Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az alapjövedelem támogatói...

Az alapjövedelem támogatói mit gondolnak arról, hogy Svájcban leszavazták az alapjövedelmet?

Figyelt kérdés

2016. jún. 10. 07:30
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
13%

Azért van elutasítva mert bedőlne az ország, a többi félremagyarázás! :)

Nem hiába erőlteti ezt egy 1%-os törpepárt, mert sok nálunk az ingyenélő lumpenproli.

2016. jún. 11. 08:45
 32/49 anonim ***** válasza:
72%

# 31/31

"""Azért van elutasítva mert bedőlne az ország, a többi félremagyarázás! :)

Nem hiába erőlteti ezt egy 1%-os törpepárt, mert sok nálunk az ingyenélő lumpenproli."""

A "lumpenproli" az te vagy ;-Đ

Az alapjövedelem pedig minimum létbiztonságot nyújt minden ember számára ebben a mai kiszolgáltatott és létbizonytalan világban.

2016. jún. 11. 09:02
 33/49 anonim ***** válasza:
14%
Hát pedig te erőlteted ezt a sz.rt, akkor inkább te lehetsz az, de szerintem fogalmatok sincs róla valójában bedőlne-e az ország, már pedig eléggé valószínű lenne! :D
2016. jún. 11. 09:11
 34/49 anonim ***** válasza:
26%
#30 Na látod, pontosan ez a gond: az ingyenpénz-pártiak fognak pár létező, rendszerszintű problémát (korrupció, kizsákmányolás, egyenlőtlenség stb.), plusz időnként néhány nem létezőt (zsidók, háttérhatalom, gyíkemberek), majd a felsorolás után beköhögik, hogy "alapjövedelem", mintha bármi köze is lenne a fent említett dolgokhoz, és bármi megoldást nyújtana. A korábbi, hosszan válaszoló ingyenpénz-párti kollégánk is totál feleslegesen írt oldalnyi féligazságokat és szubjektív következtetéseket, miközben az egyik lényegi kérdést, hogy miből lehetne fizetni az alapjövedelmet, egy félmondatban átugrotta. És jönnek ilyenkor a morállal meg az erkölccsel, pedig szerintem nem döntök meg tabukat, ha azt mondom, hogy a legtöbben nem küldetéstudattól vezérelve praktizálnak, tisztítják az ágytálat, oktatnak, viszik el a szemetet, őrzik a rendet. Persze vannak köztük olyanok, akik igen, és ingyen is csinálnák, de messze nem annyian, amennyit a társadalom igényelne. Lehet szépíteni, de egy alapjövedelem bevezetése darabokra tépné mind a gazdaságot, mint a társadalmat. Hozzáteszem: a jelenlegi helyzetről beszélek, mert az evidens, hogy ha a technika eljut arra a szintre, hogy magabiztosan ki lehet venni az emberi tényezőt a termelésből, szolgáltatásból, akkor van alapja annak, hogy mindenkit az állam lát el. Ez azonban nem egyik napról a másikra fog megtörténni, hanem fokozatosan, magától, mert értelemszerű. Akik viszont most azt propagálják, hogy terjedjen el az alapjövedelem eszméje, azok csak egy fegyvert adnak a populista politikai pártok kezébe. Egy újabb ígéretet, amit úgyse fognak betartani.
2016. jún. 11. 10:01
 35/49 anonim ***** válasza:

Azt azért nem kellene erőltetni, hogy az alapjövedelem a naplopók vesszőparipája. Mind iskolázott, igyekvő, jól szituált, intelligens emberek. Ezt a környezetetekben, a sajtóban, de akár itt a gyk-n is tapasztalhatjátok mert egy írás stílusából is lehet következtetni.

Ha pedig az "ingyenpénz" zavar, akkor pláne nem érteni miért vagy ideges, hát már létezik az ingyenpénz mindenhol Európában, nálunk is, csak nem így hívják, már el lett neked magyarázva, meg sem hallottad, mert nem akarod. Mindenképp idegeskedni akarsz/akartok az alapjövedelmen, de akkor azt minek magyarázni.

2016. jún. 11. 10:55
 36/49 anonim ***** válasza:
56%

"Mind iskolázott, igyekvő, jól szituált, intelligens emberek."

Tényleg, készült erről valamilyen felmérés? Linkeld be légyszi, igazán kíváncsi lennék például arra az adatra is, hogy a támogatói közül hány tartaná meg a jelenlegi munkahelyét, ha bevezetnék az alapjövedelmet. Mivel eddig én kizárólag olyantól hallottam, aki tanulatlan, nem szereti a munkáját, és egy ilyen esetben az első dolga lenne felmondani.

"már létezik az ingyenpénz mindenhol Európában, nálunk is, csak nem így hívják"

Elárulom, az nem ingyenpénz, hanem célzott támogatás. Olyan nincs, hogy én ülök, tévézek, és kapom érte az órabért. Korábban már ki lett fejtve - nem ártana visszaolvasni -, hogy a gyerek után járó támogatás, gyógyszertámogatás, álláskeresési támogatás stb. mind-mind feltételekhez vannak kötve. Ne menjünk most abba bele, hogy ezekkel hogyan lehet visszaélni, mert nyilván nem tökéletes a kivitelezés, de maga az elv, hogy a pénzt célzottan osszuk el azok között, akik rászorulnak, ne pedig nyakló nélkül szórjuk, hogy a szegények éhen haljanak, a jómódúak pedig extra zsebpénzhez jussanak, szerintem támogatandó.

2016. jún. 11. 11:07
 37/49 anonim ***** válasza:

"Tényleg, készült erről valamilyen felmérés? Linkeld be légyszi, igazán kíváncsi lennék például arra az adatra is, hogy a támogatói közül hány tartaná meg a jelenlegi munkahelyét, ha bevezetnék az alapjövedelmet."

Nem tudok, nem is utaltam ilyesmire, na dehát akkor te viszont biztosan tudsz linkelni egy egy felmérést miindenről amit itt állítasz, prognosztizálsz, tedd meg légyszi, köszi :)

2016. jún. 11. 11:47
 38/49 anonim válasza:
16%
Bennem mindig felmerül, hogy vajon kinek kellene finanszírozni ezt a sületlenséget? Nyilván a "gazdagoknak", lefordítva magyarra azoknak akik mondjuk keresnek legalább 300.000-et. Hát egy fenét! Én biztos nem fizetnék egy büdös petákot se a láblógatóknak, épp eléggé kiverte a biztosítékot már a mostani rendszer is, ahol tróger exbolsi nyuggerek, cigányok meg mindenféle semmirekellők szipolyozzák a tisztességes adófizetőket. (ezért is léptem le Magyarországról) Aki nem dolgozik, ne is egyék, csókolom.
2016. jún. 11. 14:15
 39/49 anonim ***** válasza:
64%

Az alapjövedelem előbb-utóbb el fog jönni, kényszerűségből. Robotok fognak csinálni szinte mindent, az embereknek nem lesz lehetőségük munkára.

Jelenleg még messze vagyunk ettől, így működésképtelen az alapjövedelem dolog minden formája szerintem...

Amit elértek az a reklám, és hogy tovább ötletelhetnek róla, téma marad.

2016. jún. 25. 18:38
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

"mielőtt ingyenpénzt kezdünk mindenkinek osztani, nagyon megdöbbennél, hogy azt mondanám, hogy a fokozatos munkaidő csökkentés simán megoldhatná ezt, és nem kéne megtanulni mellé pénzt varázsolni"

Az alapgondolat jó lenne, csak épp nehezen megvalósítható, mert ha egy pozícióra van egy megfelelő ember, akkor nehéz őt csak feleakkora időben foglalkoztatni, és venni felvenni mégegy pontosan ugyanannyira jót.

Tudom, több oktatással talán megoldható lenne, de nem egyszerű (pl rengetegen fociznak, de ha minden második meccsen Christiano Ronaldo helyett beraknánk Kovács Bélát csatárnak, akkor azért a Real Madrid sem lenne annyira jó).

2016. jún. 26. 09:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!