Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Harcba mennétek akár most is...

Weisz félix kérdése:

Harcba mennétek akár most is Nagymagyarországért?

Figyelt kérdés
Elősször az igen-t,vagy a nem -et írjátok,aztán indoklást,és hozzáfűzni valót ha van!Köszi
2011. máj. 14. 22:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/87 anonim ***** válasza:
62%

"Youtube-eltitkolt trianoni anyagok(3-részes) "

Marhára el lehetett titkolva, ha már a Youtube-on is fent van. :D

"az is hogy a trianoni békediktátum 1993január.1-étől már nem érvényes! "

És ezt mégis hogy képzeled el? 1992. december 31-én a románk szépen összecsomagolnak mindent, kiürítik Erdélyt, aztán amint éjfélt üt az óra, szépen átadják a kulcsokat a magyar önkormányzatoknak, hogy ennyi volt, köszi, aztán elmennek? Vagy mégis hogy? Ne haragudj, de már eleve az az elképzelés, hogy egy ilyen békediktátumot időre kötnének, nevetséges.

Amúgy megsúgok neked egy hatalmas titkot. A trianoni békeszerződés már 1947-ben hatályát vesztette. Csak hogy jött helyette az a komisz párizsi béke, ami helyben hagyta a rendelkezéseit és még pluszba 3 további falut is Csehszlovákiához csatolt.

Vagyis a trianoni béke nem 18 éve "járt le", hanem már ide s tova 64 éve hatályon kívül helyezték.

"ha érdekel a téma írjatok levelet az ENSZ-nek"

Ha pedig téged érdekel a téma, akkor gondolkozz már el egy kicsit is, mert amit az előbb írtál, annál nagyobb baromságot keveset mondhattál volna!

2011. jún. 16. 11:46
 82/87 Mr.Super TNT ***** válasza:
48%

Annyira ostobák és gyerekesek vagytok ,hogy arra nincsen szó sem több szóból álló kifejezés. Tele van a t.köm a nagyagymarországos meg Trianonos baromsággal épp ezért úgy gondolom illene elgondolkodnom minek írok ide mikor egy pici halvány értelmet se tudok a fejetekbe gyújtani.

NEM

Ti a múltban éltek és állandóan a múltat hozzátok fel mindenre ,meg ,hogy mi magyarok vagyunk a világ közepe és csak velünk igazságtalan az élet ,állandóan nyomatja mindenki ,hogy forduljunk szembe a világgal és menjünk az árral szembe ,meg ez a háborús visszafoglalós marhaság is kegyetlenül idegesítő ti sosem tapasztaltátok a háborút mint ahogy én se ,de szerintem nem buli és szórakozás csak fájdalom és gyűlölet. A következő észérvek fényében remélem van aki elgondolkodik egy kicsit:

1.A környező országokban nem csak magyarok élnek így el kéne nyomni több millió embert és természetesen nem hiszem ,hogy tűrnék az elnyomást mint ahogy mi sem tennénk ,mert ők is ugyanolyan emberek mint mi.Ha valaki meg felveti a kitelepítést az meg gyorsan felejtse el ,mert szerintem ő sem örülne vagy hagyná ,hogy kitelepítsék.

2.A másik probléma amit már felvetettek azok akik gondolkodnak: Most a szomszéd országok gazdasága is ugyanolyan ramaty állapotban van esetleg picivel jobb. Most ti csatolnátok ezeket a területeket az amúgy is igen sz.r gazdaságú országunkhoz akkor gratulálok nektek.

3.Ezt is felvetették már ,de én is megteszem: a környező országok szövetségesek és a NATO tagjai és igen a NATO beavatkozna ,ha valaki elmebeteg dolgokkal próbálkozik. Nem nehéz kitalálni ,hogyha minket támadnának meg akkor is beavatkozna és megvédene és pont ,hogy a szomszédos szövetségesektől jönne a segítség először ,mondjuk szlovák katonák kockáztatnák az életüket érted ,hogy megvédjenek vicces belegondolni ,de ez fordítva is igaz mert magyar katonák is mennének segíteni ,ha Szlovákiát megtámadná valaki.

4. Az az igazság ,hogy nem egymás ellen kéne dolgozni hanem együtt és szerintem ha a közép európai országok összefognának és együtt próbálnának nagy dolgokat elérni akkor el is érnénk. Ők nem különbek nálunk ,de mi se vagyunk különbek náluk.

5.Először is a helyi problémákkal kéne foglalkozni ,mert évről évre rosszabbul élünk és ez annak köszönhető ,hogy nincs egyetlen egy politikai párt se ami értelmes lenne és mielőtt valaki felhozná ,hogy a Jobbik ott van én azt mondom ,hogy ők fanatikus elmebetegek és nem jobbak mint a többi.

Én a jelenben élek ,de a jövőért dolgozok és sz.rok a múltra. Ti a múltban éltek gyűlölködtök és nincs saját véleményetek csak az amit belétek szuggeráltak.Olyan Magyarország mint amilyen az úthálózat vagy a magyar foci színjáték külsőségek ,hihetetlen nagyképűség a semmire ,de eredményeket egyik se mutatna fel vannak fel lángolások ,de csak egy meccs elejéig ,mindenki sokat a kar keresni ,de úgy hogy semmit nem tesz érte ( igaz vannak olyanok is akik tennének is valamit de nincs rá lehetőségük ,mert nincs munka lehetőség vagy hasonló).

2011. jún. 16. 12:24
 83/87 A kérdező kommentje:
kedves bizonytalan,aki a nevét sem adta meg!nem tehetek rólla,hogy ezt a címet adtág neki,másrészt pedig ha megnézted volna,tudhadtad volna hogy akor '93-ban Csehszlovákia,mint egységes állam megszűnt! Én márcsak tudom,hisz Kassai vagyok!És halvány lila dúsztotok sincs mi folyik itt,szóval azt ajánlom hogy legalább ti ne sértegessetek!
2011. jún. 16. 15:25
 84/87 anonim ***** válasza:
61%

"ha megnézted volna,tudhadtad volna hogy akor '93-ban Csehszlovákia,mint egységes állam megszűnt!"

És akkor mi van? Azt várod, hogy a szlovákok elkezdjenek integetni, hogy "Gyertek, gyertek! Ez a tiétek! Visszaadjuk!"?

Ennyire naiv te sem lehetsz.

Csehszlovákia megszűnt, igen. Kettévált Csehországra és Szlovákiára. Ami a cseh-szlovák határtól nyugatra volt az országból az ma Csehország, ami keletre, az Szlovákia, és pont. Nem tartanak úgy nyilván területeket, hogy ezt 73 éve Magyarországtól csatoltuk el, ezt meg Németországtól, ezt meg Lengyelországtól. Nem. Az Csehszlovákia része volt, tehát amikor Csehszlovákia feloszlott Csehországra és Szlovákiára, az az egyik, vagy a másik részhez ment. Hülyék is lettek volna lemondani róla és hülyék is lettek volna 1920-ban olyan békét aláírni győztesnek elismert hatalomként, ami erre lehetőséget ad.

"És halvány lila dúsztotok sincs mi folyik itt,szóval azt ajánlom hogy legalább ti ne sértegessetek!"

Valóban nincs. De ettől még te nem értesz többet a nemzetközi joghoz és a történelemhez Az pedig a kommentjeidből látszik, hogy ahhoz marhára nem értesz. Csehszlovákia felbomlott, igen. És akkor mi van? Attól még nekünk semmivel nincs több jogunk a ma Szlovákiához tartozó területre, mint volt akkor, amikor Csehszlovákiához tartozott.

Én hangoztatom, hogy a magyar többségű területeket igenis vissza kéne szerezni, de ennek nem az a módja, hogy siránkozunk és meghamisítjuk a történelmet, meg kitalálunk minden baromságot, hogy nekünk márpedig jogunk van rá és jelenlegi helyzetben nem is a kardcsörtetés, amin csak bukhatunk, hanem a meglévő területek felfejlesztése, a demográfiai mutatók javítása és aztán a jó helyezkedés, stratégia stb. El kell fogadni, hogy a világot mindig a legnagyobb kutyák irányítják. Ha az USÁ-nak, Oroszországnak, Kínának, Japánnak, az Egyesült Királyságnak, Franciaországnak, Németországnak nem tetszik valami, akkor mi úgy se fogjuk elérni, ha a fejünk búbjára állunk. Viszont ha ezeknek az országoknak érdeke, hogy az adott terület ne Szlovákiához tartozzon, hanem Magyarországhoz, akkor minimális erőfeszítéssel is megszerezhetjük. De ehhez el kell érnünk, hogy érdekük legyen. Ahhoz pedig az kell, hogy jobb legyen a gazdaságunk Szlovákiáénál, jobbak legyenek a demográfiai mutatóink, a kérdéses területen a magyarok demográfiai mutatói jobbak legyenek, mint a szlovákoké, legyenek olyan tényezők az adott területen, amelyek átcsatolás esetén tovább erősítik Magyarországot stb. Ezen kívül pedig, akármennyire is nem füllik hozzá a fogunk, részt kell vennünk az összes NATO-akcióban önként és dalolva és kinyalni minden s*gget, még akkor is, ha abból közvetlen hasznunk nem származik. Mert ha az USA azt látja, hogy van egy erős magyar hadsereg, ami mindig jön és segít, viszont a szlovák hadsereg gyenge és csak a száját húzva jön, akkor az lesz az érdeke, hogy Magyarországnak jobb legyen, Magyarország elégedettebb legyen, ergo mégnagyobb legyen a magyar hadsereg és méginkább szívesen menjen nekik segíteni.

Ilyen egyszerű. Csak ehhez ész, akarat és kitartás kéne, nem pedig csak hőbörgés a monitor előtt, összeesküvés-elméletek és történelmi dajkamesék gyártása.

2011. jún. 16. 15:46
 85/87 anonim ***** válasza:
34%
Attól még hogy ti vigyorogva oda adjátok a magyarság ezeréves jussát én nem fogok ehhez jó képet vágni. Elhiszem hogy ti jót röhögtök azon hogy a rácok és a románok magyarokat fejeztek le de én nem és bosszúért kiált az eset. Árpád apánk szerintetek beletörődne ebbe? Szerintem NEM, NEM, SOHA!
2011. jún. 16. 17:46
 86/87 anonim ***** válasza:
37%

"a magyarság ezeréves jussát"

Felejtsétek már el ezt a marhaságot!

Nincs olyan, hogy "ezer éves juss" és nincs olyan sem, hogy "történelmi jog". Ezek fikciók. Ekkora léptékkel mérve csak az a tiéd, amit meg tudsz szerezni és meg is tudsz tartani.

Azokra a területekre, ahol döntő többségben magyarok laknak, formálhatunk jogot, de akkor is nekünk kell elérnünk, hogy meg/visszakapjuk és nem rinyálni, hogy az a miénk. De ezt már fentebb leírtam.

Egyébként meg az, hogy nem rohanok neki fejjel a falnak és nem állok ki egy szál konyhabárddal a tankok ellen tök értelmetlenül, miért lenne az amúgy sem létező ősi jussról vigyorogva való lemondás?

"én nem fogok ehhez jó képet vágni."

Azt nem is kell. Szíved joga grimaszolni. Az uszítással viszont csak magadnak és a magyarságnak ártasz.

"de én nem és bosszúért kiált az eset."

Aki kardot ragad, kard által vész. És amúgy pedig, hogyha így gondolkodsz, akkor mond már el, hogy te mitől vagy jobb náluk! Ja, hogy te magyar vagy? Az mindent megmagyaráz.

"Árpád apánk szerintetek beletörődne ebbe?"

Nem kell beletörődni. Tenni kell az igazságért. De, egyrészt, azzal nem mégy semmire, hogy hőbörögve vered a melled, hanem ténylegesen tenni kell azért, amit el akarsz érni. Másrészt, jelenlegi helyzetben, ha tótágast állunk, akkor sem leszünk képesek egy akkora hadsereget kiállítani, ami akár egy az egy elleni küzdelemben képes lenne megszállni az egész történelmi Magyarországot. Harmadrészt nem látom be mi értelme lenne olyan területeket Magyarországhoz csatolni, ahol egy fia magyar sem él. Engem maximálisan hidegen hagy, hogy mennyi ideig volt Magyarország része. A Dunántúl 400 évig volt a Római Birodalom része. Akkor az olaszok követeljék vissza?

Persze, én is örülnék, ha megint a magyaroknak teremne gabonát a Bánát, de amíg nem magyarok élnek ott, addig csak nyűg lenne az országhoz csatolni.

Van egy mondás, ami elég ronda, de nagyon igaz. Azé a föld, aki teleszüli. Ha majd Szlovákia összlakosságának és minden egyes közigazgatási egységük népességének a 75%-a magyar lesz, akkor lehet követelni az egész visszacsatolását. Addig elégedj meg azzal, hogy a magyar többségű dél-szlovákiai területekre csorgatod a nyálad!

Amúgy pedig, érdekes módon, pont, akik itt hőbörögnek, azok nem tesznek semmit a magyarság egy országba egyesítéséért. Mit teszel te azért, hogy legalább a kis Magyarország területén jó legyen élni? Mit teszel te azért, hogy prosperáló gazdaságunk, jó szociális rendszerünk, jó életkörülményeink és ütőképes hadseregünk legyen? Mit teszel te azért, hogy ne fogyjon a magyar és a fiatalok merjenek 2-3, ne adj Isten 4 gyereket vállalni? Semmit? Sejtettem.

2011. jún. 16. 18:00
 87/87 anonim ***** válasza:
81%

Amúgy pedig, szerinted mit érsz el azzal, kedves 52%-os, hogy itt berzenkedsz? Azon kívül persze, hogy megutáltatod magad mindenkivel.

Ha tenni akarsz valamit, akkor pattanj fel szépen a gép elől és előbb a már meglévő magyar területekért tegyél valamit, mielőtt terjeszkedésen kezdesz el gondolkodni!

2011. jún. 16. 18:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!