Csak engem zavar ez a dolog?
(Pl az hogy néztem 1 videót amiben aszt nézték hogy mit gondolnak a románok az Erdélyi magyarokról: és ilyet szól egy 60 év körüli öregember hogy: jó rég óta élnek Romániába)
Tehát csak engem zavar hogy a románok aszt hiszik hogy Erdély valaha is az ő földjük lett volna ? Meg hogy a történelmük része meg stb...
Mármint ezzel arra is gondoltam hogy muszáj mindenkinek az igazát fújni meg így megy úgy hogy ez az ő földje.
Engem már nem is érdekel csak adják vissza É-Erdélyt
A többi meg legyen az övéké , legyenek vele boldogak meg a kitalált történelmükkel is
Csak engem zavar, hogy mind a románok, mind a magyarok azt hiszik, hogy Erdély CSAK az övék volt? Emiatt pedig csakis nekik van joguk arra a területre, a többi nép pedig csak betolakodó ott jelenleg?
Erdély történelme egyenlő 3 nép: a magyar, a román és a német együttélésének történetével. Hogy évszázadok óta mind a 3 nép ott élt, ezáltal az övék a föld, de nem csak kizárólag az övék. Ezt kellene megérteni...
Az, hogy egy 60 éves bácsi mit mond, azt pedig hagyjuk...
Csak engem zavar az azt szó helyett az aszt?
Előszöris, egy román ember arról nem tehet, hogy ott van Erdély náluk, az más dolog, hogy beszélnek a magyarokról (tisztelet a kivételnek)
Másodszor a hatvan év körüli embernek annyiban igaza van, hogy régen élnek romániába, mivel most jelenleg Erdély Romániához tartozik, így ők bizony Romániába élnek.
Erdély mindig ilyen volt, más mint a többi, gondolj bele a történelem során alig volt olyan időszak, amikor 100%-ig szabad Magyarországhoz tartozott...
Aki a helyes írásommal foglalkozik nem a kérdéssel ...
annak üzenem hogy diszlexiás vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!