Miért nem támadjuk meg a szlovákokat?
"Az lehet, hogy simán letarolnánk őket(mellesleg jó lenne már a szlovák férgeket szétzúzni)"
Nem, kispajtás. Sokkal inkább az történne, hogy ők zúznák szét a magyar férgeket. Érdemes lenne megnézned, hogy katonailag hol áll Szlovákia, és hol áll Magyarország.
"Egy példa: államadósságunk jelentős részét el engedték volna,de azt mondták "nem kell,tudjuk fizetni"
Ezt hol hallottad, mondd?!
Nagyon érdekelne egy hiteles link ezügyben. Vagy csak a gyűlésen mondták, és te elhitted?
Ő... bocs, de tudtommal valahogy úgy történt, hogy mi is részesültünk volna a marshall segélyből és annak keretein belül amerika segített volna az újjáépítésben... főleg gondolom azért ajánlották fel, mert jól kiba.sztak velünk és nem támogatta senki a szövetségesek részéről az olaszország felőli közös invázió tervét, különben a szovjeteknek kevesebb terület jutott volna a felosztás után, így történhetett meg, hogy minket nem az USA szabadított fel... hanem a nagyobbik rossz. És igen, kifejezetten szovjet nyomásra visszautasítottuk az államok segítségnyújtását.
Én nem tudok arról, hogy elengedtek volna bizonyos adósságokat.
És lehet, hogy ezt sem jól tudom, de így emlékszem.
"Nem, kispajtás. Sokkal inkább az történne, hogy ők zúznák szét a magyar férgeket. Érdemes lenne megnézned, hogy katonailag hol áll Szlovákia, és hol áll Magyarország."
Ha a magyarságot féreg népnek nevezed akaszd fel magad!
Magyarország jobb helyzetben van mint Szlovákia, (de nekik a légierejük 7000fő,nekünk 5000) de több vadászgépünk van (nem valami sok 14) És nézd meg hogy ott kik vannak a parlamentben,meg itt nálunk. Magyarország több mint 1000éves,Szlovákia meg 17sincs. Szerintem ezen érdemes lenne elgondolkodnod. A II.vh alatt még egy hidat se bírtak tartani,a háborúkban sehol nem voltak! 8pláne hozzánk képest) Meg hasonlítsunk össze egy szlovák meg egy Magyar katonát,vagy kommandóst...
"Ha a magyarságot féreg népnek nevezed akaszd fel magad!"
Ha a szlovák népet féregnek nevezed, akaszd fel magad.
Vice-versa.
Gondolom addig nem zavart a férgezés, amíg más nemzeteket ócsárolsz. Csak akkor, mikor már téged ócsárolnak. A magyarság egésze nem féreg (mint ahogy a szlovákság nagy része sem az). De azért vannak köztük is meg köztünk is páran. Pl. te is tökéletes példa vagy rá.
Ami meg a mesédet illeti a szlovák-magyar erőviszonyokról, mondtam már, hogy olvasgass. Én katona voltam 10 évig. Tudom, mik az erőviszonyok. Neked meg nyilván haloványlila fingod sincs róla.
Nekünk pár repülőgéppel több van. (Asszem 4-el.) Nagy kaland. Csak ugye kimaradt, hogy ugyan kivonnak a szlovákok sokat, de konzervált állapotban megtartják egy részét. Ergo ha azt is bevetik, máris ők vannak előnyben.) Viszont!
Nekünk van 15 harckocsink (plusz kb. 30 még bevethető állapotban - legyen ezzel együtt akár 50). Nekik 270, aminek egy részét modernizálják, nem úgy, mint mi a mieinket!
Nekünk van 12 db 100 mm feletti lövegünk (a konzerváltakkal együtt mondjuk 40). Nekik olyan 200 felett, plusz még gyártanak jelenleg is.
Nekünk már nincs rakéta sorozatvetőnk. Nekik van.
A légvédelmünk gyenge és idejét múlt (egyedül a csapatlégvédelmi rendszerünk mondható modernnek, de abból egy megyényi területet sem fogunk le, mert olyan kevés van Mistralból). Nekik korszerű Sz-300-as rendszerük is van, és az ország nagy részét le tudják fogni a légvédelmükkel.
Nekünk elég gyengécske BTR-80 harcjárműveink vannak. Nekik van gyenge és erős harcjárművük is (nem vonták ki a BMP-ket, mint mi). Viszont ők most is gyártanak, külföldre is harcjárműveket!
Ha mi támadnánk, akkor hegyi viszonyok között kellene harcolni, ami a védő félnek kedvez amúgy is. Tehát nem a megszokott 3X-os erőfölénnyel kellene támadni, hanem jó volna, ha 5-6X-os erőfölénnyel kezdenénk. vajon szerinted megvan ez a fölény?
Ráadásul a magyar katonák tetemes része egyáltalán nincs kiképezve hegyvidéki viszonyok közötti harcra (ellentétben a szlovákokkal, ahol erre is képzik a katonákat). Sőt, jó ha van pár száz magyar, aki valamennyire ért hozzá, meg látott már olyat!
Az, hogy Szlovákia hány éves, nem befolyásolja a harcok kiementelét. Persze döngetheted a kis csoffadt melled nekik, de ez nem fogja megakadályozni, hogy a T-72-eseik széttapossák a családodat.
Az meg, hogy a világháborúban hogy harcoltak, nem jelenti azt, hogy most is úgy harcolnának. Én láttam szlovák katonákat, dolgoztam is velük. Tudom, mire képesek. Te mennyit láttál már, kispajtás?
"A fegyver nem minden,a harciszellem is számít."
Ez így van.
Te amúgy ismered a szlovák katonák harci szellemét? Vagy csak beszélsz bele a vakvilágba megint?
Csak mert semmivel sem rosszabb ám, mint a magyar katonáké. Én ismerem mindkettőt. Hát te?
"Én nem nagyon verném úgy magamat hogyha olyan ország lenne a hazám amitől még én is idősebb vagyok,meg a történelmünk egy SMS-ben elfér."
Én meg nem verném magam nagyon, ha olyan országban élnék, ami ugyan több, mint ezer éves, de:
- nincs két magyar, aki egyet tudna a másikkal érteni
- ahol erény más nemzetek ócsárlása (szálka és gerenda tipikus esete a szem függvényében)
- ahol hazugságok szükségesek ahhoz, hogy nagynak tarthassa magát valaki
- ahol már évszázadok óta "él" Pató Pál úr
- ahol ugyan sokszáz éves a történelmi emlék, de az utóbbi 500 évben egyetlen megnyert háborúja sem volt
- ahol az átlagos műveltség a béka hátsója alatt van, és sokaknál ez még büszkeségre is ad okot
- ahol Európában az egyik legmagasabb az alkohol és dohányfogyasztás, mindeközben mindenki jajong, hogy milyen rosszul él
- ahol karácsonykor évről évre rekordokat döntenek az áruházak ajándékeladásból, de mindenki sopánkodik, hogy de sz*rul él
- ahol bármi történik, semmi nem jó, és mindenben csak a rosszat látja mindenki
- ahol annyi pesszimista van, mint Európában együttvéve
- ahol mindig csak a másikra (politikára, stb.) megy az ujjal mutogatás, de a saját hibáját senki nem képes elismerni (megint a gerenda meg a szálka)
- ahol mindenki "okos", és "tudja", hogy mit kellene tenni (tehát bele tud pofázni mások dolgaiba még nulla hozzáértéssel is - mint pl. a hadseregébe is most) szakterülettől függetlenül, de valójában TENNI senki nem tesz semmit
- ahol mindenki tud tucatnyi KIFOGÁST találni arra, hogy miért nem tesz semmit, de MEGOLDÁST soha senki
és még sorolhatnám.
"A magyar hadsereget is simán helyre lehetne hozni csak akarni kéne."
Persze. Nem csak pénz kérdése, hanem akaraté és hozzáállásé is. Egyetértek. (Egyébként miért is nem vagy már katona? Állandó felvétel van a létszámhiány miatt. Itt a nagy alkalom, hogy tegyél is, ne csak a pofázmányodat jártasd.)
Amúgy meg nesze, itt egy kép a magyar emberek hozzáálásáról a különböző dolgokhoz. Ezt várhatod többségüktől:
És ha a munkafelügyelő odamenne és kérdőre vonná őket, akor mindegyik legalább 5 kifogást tudna mondani, hogy miért nem csinál semit. ha meg kirúgják őket, akor persze nekik áll feljebb, meg hogy a szemét multi/válllalkozó indok nélkül rúgta ki.
"Mint írtam: nézd meg hogy ott kik vannak a parlamentben,meg itt kik."
Ez is csak ujjal mutogatás meg kifogáskeresés. Mert hát itt Magyarországon senki nem hibás a kialakult helyzetért, csak a
- politikusok
- szomszéd
- cigányok
- zsidók
- szlovákok/románok/horvátok/stb.
- multik
- vállalkozók
- jegyellenőrök
- rendőrök
- katonák
- szurkolók
- WC-s nénik
- stb.
(Igény szerint behelyettesíthető bármelyik az aktuális vitának megfelelően, illetve a "stb." helyére bármi beilleszthető.)
Tehát náunk mindenki hibás, csak éppen mi nem. Főleg gondolom te nem. Legalábbis szerinted.
A valóság meg az, hogy a politikusaink (rendőreink, jegyellenőreink, stb.) pont olyanok, mint a társadalom.
Te is meg más is pont ugyanúgy lop, csal, hazudik, áskálódik, lóg, rombol, szemetel, stb., mint a politikusok. Csak ők nagyban csinálják, a magyar többség meg kicsiben. Ha a magyar átlagembert odaraknád, ugyanazt tenné, mint a most hatalmon lévők.
De ha jobban megfigyeled, a saját szintjén ugyanazt is teszi.
Megjegyzem - csak hogy tudd - a magyar ember az utóbbi 500 évben még nem tudott összefogni a saját nemzetével sem. Még kritikus helyzetekben sem!
Hogy példákat mondjak:
- A labanc elnevezés nem az orsztákokat jelentette soha, hanem a császárhű magyarokat! Azokat, akik nem értettek egyet a Szabadságharc elveivel.
- Az 1866-os osztrák-porosz háború során több magyar áldozta életét az osztrák oldalon osztrák érdekekért, mint 1848/49-es szabadságharc idején a szabadságért.
Ennyit a magyar összefogásról és tettrekészségről.
Mindig csak egy gyors fellángolás, nagy szavak, de mikor a cselekvésre kerül a sor, akkor általában a nagy hangadók többsége mindig visszahúzódik a háttérbe.
Ezek után megkérdezem, hogy még mindig meg akarsz ezzel a néppel támadni egy olyan Szlovákiát, amely:
- egységesebb
- jóval erősebb
- az adott területen (ha tetszik ha nem) ők vannak többségben és fölényben
és emellett kihívod magad ellen a többi környező ország ellenszenvét (és esetleg támadását) is?
(Már most szólok, hogy a román haderőnek csak az Erdélyben állomásozó részét sem volnánk képesek még csak lassítani sem, nemhogy megállítani. A Tiszánál csak ebédelni állnának meg, estére elérnék Budapestet.)
Szóval hiányzik neked egy ilyen háború?
Egy olyan háború, ahol magyar emberek ezreinek-millióinak halálát és szenvedését okozod értelmetlenül?
Csak azért, hogy döngethessed a csoffadt melledet, hogy "igen, mi kemény magyarok vagyunk"?
Ha vissza akarod foglalni a Felvidéket, annak nem ez a módja!
Gazdasággal és népességgel lehet ezt elérni. A haderő magában kevés.
Szóval nekiállhatsz dolgozni a netezés helyett, meg meggyőzni asszonykát, hogy a következő 20 évben minimum 15 gyereket kell majd szülnie. Majd neki is állhatsz összekalapálni a soron következőt.
Ha ezt megtetted, utána elmondhatod, hogy tettél a Felvidék visszafoglalásáért. És majd ha a Kárpát-medencében a lakosság 60-70%-a magyar lesz (tehát leszünk min. 50 millióan, vagy többen), akkor majd kezdhetsz gondolkodni revízióról.
Addig csitu van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!