Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Gárdisták, Jobbikosok! Ti...

Gárdisták, Jobbikosok! Ti minden cigányt utáltok?

Figyelt kérdés

Komolyan érdekelne hogy csak az "olyan" cigányokat utáljátok, vagy mindet, tekintve hogy ez nem az ő országuk mégis foglalják a helyet.

Én bevallom cigány vagyok, és baromira zavar, hogy én tényleg tanulok, terveim között van hogy egyetemre megyek, vagy zenész leszek, soha nem loptam, nem segélyeken élnek, mindennap tisztálkodom, nem járok büdösen, mégis sokszor utálkozva néznek rám az utcán, vagy a villamoson, (főleg a nagyhajú bakancsosok). Ha olyat látok aki magyar zászlós kabátot hord, inkább át is megyek a másik járdára mert előre tudom a reakciót.

Nekem ez nagyon megalázó, s igazságtalannak érzem, hogy csak azért kapok megvetést, mert sötétebb bőrűnek születtem, holott nem is én tehetek róla.

2010. márc. 17. 14:28
1 2 3 4 5 6
 11/57 A kérdező kommentje:
De miért érted meg a nénit??? Mikor az oszálytársam ÁTAKARTA ADNI A HELYÉT mondta h tessék üljön le, de az öregasszony INKÁBB ARÉBB MENT FINTOROGVA, aztán meg azt mondja h a BÜDÖS CIGÁNYOK NEM ADJÁK ÁT A HELYÜKET.
2010. márc. 17. 15:10
 12/57 anonim ***** válasza:
100%

megértem mert előítéletes.

te is meglátsz egy magyar zászlós kabátos embert és átmész másik oldalra. Lehet, hogy jön mindjárt ezt az ember ide gyakorira és kiírja kérdésnek, hogy lenézte őt egy cigány meg magyar zászlós kabát volt rajta, pedig soha egy cigányt sem bántott.

nah akkor te mivel vagy jobb mint azok akiket szidsz itt? hm?

2010. márc. 17. 15:12
 13/57 A kérdező kommentje:

Megérted hogy valaki átakarja adni neki a helyét, de inkább nem ül le hogy aztán panaszkodjon hogy a cigányok milyenek? Csinálj jót, betörik a fejed. Ha ennyire előiteletesek hogy adnak egyáltalán lehetőséget a cigányoknak h változtassanak rajta?

Nem nézem le amiért magyarzászlót hord, de valószínánek tartom h ő lefog engem.

2010. márc. 17. 15:16
 14/57 anonim ***** válasza:

az öregeknél van azért pár plusz tényező ami közrejátszik.

"Nem nézem le amiért magyarzászlót hord, de valószínánek tartom h ő lefog engem."

erről beszélek koma.

én sem nézlek le,de valószínűnek tartom ,hogy te belém kötsz, ha a közeledbe megyek így inkább kikerüllek.

és igazából ez is meg amit te is írsz, gyakorlatilag egy lenézés.

nem vagy túl okos, mert nem akarod felfogni amit írok.

2010. márc. 17. 15:22
 15/57 anonim ***** válasza:

Csinálj jót, betörik a fejed? A cigányoknak? Na nehogymár... Juttatásokat kaptok, segélyeket, jogokat, plusz pontszámot felvételin... És erre azt kapjuk cserébe, hogy a néped csapatostul szétver fiúkat, lányokat, öregeket, fiatalokat...

Nem egyszer megszívtam már cigányok miatt. Nem tartom magam előítéletesnek. Én UTÓítéletes vagyok. Ha látok egy cigányhordták a járdán, biztosan átmegyek a másik oldalra, nem akarok a közelükbe kerülni, mert mocskosak, visszataszítóak, és nem tudnak viselkedni. Persze nem minden cigány ilyen, csak a "hangosabb" része.

2010. márc. 17. 15:26
 16/57 A kérdező kommentje:
Az hogy valaki magyar zászlót hord, jelent valamit, ki akar fejezni vele valamit, ha egy sima magyarral megyek szembe nem jut eszembe. Ellenben egy cigány nem tehet arról hogy barna a bőre.
2010. márc. 17. 15:32
 17/57 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, h. egy esetből kellene leszűrnöd a következtetést. Hiszen én például fülig érő mosollyal jutalmaztam volna, ha átadja a helyét, pláne, h. cigány. Ebből az egy esetből még nem kell azt a következtetést leszűrni, h. na egyszer megpróbáltam, de volt egy hülye, többször nem próbálom. Ahhoz, h. az előítéletek csökkenjenek, nem egy egyszeri "székátadás" kell, aza kedves gesztus. Tudod, ha én ott lettem volna, biztos azt gondoltam volna, h. milyen rendes gyerek, sőt igazi férfi, amilyen sokszor magyarban sincs. De a következő percben, amikor a vénlány elkezd a hátatok mögött kibeszélni titeket (a néniről is meg lett volna a véleményem, és elítélem őt), és a barátod feláll, h. szitkozódjon, biztos, h. azt gondoltam volna, h. na kijött rajta, akkor is csak egy büdös cigány. És kérlek ne haragudj a kifejezésért, de gondolom érted mire gondolok. Ha a barátod, odament volna és azt mondja, h. ne haragudjon, de állítson rólatok valótlan dolgot, mert ti átadtátok a helyeteket, és ezt mind szépen, akkor még egy plusz pontot szereztetek volna nálam, attól függetlenül, h. nem biztos, h. beleszólok a vitába, csak hallgatok. És így úgy mentem volna haza, h. igen igazi illedelmes, kedves fiatalok, és milyen hülye, ostoba vénasszony. De így elrontotta a barátod, és a jótettet el is törölte. Az utasok közül biztosan sokan tanúi voltak az eseménynek, azok pedig úgyis nektek adtak igazat, még ha nem is mondták ki, ebben teljesen biztos vagyok. Ha a nénit továbbra is csak a hülyeségét mondja, akkor pedig udvariasan rá kell hagyni, esetleg egy kedves mosollyal elköszönni. Ez a kedves mosoly pedig durvább lett volna, mint a szikozódás, jobban az emberbe vág.
2010. márc. 17. 15:38
 18/57 A kérdező kommentje:

Jó mondjuk ha egy csapat nagypofájú kiabálos cigánnyal mész szembe inkébb arrébb álsz, de az olyanokról szerintem lerí hogy beléd fognak kötni, ellenben a jól öltözött, nem fogatlan cigányokat miért kell piszkálni??

Vagy a zenész cigányok videói alá miért vannak olyanok írva h idézek egyet: "Hogy a krva anyádba nézel ki? Headshot a koszosnak!" Semmit nem tudnak róluk, előzetesben, csak látják h cigányok.

2010. márc. 17. 15:39
 19/57 A kérdező kommentje:

Én speciel mindig átadom, sőt le se ülök.

Lehet h frappánsabb lett volna elintézni egy mosollyal, de ha valaki sértve érzi magát és eléggé temperamentumos, forróvérű... Nem hiszem h fordított esetben h eg ymagyar hogy reagált volna ha le büdös parasztozzák, pedig csak jót akart.

De azt én is elismerem h alapjáraton úgy születnek h a vérükben van ez a "pusztujjá el" effektus.

2010. márc. 17. 15:46
 20/57 A kérdező kommentje:
Anyukámnak mesélte az egyik magyar barátnője hogy egyszer egy cigány segített neki felvinni a babakocsit a mozgólépcsőn, erre a barátnője rászólt h miért engedte a büdös cigánynak nem félt h kés van nála vagy kiakarja rabolni? Kicsit nem túl előítéletesek, most őszintén?
2010. márc. 17. 15:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!