Gárdisták, Jobbikosok! Ti minden cigányt utáltok?
Komolyan érdekelne hogy csak az "olyan" cigányokat utáljátok, vagy mindet, tekintve hogy ez nem az ő országuk mégis foglalják a helyet.
Én bevallom cigány vagyok, és baromira zavar, hogy én tényleg tanulok, terveim között van hogy egyetemre megyek, vagy zenész leszek, soha nem loptam, nem segélyeken élnek, mindennap tisztálkodom, nem járok büdösen, mégis sokszor utálkozva néznek rám az utcán, vagy a villamoson, (főleg a nagyhajú bakancsosok). Ha olyat látok aki magyar zászlós kabátot hord, inkább át is megyek a másik járdára mert előre tudom a reakciót.
Nekem ez nagyon megalázó, s igazságtalannak érzem, hogy csak azért kapok megvetést, mert sötétebb bőrűnek születtem, holott nem is én tehetek róla.
Éppen ez az. Forróvérű - ezzel mindent el lehet inétzni? Bírjon a vérével. Én is forróvérű vagyok, mégsem állok le szidalmazni egy nagymamakorú öregasszonyt, aki beszólt, pedig naponta busszal járok, hidd el, annyir ilyen rosszindulatú öreget látok, hogy már Dunát lehetne rekeszteni az ilyenekkel.
Amúgy meg, ha látok egy normális, jólöltözött cigányt, akkor persze, hogy nem megyek át a túloldalra. A jólöltözött alatt most természetesen nem a giccses, kamu D&g-s cuccokat hordó "pujárókat" meg mittoménmiket értem, hanem a normális cigányokat. Én örülnék a legjobban, ha nem kéne már este 8kor parázva mászkálnom, attól félve, hogy jön pár cigány, megkésel meg elviszi mindenemet.
Szerintem nem a mi hozzáállásunkkal van a baj, hanem a cigányokéval, nem nekünk kéne változtatni, hanem a cigányoknak.
Eléggé forróvérű fiú, de nem hiszem hogy más sokkal külömben reagált volna ha lebüdös parasztozza valaki.
Bevallom az olyan cigányokat még én is elkerülöm, de én magam normálisnak tartom, semmivel nem öltözködök vagy nézek ki rosszabul mint egy magyar mégis úgy néznek rám mintha kioltottam volna valakinek az életét. Azt hiszem hogy érezhetem magam sértve.
a kérdezőnek teljesen igaza van...
van egy osztársam hasonló helyzetbe van, kitünö tanulo (megye legerősebb gimnáziumában...)és mégis sokszor hátamögött lecigányozzák sértőn..
amugy meg, h ha jön velem szembe 3 huszonéves akkor nem azért tartok tölük mert esetleg cigányok, hanem általában látszik rajtuk hogy keresnék az indokot h belém kössenek, de ugyanigy vagyok azzal is aki nem cigány, nem a származása miatt tartok töle, hanem a viselkedése miatt... és nem itélek el senkit sem azért mert tudom hogy cigány... h ha rászolgál akkor elitélem utolagosan, de csak őt, nempedig az egész cigányságot..
Szia!
Ne haragudj, de az előzményeket nem olvastam el, így válaszolok. Én a cigányok többségét utálom. Azt a többségét, amelyikkel itt, szabolcsban nap mint nap találkozom sajnos. Egy héten kb 6-7 alkalommal utazom távolsági busszal,vonattal. És ebből legalább ötször úgy kell végigülnöm az utat, hogy szó szerint a hányinger kerülget a cigányszagtól. És most nem túlzok, tényleg hányingerem van tőle, a fejem pedig biztos, hogy megfájdul...az a tipikus semmi máshoz nem hasonlítható mosdatlan, igénytelen, sose mosott ruhákban járó cigánybanda folyamatos látogatója sajnos a tömegközlekedésnek. A másik, ami még rosszabb, hogy éjjel nem merek egyedül kimenni az utcára, sőt, még a párommal együtt is félek tőlük. Minden este kirabolnak legalább egy embert és betörnek legalább egy házba. Az iskolai cigánygyerekterrorról pedig még nem is beszéltem. A wc-n vámot szednek a magyar gyerekektől, az uzsonnapénzüket mind elveszik. Új biciklivel itt egy gyerek sem jár, mert ha kimegy vele az utcára, egy cigánybanda biztos, hogy lerángatja róla (ez megesett már a kisöcsémmel is). ÉS van, hogy szórakozásból leköpködnek, meglökdösnek...csak úgy, mert nekik az jó poén.
Ezek után, gondolom, nem csodálkozol rajta, ha utálom őket. De van kivétel, és ezt elismerem. Nekem minden iskolában volt olyan legjobb barátnőm, aki cigány volt. Általánosban, gimiben, sőt, most az egyetemen kettő is. Őket imádom, és azokkal a cigányokkal, akik nem viselkednek cigány módra(ahogy fentebb leírtam), nincs is semmi bajom. Nem szoktam rájuk csúnyán nézni sem...merthogy ezt első ránézésre meg lehet állapítani egy cigányról. 3 féle van: a szakadt,koszos,büdös, van a túlcsicsás,ékszerekkel teli felvágós hegyesorrú cipős giccses, és van a normális, aki igényes magára. Mind3-at meg lehet mondani elős ránézésre, így tudom, kire nem kell csúnyán nézni :) De sajnos az általánosítás marad, mert általánosítani akkor szoktam valamiről, ha annak többsége valamilyen és csak kevés kivétel van. Cigányok közt pedig sajnos kevés a kivétel. Az egyetemen pl kb tizedannyi cigányt láttam eddig, mint négert. Pedig az országban jóval több cigány van, mint néger...szóval az arányok siralmasak :(
Üdv: egy jobbikos lány
88
Én fehér fűzős skinhead vok
Szentem ez mindent megmagyaráz
Nem
csak a kötekedőkre
a bűnözőkre
akik élesködnek
rabolnak
gyilkolnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!