Akik ellenzik a segélyeket vagy éppen a feltétel
nélküli alapjövedelmet, és támogatják a közmunkát,
mikor vallják be, hogy ezt rosszakaratból teszik?
Figyelt kérdés
Nem hiszem el nekik, hogy csak hülyék. Megalázással akarnak nevelni, tudd, hol a helyed! Bárki, aki közelről ismeri a közmunkát, tudja, hogy értelmetlen. Az ember, akit kidobnak a szerelőüzemből egy új gép miatt, sepregetheti a leveleket az utakon. Van persze fújógép is, de a főnökök nem engedik túl gyakran, hogy használják, mert azzal öt söprögető munkáját is el lehet végezni, és akkor az embereknek dologtalan, unatkozó, sőt ücsörgő közmunkásokat kéne látniuk! Stb.
EU-ban már létezik elkülönitve pont ilyen célra pénz,mivel nem mi lennénk az elsők ahol bevezetésre került az FNA.
2014. nov. 6. 17:16
22/42 anonim válasza:
És mennyire gondoltál havi szinten?
2014. nov. 6. 17:56
23/42 anonim válasza:
Ahogy kitalálták ezt a rendszert, 50ezret mindenkinek havonta.
2014. nov. 7. 07:32
24/42 anonim válasza:
"Ahogy kitalálták ezt a rendszert, 50ezret mindenkinek havonta."
Mindenkinek? Az jó lesz, akkor az én fizetésem is emelkedik 50 - nel?
Mert ha a munkanélküli megkapja alapból, akkor másnak miért kell megdolgoznia az első 50 ezréért? Ráadásul ez melegágya lenne a munkakerülésnek, mert nem keveset ismerek, aki meg sem moccanna, ha 50 ezer ütné a markát a semmiért. Ebből 40 - et elinna, a többiből valahogy elvegetálna. Nagyon sok családét már a kifizetés napján elvinné az uzsorás - nekik szuper, állandó bevétel lenne. Csak a szociális kártya jelentene megoldást.
2014. nov. 7. 10:15
25/42 anonim válasza:
én ugy tudom hogy akinek van munkája annak beépitik a bérébe.
2014. nov. 7. 14:09
26/42 anonim válasza:
én tök jó dolognak tartanám ha végre bevezetnék.
Végre megdicsérhetnénk a kormányunkat hogy ez az fiúk végre valami olyat tettek aminek érteleme is van.
Olyan régóta lobbyzunk érte hogy mostmár igazán megérdemelné ez a szegény szerencsétlen kis ország...(legalább ennyit)
2014. nov. 7. 14:12
27/42 anonim válasza:
Én akkor jobban élnék meg lenne a 190 nettóm többiek meg 50 ből ugyan úgy éhen halnának. De továbbra se írta senki miből telne rá.
2014. nov. 7. 20:10
28/42 anonim válasza:
be lehet osztani 50et is
2014. nov. 8. 08:15
29/42 anonim válasza:
én nem halnék éhen belőle... te lehet hogy még 190ből is :-)
2014. nov. 8. 08:16
30/42 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, offshore számlákon annyi pénzt vittek ki az országból, ami elég lenne önmagában az 50000 forintos alapjövedelem kifizetésére 10 évig mindenkinek, csecsemőktől az aggastyánokig. Nem tudom, igaz -e, de meggyőződésem, hogy sokaknak nagyon is van pénze, egyesek tízezrek vagyonával bírnak titokban. Lehetne FNA szerintem még EU nélkül is, ha nagyon akarnák pont ezek, de vele azt is, hogy maguktól és a klikkjeiktől vegyenek el rendesen. De persze melyik az a milliárdos, aki mondjuk örülne akár csak egy számára kiszabott 20 százalékos vagyonadónak?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!