

- "Alvógáz" b+! Meg epicentrum, mi? Azt sem tudod mit jelent ez a szó, csak használod. Szerinted mégis mit történik ha beveted az "alvógázt" az "epicentrumban"? Befogják az orruk amíg elfújja a szél, vagy felvesznek egy maszkot.

"Nem kellene abba az irányba elmenni, hogy egy országhatásrt ostromló vadembernek több joga legyen egy állampolgárénál."

- Ki ment el ilyen irányba? Eddig még nem olvastam semmi ilyesmit a kommentek között.

"Utána nézhetsz. Több ilyen magas frekvenciás "fegyver" létezik, ami kivállóan alkalmas tömeg feloszlatására."

- akkor úgy veszem, hogy bekamuztál ide valamit, hiszen ha tudnád akkor azonnal linkelnéd. Megmondom, hogy sehol sem vetették be őket.

"Pénzeljük a migránsokat, elvégre a mi pénzünkból táplálják őket, hogy aztán legyen erjük harcolni a határnál ellenünk."

- Neked ez a mániád. Ahogy írtam, a menekülteket mindenütt ellátják ahol tudják. Ha egy embernek nincs semmi vesztenivalója és ráadásul nem kap enni akkor az a legrosszabbat hozza ki belőle. Belőled is azt hozná ki, úgyhogy a legjobb megoldás nem az ha hagyjuk őket éhenhalni hanem ha etetjük őket.

"Nem hiszem, hogy jó ötlet idehívni mindenhonnan mindenkit. Nem tudom, hogy ha itt fognak élni, hogy bírja el az ország költségvetése."

- Ki hívja őket ide? Magyarországon az első perctől hergelik a népet, plusz talán megdöbbentő a számodra de nem is itt akarnak maradni. Ennek az eszetlen teljesen értelmetlen gyűlöletkampánynak az eredménye, hogy pl ditrón a Sri Lankai pékek ellen tüntettek. Kabaré b+.

2020. márc. 6. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!