Mivel magyarázható, hogy a fiatalok többségét nem érdekli a politika?
Sem a fiúkat, sem a lányokat. Akárhányszor felhoztam valamilyen politikához kapcsolódó témát, tereltek. Nem tudtak reagálni, nem is akartak, és a válaszuk is az volt, hogy nem érdekli őket (közben szerintem csak nem értik). Mégis, izgalmasabb instagramozni, reggelit mutatni, meg bulizni, fiúzni, csajozni. Ez teljesen rendben van, 21 éves vagyok, én sem vagyok teljesen zárkózott ilyen téren, de szintén izgalmasnak tartom a történelmet és a jelenkor helyzetét. Nincs kivel beszélgetnem ilyesmiről, mert egy barátom sem hajlandó meghallgatni, beszélhetek a falnak.
Van egy jogásznő ismerősöm is, aki szintén elcsendesül, és nem tud vitatkozni.
Bizonyára, rossz emberek között vagyok, de elég tág az ismerettségi köröm, és így sem. Mi okozza ezt?
Korábban, értelmiségi körökben aktuális téma volt fiatalok között is.
Mert elegük van a Fidesz hazugságaiból, az állandó uszításból, gyűlöletkeltésből. Elegük van abból, hogy egyre rosszabb az átlagembernek élni ebben az országban. A fiataloknak nincs jövőképük, hacsak nem mennek el külföldre.
De nincs is olyan párt, vagy politikus, aki hiteles lenne és akiben bízni lehetne.
Értelmetlen politikáról beszélni, ha nincs valós alternatíva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!