A Pm nevű párt tényleg alanyi jogon járó alapjövedelmet akarna bevezetni?
Jaja, tényleg! Nem kamu és ki van számolva. Akár ma is be lehetne vezetni, ha lenne hozzá akarat! Itt vannak a részletek PM alapítványának honlapján: [link]
A legfőbb érvek mellette: nincs többé éhezés, felére csökken a szegénység,nő a nyugalom, visszaesik a bűnözés, élénkül a kereslet. A teljes költségvetési átrendezés benne van a tanumlányban.
Gyerekek: 25e Ft, Felnőttek 50e Ft,. Terhes anyukák 75e Ft, a nettó minimálbér 100e Ft.
Nem csodafegyver, de arra jó, hogy BIZTOS ALAPOT teremtsen mindenkinek. Egyébként meg 50e ft nem elég ahhoz hogy jól élj és nem is azért van.
A segélyek jelentős része pedig, ami amúgy sem a jut el sokszor azokhoz, akiknek szükségük van rá, beolvadnak ebbe a rendszerbe.
Szóval, király dolog az Alapjövedelem!
Hú de király!
Ugye? :D
Kb. az első évben csődbe menne az ország.
Elolvastad az anyagot, amit küldtem? :)
Világos a helyzet: nem nő a költségvetési hiány. Akkor mégis mitől menne csődbe?
Hiába linkelgeted mert szerencsére nem fogják bevezetni. :)
Nem véletlenül csak a potyalesők, meg a rájuk alapozó törpepártok támogatják annyira. :D
Én csak sajnálni tudom azt a sok szerencsétlent, aki saját maga (és a családja, gyerekei, stb) ellen beszél. De hát egy olyan országban, amelyik "illiberális demokráciát" (azaz diktatúrát) akar, mit is várhatnék az átlag (nyilván közgazdászdiplomával bíró...) kommentelőtől?
Az olyan aljadék rasszista kommenteket, ahol mindenféle "cigókról" írnak, végigolvasás nélkül pontoztam le, mert pont ennyit érnek...
Ez a baj az összes politikai kérdéssel. A többség hall valamit, rácuppan az első megértett szóra, és elrágódik rajta. Vérmérséklete szerint vagy felháborodik, vagy cinikusan reagál, vagy megörül, ide vele. Hogy soha senki nem mondta, minden marad változatlan, csak az alapjövedelem lesz bevezetve - no ez senkit se érdekel. Lehet poénkodni nem létező, nem mondott (de elfogultan félrehallott) szövegeken.
A dolog bevezethető úgy, hogy hasznos legyen. Megfelelő feltételekkel. Nem a jó fizetésűek kapják, nekik megvan, ami megvan. Az átvert, megalázott, tönkretett emberek kapják, a jó fizetésűek adójából. Aminek eredményeként más helyeken nem kell annyit kifizetni, mint így, tehát az egyenleg még pozitív is lehetne. Ha jól csinálják. De lehet nagyon rosszul is csinálni. Akkor tényleg elég egy két év a csődhöz. Megjegyzem, most sem vagyunk távol tőle.
"Az olyan aljadék rasszista kommenteket, ahol mindenféle "cigókról" írnak, végigolvasás nélkül pontoztam le, mert pont ennyit érnek..."
Ez csak legyen a te bajod, mellesleg én is olvasás nélkül 0-áztam a tiédet, meg a kollégádét is, mert soha nem fogják bevezetni. :D Erre most még rájön a migrációs válság, szóval nektek "eu-belső" potyalesőknek most egyelőre nem lesz ingyé' mani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!