Akik ellenzik a segélyeket vagy éppen a feltétel nélküli alapjövedelmet, és támogatják a közmunkát, mikor vallják be, hogy ezt rosszakaratból teszik?
Nem így van. Állítom, hogy ma Magyarországon meg lehet élni. Na nem úgy és olyan színvonalon mint Nyugaton, de ez nem tegnap óta van így.
Ha valaki nem talál megfelelő munkát a lakóhelyén az máshol vállal, vagy külföldre megy, ingázik. Ezrek, tízezrek csinálják. Nem üres az Expressz újság állás rovata.
Állítom, hogy aki ma Magyarországon egészséges emberként segélyre szorul, az az esetek túlnyomó részében tehet is arról, hogy ilyen a helyzete.
Rendben, adjunk alanyi jogon minimálbért mindenkinek, de akkor dobjunk rá mindenki más bérére is ugyanannyit. Tőlem jöhet. De azért nem szívesen melózom, hogy az adómból Lakatos Csáknorrisz otthon meressze a -alagát meló nélkül és "megélhetési bűnözőként" egészítse ki "keresetét".
Annak idején Hitler is így pörgette fel a gazdaságot, hogy először közmunkásokat foglalkoztatott. Csak nem úgy, ahogy itthon működnek a dolgok, magyarul a jogász nem sepregette a leveleket, a kőműves meg nem füvet nyírt...
Leírom itt is, hogy jó dolog a közmunka, de a megvalósítás már rossz, ahogy ez egy korrupt szemétdombon elvárható.
Ez a feltétel nélküli alapjövedelem hatalmas ötlet. Ezt komolyan venni, már bőven gyengeelméjűség.
Kivéve persze ha nálunk is találtak annyi olajat, mint az Arab-félszigeten és már a második mesterséges szigetet építjük, a hatalmas MAGYARTENGERBE.
Közmunka sem jut mindenkinek.Rendes munka meg pláne :-)
Ugyhogy nyugodjatok bele be fogják vezetni az FNA-T
úgy 5-10éven belül.Én mindenképp ez mellet az ügy mellet fogok kampányolni és kiállok mellette.
Nekem 2 diplomám van, de több, mint 1 éve nem találok állást. A két fő gond, hogy túlképzett vagyok (hiába pályázok konyhalány, mosogatás, takarítás munkát - elég oda a 8 általános), illetve angolul sem beszélek sajnos (Customer Services Manager, stb. állások, még kimondani sem tudom). Most várom, hogy behívjanak közmunkára...
Én nem segélyt akarok (bár jól jön az a 22.000 Ft - diákhitel törlesztésre meg bérletre, hogy tudjak utazni és munkát keresgélni), hanem MUNKÁT!
Bár kicsit félek a közmunka-csapdától, hogyha belekerülök, esélyem sem lesz kikerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!