Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Fiatalok, miért nem akartok...

Fiatalok, miért nem akartok szakmunkások lenni?

Figyelt kérdés
2017. nov. 4. 22:41
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 Komplikato ***** válasza:
78%

"Most még vannak kamionsofőrök ..."

Hát nincsenek, már 2015-ben sem voltak, amikor szökni kezdtek külföldre pl. a Wäberertől, akkor állam bácsi már ingyen jogsit ajánlott a balekoknak akik pár évre fixen aláírnak. Meg a BKK is azért keres ennyire sofőröket, mert Bécsben is metró felújítás lesz és elhúztak oda a buszsofőrök valami 2800 euróért.

2017. nov. 5. 21:27
 42/67 anonim ***** válasza:
70%

"Hát nincsenek, már 2015-ben sem voltak, amikor szökni kezdtek külföldre pl. a Wäberertől, akkor állam bácsi már ingyen jogsit ajánlott a balekoknak akik pár évre fixen aláírnak. Meg a BKK is azért keres ennyire sofőröket, mert Bécsben is metró felújítás lesz és elhúztak oda a buszsofőrök valami 2800 euróért."

Látom nem jutott el hozzád az üzenet, sebaj kifejtem: gyakorlatilag már évek óta közlekednek teszt jelleggel gép által vezetett autók. Amint elkezdik adaptálni az üzeleti életbe ezt a technológiát, az első alkalmazók lesznek a fuvarozók és a tömegközlekedés.

Már a BKK-nál is az új metróvonalon lévő kocsik vezető nélkül mennek.

Most még tök jól lehet keresni ezekkel a szakmákkal, még szerintem 10 év múlva is, sőt 20 év múlva is valószínűleg. Na de én nem reménykednék abban a most pályakezdő sofőrök helyében, hogy ebből a szakmából mennek nyugdíjba.

2017. nov. 6. 22:40
 43/67 anonim ***** válasza:
30%

"gyakorlatilag már évek óta közlekednek teszt jelleggel gép által vezetett autók."

Várjunk még ezzel. Én olyan Mercedes Actros - szal járok, ami tartja a követési távot, fékez, sávelhagyásra figyelmeztet stb. Csakhogy 10 riasztásból 2 - 3 fals, rossz időben, éjjel több. Értsd: full féket nyom akár síkos úton kanyarban a nagy semmire. Nincs előtted semmi, senki, valami árnyékot vagy keskeny úton a szembejövőt nézi akadálynak. Ez egyáltalán nem ritka eset, úgyhogy kapcsolom ki ezt a zseniális funkciót, ahogy beültem. Ha esik egy kis hó, havas eső, kiírja: a szenzor elkoszolódott - és akkor annyi, elkoszolódott.

Persze, elmegy a robotautó pályán feljárótól lehajtóig. Csak legyen jó idő, ne essen, ne legyen útépítés stb.

Ráadásul egy kamionosnak lenni több annál mint vezetni, mert olyan robotról még nem hallottam, amelyik rögzíti a rakományt, lefejti a tartálykocsit vagy akárcsak megtankol a kúton, vagy elintézi a papírmunkát egy EU külső határon.

Elmegy egy relé, és mondjuk pont a váltó vezérléséért felelős és megáll a technika. És hol? Murphy óta tudjuk, hogy majd a legszarabb helyen, mondjuk a Szent Gotthárd alagút közepén, vagy a komphajó gyomrában, kiszálláskor. Én 1 perc alatt kiveszem mondjuk az ablakemelőm reléjét és beteszem a helyére, a robot meg majd vár a szervízre, és vele együtt Svájc észak - déli tranzitforgalma, vagy 100 kamion mögötted Travemündében, amely nem tud kiállni a hajóról.

2017. nov. 7. 06:53
 44/67 anonim ***** válasza:
100%

#43 mondjuk ha ennek a projektnek a fejlesztésére én kapnék megbízást akkor alapból úgy terveznem a járművet, hogy ha végképp nem tud dönteni a belső intelligencia, akkor egyrészt online ki lehessen billenteni a jó irányba, vagy a legközelebbi alkalmas helyen leparkol aztán dron jelleggel valaki at tudja vinni a kérdéses helyen.

Legyen 1000-bol 50 km ilyen ami nagyon rossz arany, de akkor is minimum egy jogosítvánnyal rendelkező de inkább számítógépes szakember vezetne, mint egy kamionos aki felhasználói szinten tud böngészőt használni...

2017. nov. 7. 08:11
 45/67 anonim ***** válasza:
70%

"Várjunk még ezzel."

Tehát most leírtál egy TELJESEN MÁS technikát, ami szerinted nem működik most, és ezért nem fog évtizedek múlva menni a másik? Most komolyan?

A kamiont megpakolni és lepakolni pedig még mindig nem a sofőr dolga, a tankolás szintén automatizálható. Ha már a vezetés megy, akkor ezeket a kis bizbasz dolgokat nem lehetne megoldani?

2017. nov. 7. 10:35
 46/67 anonim ***** válasza:
39%

"Textílipar? Anyám átmenetileg dolgozott benne, csak feketén megy a foglalkoztatás, gombokért. Élelmiszeripar? Komolyan? Még az élelmiszermérnöknek is sz..r a fizetése. Egészségügy? Éjszakázni annyi pénzért, mint amennyit diákmunkán kerestem napi 5-6 órában? Kiskereskedelem? Komolyan? Ezek mind-mind olyan iparágak, amikben egy egyszerű alkalmazottnak nincs semmiféle jövője."

Akkor mondj egy olyan iparágat, ahol bármelyik alkalmazottnak is vagyonokat ígérnek meg komoly jövőt. Semelyikben sem, akkor ennyi erővel felsorolhatod ide az összeset, mert az alkalmazott az bizony nem fog luxusvillákat meg sportkocsit venni, és teljesen mindegy melyik iparágban dolgozik.

De nem is erről írtam, hanem arról, hogy vannak nők által végezhető szakmunkák is, a szaki nem csak a vízvezetékszerelő meg a kőműves, mint itt páran hiszik, meg, hogy hát a nő nem is alkalmas szakmunkásnak.

2017. nov. 7. 11:21
 47/67 anonim ***** válasza:
39%
Azt meg külön zűrösnek érzem, hogy sokan panaszkodnak, hogy alacsonyak a bérek, a szakmunkásoknál, de megoldást senki se kínál, persze lenne, de ha leírod, hogy vissza kéne hozni a progresszív adózást, meg a korkedvezményes nyugdíjakat, akkor már fúj büdöskocsivagy jön.
2017. nov. 7. 11:24
 48/67 anonim ***** válasza:
20%

#46 #47

A teljes tercier szektor pl, kutatás fejlesztés, IT

Az alternatíva meg az, hogy kene érteni valami hasznoshoz, nem csak várni a milliós fizetéseket azért, amit egy okosabb majom is meg tud csinálni.

2017. nov. 7. 12:22
 49/67 anonim ***** válasza:
83%

Jaj, ne dobálózz már drága 48. olyan kifejezésekkel, amiket nem ismersz!

Tudom a tecier szekort rettentően komolyan hangzik, és okosnak hiszed magad tőle, hogy beírtad, a baj csak az, hogy a tercier szektorba mindenféle szolgáltatás beletartozik, érted mindenféle, magyarán szólva a postás is egy tercier szektorbeli szakember, ami pedig nem éppen egy agyonfizetett munka, de a pizzafutár is tercier szektorban dolgozó képzett szakember.

Bár igazad van, se a levélkihordást se a vezetést nem bíznám szívesen majmokra.

De azért megnézném mondjuk az textilipari vállalkozást, ahol majmok dolgoznak, és komolyan te befeküdnél egy olyan kórházba, ahol az orvosokon kívül mindenki majom? A műtősök a beteghordók az ápolók, sorolhatnám.

A kutatás-fejlesztés pedig épp nem a tercier szektor része, ráadásul ténylegesen a munkavállalók aig néhány tizedszázalékát foglalkoztatja, az IT szektor dolgozóinak jelentős része pedig középfokú végzettséggel végzi a munkáját, és halkan teszem hozzá egyáltalán nem olyan egetrengetően nagy pénzekért, de gondolom te is majmokkal építettnél hálózatot, majom üzemeltetné a szerverek és még sorolhatnám, mert ugye ezek is jellemzően középfokú végzettséget igénylő munkák, amiket mint az köztudomású ki lehet váltani jól betanított majmokkal.

2017. nov. 7. 12:41
 50/67 anonim ***** válasza:
12%

"Akkor mondj egy olyan iparágat, ahol bármelyik alkalmazottnak is vagyonokat ígérnek meg komoly jövőt."

De nem vagyonokról van szó. Én azért úgy érzem, hogy még az én pályakezdő nettó 280-am eléggé nincs egy súlycsoporttal a 30 éve pénztáros akárki nettó (esetleg bejelentett) 150-ével. Diákként többet kerestem heti 25 órában mint egy ápolónő... Nem leszek ettől vagyonos, de mégiscsak kellemesebb érzés nem máról a holnapra élni, nem?

"hát a nő nem is alkalmas szakmunkásnak."

Alkalmas, csak ezek jellemzően ócskán vannak megfizetve.

"Azt meg külön zűrösnek érzem, hogy sokan panaszkodnak, hogy alacsonyak a bérek, a szakmunkásoknál, de megoldást senki se kínál, persze lenne, de ha leírod, hogy vissza kéne hozni a progresszív adózást, meg a korkedvezményes nyugdíjakat, akkor már fúj büdöskocsivagy jön."

Az nem megoldás, hogy állami eszközökkel, a piaci viszonyokra sz..rva masszírozgatod addig a béreket, amíg neked jó lesz. Tudod mi a megoldás? Semmi. Ne menj műkörmösnek meg lakatosnak, ha rosszul fizetik meg, szerezz olyan szakmát ami keresett. Ha nem lesz elég műkörmös meg tököm tudja mi, akkor felértékelődik a szaktudásuk. Ez egy folyamatos adok-kapok körforgás. Az okos ember ezt figyelembe veszi, a h..ülye meg nyavalyog, hogy neki nem jó és várja a csodát, meg mutogat az aktuális kormányra.

Egyébként nagyon-nagyon tetszik a majmos szalmabáb érved, ez mutatja meg a legjobban, hogy ki itt az egyedüli majom.

2017. nov. 7. 16:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!