Az alapjövedelem támogatói mit gondolnak arról, hogy Svájcban leszavazták az alapjövedelmet?
Azért van elutasítva mert bedőlne az ország, a többi félremagyarázás! :)
Nem hiába erőlteti ezt egy 1%-os törpepárt, mert sok nálunk az ingyenélő lumpenproli.
# 31/31
"""Azért van elutasítva mert bedőlne az ország, a többi félremagyarázás! :)
Nem hiába erőlteti ezt egy 1%-os törpepárt, mert sok nálunk az ingyenélő lumpenproli."""
A "lumpenproli" az te vagy ;-Đ
Az alapjövedelem pedig minimum létbiztonságot nyújt minden ember számára ebben a mai kiszolgáltatott és létbizonytalan világban.
Azt azért nem kellene erőltetni, hogy az alapjövedelem a naplopók vesszőparipája. Mind iskolázott, igyekvő, jól szituált, intelligens emberek. Ezt a környezetetekben, a sajtóban, de akár itt a gyk-n is tapasztalhatjátok mert egy írás stílusából is lehet következtetni.
Ha pedig az "ingyenpénz" zavar, akkor pláne nem érteni miért vagy ideges, hát már létezik az ingyenpénz mindenhol Európában, nálunk is, csak nem így hívják, már el lett neked magyarázva, meg sem hallottad, mert nem akarod. Mindenképp idegeskedni akarsz/akartok az alapjövedelmen, de akkor azt minek magyarázni.
"Mind iskolázott, igyekvő, jól szituált, intelligens emberek."
Tényleg, készült erről valamilyen felmérés? Linkeld be légyszi, igazán kíváncsi lennék például arra az adatra is, hogy a támogatói közül hány tartaná meg a jelenlegi munkahelyét, ha bevezetnék az alapjövedelmet. Mivel eddig én kizárólag olyantól hallottam, aki tanulatlan, nem szereti a munkáját, és egy ilyen esetben az első dolga lenne felmondani.
"már létezik az ingyenpénz mindenhol Európában, nálunk is, csak nem így hívják"
Elárulom, az nem ingyenpénz, hanem célzott támogatás. Olyan nincs, hogy én ülök, tévézek, és kapom érte az órabért. Korábban már ki lett fejtve - nem ártana visszaolvasni -, hogy a gyerek után járó támogatás, gyógyszertámogatás, álláskeresési támogatás stb. mind-mind feltételekhez vannak kötve. Ne menjünk most abba bele, hogy ezekkel hogyan lehet visszaélni, mert nyilván nem tökéletes a kivitelezés, de maga az elv, hogy a pénzt célzottan osszuk el azok között, akik rászorulnak, ne pedig nyakló nélkül szórjuk, hogy a szegények éhen haljanak, a jómódúak pedig extra zsebpénzhez jussanak, szerintem támogatandó.
"Tényleg, készült erről valamilyen felmérés? Linkeld be légyszi, igazán kíváncsi lennék például arra az adatra is, hogy a támogatói közül hány tartaná meg a jelenlegi munkahelyét, ha bevezetnék az alapjövedelmet."
Nem tudok, nem is utaltam ilyesmire, na dehát akkor te viszont biztosan tudsz linkelni egy egy felmérést miindenről amit itt állítasz, prognosztizálsz, tedd meg légyszi, köszi :)
Az alapjövedelem előbb-utóbb el fog jönni, kényszerűségből. Robotok fognak csinálni szinte mindent, az embereknek nem lesz lehetőségük munkára.
Jelenleg még messze vagyunk ettől, így működésképtelen az alapjövedelem dolog minden formája szerintem...
Amit elértek az a reklám, és hogy tovább ötletelhetnek róla, téma marad.
"mielőtt ingyenpénzt kezdünk mindenkinek osztani, nagyon megdöbbennél, hogy azt mondanám, hogy a fokozatos munkaidő csökkentés simán megoldhatná ezt, és nem kéne megtanulni mellé pénzt varázsolni"
Az alapgondolat jó lenne, csak épp nehezen megvalósítható, mert ha egy pozícióra van egy megfelelő ember, akkor nehéz őt csak feleakkora időben foglalkoztatni, és venni felvenni mégegy pontosan ugyanannyira jót.
Tudom, több oktatással talán megoldható lenne, de nem egyszerű (pl rengetegen fociznak, de ha minden második meccsen Christiano Ronaldo helyett beraknánk Kovács Bélát csatárnak, akkor azért a Real Madrid sem lenne annyira jó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!