Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Gárdisták, Jobbikosok! Ti...

Gárdisták, Jobbikosok! Ti minden cigányt utáltok?

Figyelt kérdés

Komolyan érdekelne hogy csak az "olyan" cigányokat utáljátok, vagy mindet, tekintve hogy ez nem az ő országuk mégis foglalják a helyet.

Én bevallom cigány vagyok, és baromira zavar, hogy én tényleg tanulok, terveim között van hogy egyetemre megyek, vagy zenész leszek, soha nem loptam, nem segélyeken élnek, mindennap tisztálkodom, nem járok büdösen, mégis sokszor utálkozva néznek rám az utcán, vagy a villamoson, (főleg a nagyhajú bakancsosok). Ha olyat látok aki magyar zászlós kabátot hord, inkább át is megyek a másik járdára mert előre tudom a reakciót.

Nekem ez nagyon megalázó, s igazságtalannak érzem, hogy csak azért kapok megvetést, mert sötétebb bőrűnek születtem, holott nem is én tehetek róla.

2010. márc. 17. 14:28
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
0%

elegem van a jobbikos kerdesekbol, meg a gyuribol is mar a konyokomon jon ki basszus, es a karpatia is egy halom szar, en is tudnek ilyet csinalni ho de krva nagy magyar vagyok, csinalok egy bukott bandat, es majd a jobbik felkarol, es megprobalok a legmelyebb hangomon a mikrofonba dormogni, es majd a kigyurt BETYARSEREG tagjai megveszik csak mert az a nagyobb magyar akinek tobb lemeze van.....emberek fel lehet ebredni.....

szomoru de egy parot sem tartok alkalmasnak magyaorszag vezetesere

nincs osszetartas, mert mar annyiszor atvertek

DE MAJD JON A NAGY MEGVALTO MI? A NAGY FIDESZ, ES MAJD RENDETTESZ AZ ORSZAGBAN....

UGYAN OLYAN LOPOS SENKIHAZZY FERGEK AZOK IS...MIND EGY KUTYA, AKI PARTOT CSINAL AZT ELOBBUTOBB ELLEPI A KORRUPCIO, MERT KI NEM AKARNA EGY INGYEN VILLAT A ROZSADOMBON??!

GONDOLKOZZATOK MAR, ITT NEM MEGVALASZTANI, HANEM CSINALNI KELLENE EGY UJ PARTOT....

2010. márc. 21. 19:19
 42/57 anonim ***** válasza:

Nem utálok minden cigányt, csak azt aki kötekedik velem és azt mondja "öcsém adj már egy huszast".

Aki tapasztalta hogy milyen ez, az utálni fogja a cigányokat míg él.

2010. márc. 21. 19:35
 43/57 anonim ***** válasza:
Én pl nem utálok senkit. Szebb Jövőt!
2010. márc. 21. 19:54
 44/57 anonim ***** válasza:
Erről beszééélsz? én ugy értettem h ti lesztek azok akiket majd sajnálunk 1 kicsit ha már nem lesznek élő cigányok a földön
2010. márc. 22. 20:00
 45/57 A kérdező kommentje:
mértnem lesznek? te fogod eltüntetni őket? vagy mi?
2010. márc. 22. 22:06
 46/57 anonim ***** válasza:
Nekem is vannak előítéleteim a cigányokkal szemben, jogosan. Az iskolát ahonnan jöttem miattuk kell bezárni a sorozatos rablások és durvaság miatt, apámat egy cigányasszony csábította el anyámtól több mint 20 év házasság után, a faluban amelyben lakom nagyon sok rosszindulatú/rablós fajta cigány van. Olyan cigányt is ismerek aki 13-14 évesen lett terhes és olyat aki ált. isk. 1. osztályban megbukott. Láttam már hogy egy tanár próbál szétválasztani 2 kötekedő cigányt nyugodtan, erre nekitámadtak, szó szerint. Viszont van egy cigány barátom és egy félcigány is. Vagyis többszáz romából 2, azaz kettő olyat ismerek aki normális, ha az apám mostani barátnőjét beleszámítom (aki elcsábította) akkor három. Abból a több százból, melyet eddig láttam. Szerintem már jogos az előítéletem. Vagy nem?
2010. márc. 23. 22:00
 47/57 bumbi02 ***** válasza:
53%
de ettöl független ne minden cigányt utálj, hanem csak azokat akik verekednek és a tanárral is kötekednek, akik miatt be kell zárni az iskolát, azokat akik tesznek is érte h kelljen öket utálni, vagy ugy menj el a közelükbe h azér fel vagy készülve mindenre... ne azért tarts tölük, vagy utáld öket mer cigányok ,hanem a viselkedésük miatt, és ne a cigányokat itéld el miattuk, hanem magukat az elkövetöket...
2010. márc. 23. 22:20
 48/57 anonim ***** válasza:
46%
nem fogod fel, hogy miért van az előítélet mi? valami kis 12 éves gyerek vagy aki még nem érett a témához szerintem.
2010. márc. 23. 22:23
 49/57 bumbi02 ***** válasza:

de teljesen értem...

tnap történt velem a buszmegállóban... két gyerek átfut a négysávoson átugorja a keritést azt összevissza löködik egymást (valószinülegrészegek lehettek vagynemtom) elindultak felénk... és felvoltam készülve rá h lesz vmi attrocitásom velük.. , de odébb huzodtam mer bnömmel voltam nem kell a balhé, aztán be is szólt az egyik.. ésnem cigányok voltak... h ha azok is lettek vna.. nem azért huzodok odébb mert cigányok, hanem mert elözetes viselkedésükböl már látszott h várható balhé... börszinböl meg nem mondom neked sose h ki agressziv, ki lopós, ki hözöngö... és sztem te se.. ezért nem nem tartom jogosnak a cigányok kirekesztését, bár megértem sokak félelmét.. de igazából nem cigánnyal nekem jóval több balhém volt mint cigánnyal..

én meg értem hogy van egy elég jelentős réteg (kb 90%uk) aki tehet erről az előitéletröl, de az értelmes ember vkit csak azért mer cigány nem fog egyből lenézni, maximum hogyha látja a viselkedését is... van egy osztársam, és kitünö tanuló, cigány származásu, semmi gond nincs vele, egyetemre akar tovább menni tanulni... őt miér kéne utálni?

bizonyos személy iránt lehet elöitéleted, de bizonyos etnikum iránt nem igazán hisz nem ismerheted mindet..

2010. márc. 23. 22:54
 50/57 anonim ***** válasza:
46%
tipikus szöveget nyomod az "én nekem nem volt még sok gondom velük, így jogtalan a te előítéleted", bocs de ez már lerágott csont, nincs kedvem minden ezer embernek elmagyarázni, hogy helytelen a hozzáállása. hisz ezzel a hozzáállással te nem akarod megérteni azokat akik nem voltak olyan szerencsések a cigányokkal mint te. nem egy két emberből általánosítunk le, hanem nagyon sokból.
2010. márc. 23. 23:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!