Miért selejtezzük le a T-72-eseket és a Mig-eket?
Sziasztok!
Nem vagyok túl kompetens a harcászatban, ezért nem is értem, hogy miért selejtezzük(tük) le a T-72-es tankjainkat meg a MIG-29 vadászgépeket.
Én értem, hogy elavultabb technika, (főleg a mostani Leopardokhoz képest), de egy tank akkor is tank, a vadászgép meg vadászgép.
Nem mindegy, hogy 44 tankkal rendelkezünk, vagy 100-al még ha gyengébb minőségűekkel is, amikor szinte minden környező ország rossz szemmel néz ránk történelmi okokból.
Nyilván irrevaláns példa, de például egy szlovák vagy román támadás esetén szerintem nem lenen mindegy, hogy 44 tankunk van, vagy 100, még ha kisebb harcértékkel rendelkeznek akkor sem.
Az új tankok mellett (az azok árához képest) minimális költségből fenn lehetett volna tartani a T-72-eseket, vagy legalább több gépből összerakni 40-50 életképeset.
Miért nem lehetett őket tárolni 1-1 raktárban és amikor jön a szükség elővenni őket? Régi orosz technika nem hiszem, hogy akkora karbantartásra lett volna szükség, hogy hadra foghatóak maradjanak.
Mert képzetlen emberek vannak magas katonai pozíciókban,a fele azt sem tudja mi az a kalasnyikov.
Mindent eladtak olcsón,aztán meg vesznek drága roncsokat nyugatról.
Vettünk helyettük egy csomó túlárazott vashulladékot.
Airbus helikopterek semmire sem jók,még palibácsi is kilövi légpuskákval.
A leopárd tankok nehézharckocsik ami még a hidainkon sem tud átkelni a súlya miatt,a határban meg elsűlyed mint régen a királytigris.
Ezeket az üzleteket csak azért kötik hogy mutogassuk a nyugatnak hogy itt minden rendben,nem vagyunk putyinisták stb,szakmailag borzalom.
solarGyula:
A Leopárd 2-es az ténylegesen egy elbaltázott konstrukció, lássátok a Török Leó 2-esek kilövéseit, a T-64-esen alapuló Csúcs T-80-asok és T-90-esek meg régi konstrukciósak, és ilyen alapon mindkettő Modernizációra / Újratervezésre szorul.
- A Leopárd 2-es baja a Sofőr melletti Lőszerrekesz, és a Toronyhátulos hidraulika
- A T-64-es alapúaké a Gyomorrekesz,
- ezzel a kettővel szemben az Abrams meg Toronyhátul lőszerrekeszes, egyetlen értelmes opcióként.
A T-64-es alapúakhoz (T-72/90 és T-80) létezik és meg is szerelték a modernizációkat, melyek során a Gyomorrekeszt felszámolták, és Toronyhátulos lett, mint az Abrams, ezek a T-80UM2 Black Eagle, a T-84 Oplot és a T-72AG-120, és ha többet nem, de legalább 20 - 20-at felmodernizáltak belőlük, és az Ukrán - Oroszok hagyományos korrupciója miatt állt meg a történetük, és a létező T-90A/M és T-72B3 a szegény ember vízzel főz megoldások, és a Lengyel T-72M1R-ek.
Leó 2-esnél is lehetne hogy felszámolják a Sofőr melletti Berobbanó Lőszerrekeszt, és a Hidraulikát kihajítsák a szemétbe, de a HM-ben nem foglalkoznak szakmai kérdésekkel, sőt még Szakegység szinten is csak homályosan találgatnak hogy Mire képes melyik harckocsi, addig a Nyugati Szaksajtóban már 2002-ben egy T-72B-t, az Oroszok akkori Csúcsharckocsiját tanulmányozták, eredeti gazdáik "örömére".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!