Ez csak engem zavar?
Nem az a baj, hogy zsidókat mentettek.
Az a baj, hogy miért Magyarországon nevezünk el róluk utcákat?
Miért nem nevez el Izrael?
"Az a baj, hogy miért Magyarországon nevezünk el róluk utcákat?
Miért nem nevez el Izrael?"
Talán azért, mert Magyarországon mentettek magyarokat? Elég sokat.
Talán ez lehet az indoka, huh?
"Jó, akkor ennyi erővel állíthatnánk Mahatma Gandhinak meg Abraham Lincolnnak is..."
Nekik semmi közük Magyarországhoz. A cikkben említettek pedig magyarokat mentettek.
És az idióta filoszemiták ismerik egyáltalán Marschalkó Lajos és Prohászka Ottokár tetteit?
Hát pont úgy nem, ahogy én nem a zsidómentőkét.
Erről ennyit.
A gróf tudod, amellett, hogy egyedüliként a fasiszta Szlovákiában nem szavazta meg a zsidók deportálását, a határon túli magyarok képviseletének szentelte az életét. Talán az egyetlen nívós határon túli politikus volt az elmúlt 90 évben.
" Én ellenben, mint az itteni magyarság képviselője leszögezem ezt, és kérem tudomásul venni, hogy azért nem szavazok a javaslat mellett, hanem ellene, mert mint magyar és keresztény és mint katolikus a javaslatot istentelennek és embertelennek tartom."
Ezt sok önmagát hatalmas kereszténynek, és nagybetűs magyarnak gondoló ember felíthatná a falra.
Ők hősök voltak.
Magyarországon szembeszálltak az elnyomó rendszerrel.
Hős magyar emberek voltak, akik az életüket áldozták azért, hogy ÁRTATLAN embereket megvédjenek, akiknek egyedül annyi bűnük volt, hogy zsidók.
Miért nevezzük el Fűzfa Rakpartnak és Sajt utcának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!