Erdogannal mi az emberek problémája?
Úgy értem itthon. Sokan nem kedvelik de mi ennek az oka? Törökország barátként, szövetségeskén tekint Magyarországra. Ez már önmagában nagy dolog, mert talán nincs is még egy ilyen említésre méltó ország. A szomszédos országokban például nem egy magyar gyűlölő politikus van de mégsem ezeket szidják sokan hanem Erdogant pedig semmit nem ártott Magyarországnak. Törökországban pedig ha megnézzük mit tett az elmúlt 20 évben, egy szegény válságban lévő országot vett át és nem csak kivezette ebből hanem megsokszorozta az életszínvonalat. Ma Törökország az egyik leggyorsabban fejlődő ország. Ez már rég nem az az ország ami csak szőnyeget tud gyártani. Saját elektromos autójuk van és most ilyet ajándékoztak Magyarországnak. Hightech dróntechnológiában az USA után Törökország a második és saját ötödik generációs vadászgép projektjük is van. Nemzetközi szinten a konfliktusok békés megoldását támogatja Erdogan. Az orosz-ukrán háborúban összehozta a fogolycserét és elérte hogy elinduljanak a gabonaszállítmányok az éhező országokba. Szorgalmazza az ENSZ megreformálását hogy ne csak a nagyhatlmak dönthessenek ami szintén Magyarországnak kedvez.
Ami miatt nem kedvelik Nyugaton az hogy Erdogan kijelentette, a Nyugat már nem parancsol Törökországnak, ezért megy a diktátorozás. Tiszta választásokon nyert és a kurdokat sem irtja. Ez a másik amivel vádolják de az igazság az hogy Erdogan volt az aki megadta a kurdok jogait.
Ilyen erős lenne a Nyugati propaganda Magyarországon? A Nyugat megmondja kit kell utálni és a magyar ember engedelmeskedik?
Hogy is van ez? A Hamaszosok nem terroristák, hanem hazájukért küzdő felszabadítók?
Ajjajjj...A PKK micsoda? Akkor a kurdok micsodák, kicsodák?
Szíriai YPG-t folyamatosan terroristázza. A YPG mikor csinált ilyet? Mikor mentek oda mindenféle indok nélkül több ezer fegyvertelen civilt lelőni?
Invázió Észak-Szíriában micsoda? MIT KERES OTT???
Persze, megadta a jogot a kurdoknak...ne röhögtess. Ezért van az, hogy a szürke farkas terroristák és a fasiszták a mai napig kurdokat ölnek halomra büntetlenül Törökországban? Tahir Elci-vel mi történt? Mi történt a gyilkosokkal?
Van egy kurd csatorna (TRT kurdi, ami 24 órában a erdogan féle propagandát tolja). Nincs kurd iskola, ha megtudják, hogy kurd vagy a török állami iskolában, akkor kicsinálnak a tanárok és a nacionalista diákok.
Katasztrófa a helyzet.
Van kurd ismerősöm és voltam már Törökországban. Én tudom miről beszélek, ismerem a helyzetet, engem nem foghatsz meg.
"Hogy is van ez? A Hamaszosok nem terroristák, hanem hazájukért küzdő felszabadítók?
Ajjajjj...A PKK micsoda? Akkor a kurdok micsodák, kicsodák?"
Nincs olyan a kurdok. Különböző csoportjaik vannak. A kurdok egyébként is még nagyrészt törzsi felfogásban élnek. A PKK konkrétan egy terrorszervezet ég az EU szerint is.
"Szíriai YPG-t folyamatosan terroristázza. A YPG mikor csinált ilyet?"
Mert a YPG a PKK szíriai fiókszervezete. Mikor csinált ilyet? Például 1 éve Isztambulban robbantottak aminek 6 halálos áldozata volt. Az elkövető szíriából érkezett.
"Mikor mentek oda mindenféle indok nélkül több ezer fegyvertelen civilt lelőni?"
Megfelelő indokkal mentek oda, ami a terrorizmus felszámolása. Nem civilek gyilkolása. Törökországban 15-20 millió kurd él szóval helyben is gyilkolhatná a kurdokat. Ehhez nem kellene külföldre menni.
"Invázió Észak-Szíriában micsoda? MIT KERES OTT???"
Kifüstölte a terroristákat. Mi ezzel a problémád?
"Persze, megadta a jogot a kurdoknak...ne röhögtess. Ezért van az, hogy a szürke farkas terroristák és a fasiszták a mai napig kurdokat ölnek halomra büntetlenül Törökországban"
Jólvan te vagy az a szerencsétlen aki benyalta ezt a hazugságot és minden ilyen kérdésnél terjeszted. A legutóbb behazudtad hogy a kurd haverod házát gyujtották fel :) Ja, persze :)
"Tahir Elci-vel mi történt? Mi történt a gyilkosokkal?"
Megnéztem ki ő. Azt állította hogy a PKK nem terrorszervezet, ami már kapásból nem teszi szimpatikussá. A PKK az EU szerint is terrorszervezet ami sok ezer civilt gyilkolt meg. Erdogan volt az aki mégis párbeszédet kezdeményezett a pkk-val és fegyverszünetett értek el. Na most a PKK ezt arra használta hogy befészkelte magát egyes városokba. A török hadseregnek szabályos városi harcban kellett megtisztítani ezeket. Egy ilyen városban lötték le ahol utcai harcok voltak.
"Nincs kurd iskola,"
Utánanéztem. Törökországban választható tantárgy kurd már az általános iskolától. Kurd iskola miért kellene hogy legyen? Magyarországon hány cigány iskola van?
"hogy kurd vagy a török állami iskolában, akkor kicsinálnak a tanárok és a nacionalista diákok."
Szintén hazugság. Törökországban minden iskolai osztályban van legalább egy két kurd, mert olyan sokan vannak. Persze, kicsinálják őket a tanárok :)
"Van kurd ismerősöm és voltam már Törökországban. Én tudom miről beszélek, ismerem a helyzetet, engem nem foghatsz meg."
Fogalmad sincs mi van Törökországban. Legfeljebb beszélt neked egy itteni pkk szimpatizáns kurd te pedig benyaltad a hazugságait. Én sokszor jártam Törökországban, személyesen láttam. Vannak török és kurd ismerőseim. Egyik kollégám is kurd volt.
Ezaz kerdező!Abba ne hagyd, csak még szimpatikusabbá teszitek a kurdokat!
“Nincs olyan a kurdok. Különböző csoportjaik vannak. A kurdok egyébként is még nagyrészt törzsi felfogásban élnek.”
Cionista zsidóktól hallottam utoljára ilyet, hogy nincs Palesztina, palesztinok nem léteznek és törzsi felfogásban élnek. Ugyanaz a kutya vagy!
Törzsi felfogásban? NINCS olyan hogy kurd?? Mi van? Fogalmad nincs mi a helyzet. Törökországról beszélünk, nem Afganisztánról.
Én benyaltam a kurd haverjaim dumáit? Én képes vagyok pl. objektivitásra. Ami neked nem megy szemmel láthatóan😂😂😂
Veled mit csináltak akkor a törökök?😂😂😂
“A PKK konkrétan egy terrorszervezet ég az EU szerint is.”
A török-EU tárgyalás során erősködtek kicsit a púpos haverjaid. Valójában leszarják az egészet.
“Kifüstölte a terroristákat. Mi ezzel a problémád?“
Kifüstölte? Afrinban és Seré Kani-ban majdnem 100% volt a kurdok aránya.
Erdogan azt mondta nem kéne ott kurdoknak élni.
"Cionista zsidóktól hallottam utoljára ilyet, hogy nincs Palesztina, palesztinok nem léteznek és törzsi felfogásban élnek. Ugyanaz a kutya vagy!"
Nem azt mondtam hogy nem létezik kurd nép te retardált. Azt írtam politikai és szervezeti szinten nincs olyan hogy a kurdok.
"Törzsi felfogásban? NINCS olyan hogy kurd?? Mi van? Fogalmad nincs mi a helyzet. Törökországról beszélünk, nem Afganisztánról."
Pontosan tudom miről beszélek. Még a törökországi kurdok is, főleg akik keleten élnek még törzsi felfogásban gondolkodnak. A szíriai meg iraki kurdok pedig pláne.
"Én benyaltam a kurd haverjaim dumáit? Én képes vagyok pl. objektivitásra. Ami neked nem megy szemmel láthatóan"
Te konkrétan a kurd pkk terrorszervezetet támogatod. Ez egy szélsőbalos marxista terrorszervezet ami ezrek haláláért felelős. Közöd nincs az objektivitáshoz.
"Veled mit csináltak akkor a törökök?"
Semmit csak bírom őket. Törökország az egyetlen nagyjából független muszlim ország.
"A török-EU tárgyalás során erősködtek kicsit a púpos haverjaid. Valójában leszarják az egészet."
Az egész világ terrorszervezetnek tartja a PKK-t, csak vannak olyan féleszűek mint te akik benyalták a terrorszervezet marxista propagandáját.
"Kifüstölte? Afrinban és Seré Kani-ban majdnem 100% volt a kurdok aránya."
És most is ott élnek de már terroristák nem.
"Erdogan azt mondta nem kéne ott kurdoknak élni."
Azt mondta kurd terroristáknak nem kéne ott élni.
Te elhiszed amiket írogatsz? Tudsz angolul? Akkor olvasgass!
"The population of the Afrin Canton area was overwhelmingly ethnic Kurdish, to the degree that the canton had been described as "homogeneously Kurdish".[5] The overall population of Afrin Canton, based on the 2004 Syrian census, was about 200,000"
"But promising to return hundreds of thousands of mainly-Arab, Syrian refugees to Syria's Afrin region is problematic. Afrin is predominantly Kurdish. In the early days of the military offensive, (!!!!!!!!!!)Erdogan prepared the political ground declaring at a public rally, that Afrin was originally majority Arab(WTF??????!!!), and that the enclave would be returned to its "rightful owners."
Ez a te kedves vezetőd! Legyél "büszke" rá!
"Kurd iskola miért kellene hogy legyen? Magyarországon hány cigány iskola van?"
Anyway, a kurdokat cigányozni elég meredek. 6000 éves nép, több száz történelmi személyt adtak a világnak, köztük 2 legbátrabb és legnagyobb szívű harcost:
Szaladint (nem kell részleteznem) és
Jaban al-Kurdit (aki az iszlám szent hadíszokban is szerepel, mint az egyik legbátrabb harcosa Mohamed prófétának),
szóval kussolni kéne. Ebben a történetben a törökjeid lehetnek max cigányok, akik akkortájt Mongóliában még lovakat b-sztak olyankor.
ELvitték a meghódított területekről a legszebb lányokat és oszmánok vezetői folyamatosan bedrogozva fogdosták a háremet. Ehhez értettek törökjeid. Ez történelmi tény.
Először is Afrin eredetileg nem kurd település. A kurdok a mai Irán nyugati régiójából származnak és onnan vándoroltak nyugat felé, és jutottak el Szíriába. Másodszor továbbra is Afrinban élnek kurdok, a törökök nem üldözték el onnan őket.
"Ez a te kedves vezetőd! Legyél "büszke" rá!"
Megtisztította a terraristáktól. Mi ezzel a gond?
"Anyway, a kurdokat cigányozni elég meredek. 6000 éves nép, több száz történelmi személyt adtak a világnak, köztük 2 legbátrabb és legnagyobb szívű harcost"
Nézd ha féleszű vagy te bajod. Egy szóval sem mondtam hogy a kurdok olyanok mint a cigányok. A cigány egy etnikai kisebbség Magyarországon, a kurd pedig egy etnikai kisebbség Törökországban. Te hiányoltad a kurd iskolákat én pedig azt kérdeztem hány cigány iskola van Magyarországon.
"Ebben a történetben a törökjeid lehetnek max cigányok, akik akkortájt Mongóliában még lovakat b-sztak olyankor."
A magyarok is ezt tették szerinted? Mert a magyarság is ugyanolyan lovas nép volt mint a török. Te valami szélsőbalos fogyatékos lehetsz aki a saját népét ló b-szónak nevezi és hogy védjen egy marxista terrorszervezetet.
"ELvitték a meghódított területekről a legszebb lányokat és oszmánok vezetői folyamatosan bedrogozva fogdosták a háremet. Ehhez értettek törökjeid. Ez történelmi tény."
A rabszolgakereskedelemben Európa és az USA tehát a Nyugati világ járt az élen toronymagasan. Szóval nem vagy azon az értelmi szinten hogy a témában nyilatkozz.
“Megtisztította a terraristáktól. Mi ezzel a gond?”
Benjamin Netanjahu is megtisztítja a terroristáktól Gázát. Mi ezzel a gond?
Miért nem vagy képes objektíven gondolkodni?
Benjamin is ugyanolyan sáros mint a Hamasz. Izraeli telepesek is ugyanolyan terroristák a szememben, mint a Hamasz. Vegzálják a palesztin ártatlanokat. Én a béke oldalán állok.
Akik békében akarnak élni, mint a kurdok. Ez baj? Palesztinok megérdemlik a saját országot, a kurdok miért nem? Kettős mérce befigyel!
Te viszont soha nem vallanád ezt be. Mert a bajszos szar azt mondta, hogy a Hamasz Allah harcosai (hahaha Hell yeah!!). Fesztiválozó civileket lőttek halom számra…
“Másodszor továbbra is Afrinban élnek kurdok, a törökök nem üldözték el onnan őket.”
Hazudsz. De már meg sem lepődök.
“Először is Afrin eredetileg nem kurd település.” Micsoda?😂😂😂😂 Maga afrin egy kurd szó. Olajág mezőt jelent😂😂
Én itt befejeztem. Szimpla objektív tényekről beszélgetünk! Bele sem mentünk mélyen a dolgokba, már itt megbuktál.
Törökországról ne is beszéljünk, hogy mi a török…
Szia.
"Benjamin Netanjahu is megtisztítja a terroristáktól Gázát. Mi ezzel a gond?
Miért nem vagy képes objektíven gondolkodni?"
Azért én látok "némi" különbséget. A törökök nem akarják maguknak azokat a területeket ellenben Izrael elveszi a palesztinok földjét. Izrael népirtást követ el a palesztinok ellen. Már most 20 ezer fölött a palesztin áldozatok száma, többségében nők és gyerekeke. Az afrini katonai akcióban minimális volt a civil áldozatok száma. Izrael szisztematikusan bombázza Gázát, szétlövi az infrastruktórát, kórházakat iskolákat, lakóházakat rombol le. A törökök úgy foglalták el Afrint hogy alig esett kár a városban. Azóta nyugalom van Afrinban, de mindenki tudja hogy Gázában nem lesz nyugalom.
"Én a béke oldalán állok."
Te egy marxista terrorszervezet oldalán állsz.
"Akik békében akarnak élni, mint a kurdok. Ez baj?"
Szíriában látjuk mennyire békések a kurd terrorista haverjaid. Szíriában a kurdok a török határ menti sávban élnek, attól délebre pedig egyáltalán nem vagy alig, de mégis rátették a kezüket Szíria területének harmadára. Egyfelől sírnak hogy nekik nincs hazájuk de olyan területekre teszik rá a kezüket ahol nem is élnek kurdok. Sárgával látod a kurd terrorszervezetet.
"Palesztinok megérdemlik a saját országot, a kurdok miért nem? Kettős mérce befigyel!"
Akkor a cigányok is megérdemlik nem? Például Magyarországból lehetne adni területet a cigányoknak hogy létrehozzák a saját országokat. Ha ennyire a szíveden viseled a hazátlan népek sorsát, miért nem a cigányok mellett kampányolsz? :) Mi közöd a kurdokhoz mikor itt vannak a cigányok haza nélkül?
Egyébként meg a kurdok és a palesztinok helyzete teljesen más. A zsidók a 20. században szivárogtak be Palesztinába, fogtak fegyvert és kezdték gyilkolni a palesztinokat majd Nyugati segítséggel létrehozták Izraelt ami azóta is terjeszkedik és népirtást követ el a palesztinok ellen. A törökök viszont ezer éve érkeztek oda és Bizánctól vették el a területet, nem a kurdoktól.
"Te viszont soha nem vallanád ezt be. Mert a bajszos szar azt mondta, hogy a Hamasz Allah harcosai (hahaha Hell yeah!!). Fesztiválozó civileket lőttek halom számra…"
Mondod te aki támogatja a PKK nevű marxista terrorszervezetet.
Netanyahu maga ismerte be hogy Izrael támogatja a Hamaszt de az is lehet hogy ők hozták létre. Továbbá Izrael a PKK-t is támogatja hogy destabilizálja a környező országokat. Magyarul csak kihasználja a kurdokat.
"Hazudsz. De már meg sem lepődök."
Aha persze :) Akkor hol is vannak azok akik ott éltek? :)
"Én itt befejeztem. Szimpla objektív tényekről beszélgetünk! Bele sem mentünk mélyen a dolgokba, már itt megbuktál."
Hát akkor nézzük.
"Although it is not contiguous with the main area of Kurdish settlement, the Afrin valley seems to have seen Kurdish settlement by at least the 16th-17th centuries "
Szóval Afrin eredetileg nem kurd terület.
"Törökországról ne is beszéljünk, hogy mi a török…"
Érdekes hogy a kurdok kapcsán Törökországot szídod ami csak azért lehet mert a pkk terrorszervezet propagandáján kívül fogalmad sincs mi történt. Mikor Szaddam gyilkolni kezdte a kurdokat, szerinted ki fogadta be őket? Bizony a törökök. És amikor az ISIS gyilkolta a kurdokat? Akkor is Törökországba menekültek. Ma már van egy autonóm kurd terület Észak-Irakban, ahová mehetnének a kurdok, de érdekes nem látom hogy a törökországi kurdok oda mennének pedig szerinted terrorban élnek :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!