Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Pm nevű párt tényleg alanyi...

A Pm nevű párt tényleg alanyi jogon járó alapjövedelmet akarna bevezetni?

Figyelt kérdés

[link]

A hozzászólóknak is tetszik, látszólag.

2015. febr. 18. 10:45
1 2 3 4
 21/33 Barabás Richárd válasza:
91%

Jaja, tényleg! Nem kamu és ki van számolva. Akár ma is be lehetne vezetni, ha lenne hozzá akarat! Itt vannak a részletek PM alapítványának honlapján: [link]

A legfőbb érvek mellette: nincs többé éhezés, felére csökken a szegénység,nő a nyugalom, visszaesik a bűnözés, élénkül a kereslet. A teljes költségvetési átrendezés benne van a tanumlányban.

Gyerekek: 25e Ft, Felnőttek 50e Ft,. Terhes anyukák 75e Ft, a nettó minimálbér 100e Ft.

Nem csodafegyver, de arra jó, hogy BIZTOS ALAPOT teremtsen mindenkinek. Egyébként meg 50e ft nem elég ahhoz hogy jól élj és nem is azért van.

A segélyek jelentős része pedig, ami amúgy sem a jut el sokszor azokhoz, akiknek szükségük van rá, beolvadnak ebbe a rendszerbe.

Szóval, király dolog az Alapjövedelem!

2015. ápr. 15. 20:28
 22/33 anonim ***** válasza:
0%

Hú de király!

Ugye? :D

Kb. az első évben csődbe menne az ország.

2015. ápr. 15. 22:29
 23/33 Barabás Richárd válasza:

Elolvastad az anyagot, amit küldtem? :)

Világos a helyzet: nem nő a költségvetési hiány. Akkor mégis mitől menne csődbe?

2015. ápr. 16. 17:52
 24/33 anonim ***** válasza:
0%

Hiába linkelgeted mert szerencsére nem fogják bevezetni. :)

Nem véletlenül csak a potyalesők, meg a rájuk alapozó törpepártok támogatják annyira. :D

2015. ápr. 16. 20:56
 25/33 anonim ***** válasza:
71%

Én csak sajnálni tudom azt a sok szerencsétlent, aki saját maga (és a családja, gyerekei, stb) ellen beszél. De hát egy olyan országban, amelyik "illiberális demokráciát" (azaz diktatúrát) akar, mit is várhatnék az átlag (nyilván közgazdászdiplomával bíró...) kommentelőtől?

Az olyan aljadék rasszista kommenteket, ahol mindenféle "cigókról" írnak, végigolvasás nélkül pontoztam le, mert pont ennyit érnek...

2015. nov. 30. 23:10
 26/33 anonim ***** válasza:

Ez a baj az összes politikai kérdéssel. A többség hall valamit, rácuppan az első megértett szóra, és elrágódik rajta. Vérmérséklete szerint vagy felháborodik, vagy cinikusan reagál, vagy megörül, ide vele. Hogy soha senki nem mondta, minden marad változatlan, csak az alapjövedelem lesz bevezetve - no ez senkit se érdekel. Lehet poénkodni nem létező, nem mondott (de elfogultan félrehallott) szövegeken.

A dolog bevezethető úgy, hogy hasznos legyen. Megfelelő feltételekkel. Nem a jó fizetésűek kapják, nekik megvan, ami megvan. Az átvert, megalázott, tönkretett emberek kapják, a jó fizetésűek adójából. Aminek eredményeként más helyeken nem kell annyit kifizetni, mint így, tehát az egyenleg még pozitív is lehetne. Ha jól csinálják. De lehet nagyon rosszul is csinálni. Akkor tényleg elég egy két év a csődhöz. Megjegyzem, most sem vagyunk távol tőle.

2015. dec. 1. 09:37
 27/33 anonim ***** válasza:
92%
Többek között emiatt fogok a PM-re szavazni 2018-ban. Szimpatikusak az alapjövedelem miatt.Ennek a kis országnak egy független semleges pártra van szüksége aki a kisemberek mellet áll.Az alapjövedelemmel elég komolyan foglalkoznak az EU-ban (is) (illetve azon kívül is). Magyarország számara az egyetlen megoldás az alapjövedelem hiszen itthon aki nem munkanélküli (vagyis van munkája) sajnos az sem rendelkezik teljes értékű állással vagy csak alkalmi munkákból él.(Ez azért van mert ebben az országban sajnos kevés a munkalehetőség illetve most már Magyarországon is érzékelhetőek ennek a világnak globális betegségei a recesszió a túlnépesedés és az automatizálás magával hozta azokat a problémákat hogy ma már nem juthat mindenkinek tartós munka.Persze nyilván nemcsak erről van szó)A 3műszakos multi cégek sem vehetnek fel mindenkit,nem beszélve arról hogy adózási és más egyéb szempontokból az éri meg nekik a leginkább ha csak 2-3 hónapig alkalmazza a munkavállalókat és azt is csak munkaerőkölcsönzőn keresztül mivel a kölcsönzött munkavállalóknak nem járnak azok a juttatások mint a céges állományúaknak.Ezen kívűl kis hazánk másik jellemző vonása az hogy, a túlnyomó többség csak minimálbérre van lejelentve,(vagy még arra se,mivel sajnos egyikei vagyunk a világ azon néhány országainak ahol a legmagasabbak az adóterhek(ez jelentősen blokkolja a gazdaságot) ami indokolatlanul magas magyarország esetében(9%-os szja bőven elég lenne ennek az országnak még az is sok)ami azt jelenti hogy a minimálbér fölötti megígért fizetést vagy megkapja a munkavállaló vagy nem. Én támogatom az alapjövedelmet(mivel ez egy biztos pont ebben a mai kiszolgáltatott bizonytalan világban) mert magvalósíthatónak tartom és úgy gondolom hogy nyilván senkinek sem mindegy az hogy ha van egy havi fix jövedelme bevételi forrása mivel a rezsiszámlák az élelem stb mind mind havonta visszatérő KIADÁSOK ugyanakkor az emberek túlnyomó részének egyáltalán nincs (vagy csak minimális)havi BEVÉTELE/JÖVEDELME van.Alkalmi munkákból pedig nem lehet havonta visszatérő számlákat fizetni,enni,lakni, hosszú távon dolgozni, létezni stb(főleg az egyedülállóknak nem).
2015. dec. 1. 12:56
 28/33 anonim ***** válasza:

"Az olyan aljadék rasszista kommenteket, ahol mindenféle "cigókról" írnak, végigolvasás nélkül pontoztam le, mert pont ennyit érnek..."

Ez csak legyen a te bajod, mellesleg én is olvasás nélkül 0-áztam a tiédet, meg a kollégádét is, mert soha nem fogják bevezetni. :D Erre most még rájön a migrációs válság, szóval nektek "eu-belső" potyalesőknek most egyelőre nem lesz ingyé' mani.

2015. dec. 1. 18:12
 29/33 anonim ***** válasza:
Hitetleneknek és a kételkedőknek csak annyit,hogy itt nem egy magyar találmányról van szó .Alaszkában már van Kanadába is megjelent egy bizonyos formája.Közeli rokonaink Finn testvéreink pedig egy éven belül kívánják bevezetni az alapjövedelmet.Utrecht városában már elindult a kísérleti alapjövedelmi program. Franciaországban nemrég népszavazás döntött arról hogy a francia lakosság 68%-a határozottan támogatja az alapjövedelem mielőbbi bevezetését.Magyarországon 2évvel ezelőtt volt egy aláírásgyűjtés az alapjövedelem bevezetéséről.(amit a magyarok számomra eddig érthetetlen okokból kifolyólag leszavaztak.) Úgy tudom jövőre(de legkésőbb 2018-ig) az Európai Bizottság biztosítani fog még egy népszavazási lehetőséget Magyarország számára az alapjövedelem bevezetésére. Itt egy lista azokról az országokról amelyekben már valamilyen (bevált működőképes) formában már bevezették az alapjövedelmet. [link] /wiki/Guaranteed_minimum_income#Other_countries Ez pedig egy lista mégpedig azokról az országokról akik foglalkoznak az alapjövedelemnek a bevezetésével [link] /wiki/Basic_income_around_the_world Szóval én csak szeretném eloszlatni ezt a tévhitet ez nem a Párbeszéd-Magyarországért-pártnak a találmánya.Ez egy régi dolog.Azért foglalkoznak vele a pártok(mert egyrészt van benne ráció másrészt pedig az hogy segíteni tudjanak vele az embereken.Minden országban ez a cél.Az Alapjövedelem valamilyen formában ma már szinte majdnem minden országban létezik.(Természetesen itt nem a segélyekre és a támogatásokra gondolok) Sajnos ebben a mai totálisan kiszolgáltatott és a milliárdosok által a végletekig kizsákmányolt mára a teljes létbizonytalanságba taszított világ számára (amivel ma már gyakorlatilag a pénzügyi szakemberek és a szakközgazdászok is egyetértenek ) egyedüli megoldás az alapjövedelem. Itt vannak friss cikkek az alapjövedelem ről amiket most találtam: [link] De itt van egy másik friss hír is [link] Tessék itt van... Csak a jubi (UBIE) elnöke kapásból 200eurót adna minden európai állampolgárnak alanyi jogon. [link] Itt van: [link] Nem értem hogy mi ellen ágáltok ti itt? Ezt előbb-utóbb (de remélhetőleg előbb) mindenhol be fogják vezetni Európában.
2015. dec. 3. 11:27
 30/33 anonim ***** válasza:
2015. dec. 3. 12:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!