A Pm nevű párt tényleg alanyi jogon járó alapjövedelmet akarna bevezetni?
Na a hozzászólások között ott a nagy igazság:)
A nyugdíjat nem bírjuk kitermelni, majd akkor pont ezt???:D
Pedig ez a járható út.
Először is több munkaképes ember van az országban mint munkalehetőség. Annak ugye nincs értelme hogy a gyárkapun belül 15 ember végezze 3 munkáját. A szocializmusban jó volt mert emberséges volt és kapun belülre"terelt"mindenkit aztán...csak eltellt a 8 óra mindenkinek. Ma ugye ez nem megy. De az sem megy hogy a kapun kivüliek éhen dögöljenek! Úgyhogy a rengeteg kidobott pénz helyett(Rudolf Pötyi 740 millióból rendezi a Kossuthkifli cimű förmedvényt!)annak aki nem dolgozik(és akkor valóban ne dolgozzon!)adni kell pénzt hogy megéljen.
Én is családi házban lakok de nem nagyon tudok itthon dolgozni mert van munkám de ezáltal időm nincs. Pedig családi háznál van munka bőven...Nekem is ha adnának havi"teszem azt"125-öt szivesen otthon maradok és legalább tudok haladni az itthoni munkával.
"alanyi jogon járó alapjövedelem"
Öcsém, én támogatom! B*sszanak csak rá 50 ezret az amúgy sem rossz fizumra. Habzsidőzsi lesz :P
Hol kell a péemre szavazni?
Ilyen abszurd mutatókkal ezt nem lehet: többek munkajövedelme nem éri el a létminimumot a minimálbér sincs túl messze felette.
Az eü és az oktatás finanszírozását nem lehet ilyen "on demand azaz csak akkor jön bevétel amikor épp kell" módon megoldani nem lehet azt csinálni, hogy kirúgunk orvosokat ők elmennek majd később visszahívnánk de akkor már nincs kit.
Még az alap ötlet is meredek ha mindenki kap mondjuk 125 000Ft-ot akkor elmegy rá 1250Mrd Ft havonta ami évente 15000Mrd ft ami a teljes költségvetés 150%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!