Gárdisták, Jobbikosok! Ti minden cigányt utáltok?
Komolyan érdekelne hogy csak az "olyan" cigányokat utáljátok, vagy mindet, tekintve hogy ez nem az ő országuk mégis foglalják a helyet.
Én bevallom cigány vagyok, és baromira zavar, hogy én tényleg tanulok, terveim között van hogy egyetemre megyek, vagy zenész leszek, soha nem loptam, nem segélyeken élnek, mindennap tisztálkodom, nem járok büdösen, mégis sokszor utálkozva néznek rám az utcán, vagy a villamoson, (főleg a nagyhajú bakancsosok). Ha olyat látok aki magyar zászlós kabátot hord, inkább át is megyek a másik járdára mert előre tudom a reakciót.
Nekem ez nagyon megalázó, s igazságtalannak érzem, hogy csak azért kapok megvetést, mert sötétebb bőrűnek születtem, holott nem is én tehetek róla.
a többi cigány tehet főleg róla, elsősorban haragudj rájuk. ők voltak előbb nem pedig azok akik nem szeretik a cigányokat.
amit te teszel, hogy félsz meg szarul érzed magad, ezt sokkal de sokkal több magyar éli át napi szinten.
Mit élnek át? Azt hogy nem léphetnek ki az utcára úgy hogy ok nélkül elitéljék őket?
És bár igaz a cigányok nagyrésze megéri a pénzét, de nem hiszem hogy miattuk én ezt érdemlem. Utálom a hülye általánosító buta embereket.
ok nélkül bántják őket. sokukat fizikálisan, tehát megverik, kirabolják ,stb. ez szerintem sokkal szarabb mint az, hogy téged elítélnek látatlanban is.
sajnállak, hogy ezt kell átélned, de ezzel nem nekünk magyaroknak kell kezdeni valamit.
én nem fogom megadni minden ismeretlen cigánynak azt, hogy úgy tekintek rá mint egy normális emberre. az előítélet egy önvédelmi eszköz. ha a tűzbe nyúltál 1x 2x, akkor többet nem fogsz, a közelébe is alig mész. ez nem jogos szerinted?
mellesleg annyira nem vagy szar helyzetben még, amíg csak kinéznek. ez annyira nem is cigányos eset, mert az emberek kinéznek mindenkit aki nem tetszik nekik. kinéznek azért mert a hajad furcsa, vagy mert rocker vagy, stb.
mindenesetre amíg a cigányság nem tesz azért, hogy ne legyünk előítéletesek, addig ez nem változik.
te pedig ha bizonyítasz, akkor a közeg ahol élsz, el fog fogadni. ennyi.
senki sem szereti a nyalizós embereket.
szerinted fair az, hogy folyamatos pozitív diszkriminációban részesít bennetek az állam, és a többségetek mégis visszaél vele?
a népcsoportod tesz bőven azért, hogy ezt a hozzáállást hozza ki belőlünk. a lehetőségetek adott. senki sem tiltja meg, hogy minden cigány dolgozzon, tanuljon, ne bűnözzön, ne kötekedjen.
Igen, sok ilyen hülye ember van aki általánosít. Én nem utálom a cigányokat, de előítéletes vagyok velük olyan szinten, hogy egy cigányban nem bízok meg olyan szinten mint egy magyarban. De nem bántom egyiket se, amíg engem nem bántanak, és ez az előítélet is azért alakult ki mert már többször bántott (próbált bántani) cigány mint magyar.
Szerintem ezzel sokan így vannak, és az egy óriási félreértés, hogy a jobbikosok utálják a cigányokat. Biztos hogy van közöttük, de látod? Ez most megint egy általánosítás volt, és akkor mondjam azt rád h buta vagy? Mert végülis, te ezt mondtad az általánosítókra, és hát te is általánosítottál, akkor szóval az vagy.
És a gárdisták sem utálják a cigányokat. Más utálni valakit, vagy nem hagyni valakinek hogy kihasználjanak, és tönkretegyenek.
Arról hogy valaki rocker vagy furcsa a haja tehet, azon lehet változtatni, de azon nem hogy én cigánynak születtem, és minden értelmes ok nélkül megkapom hogy büdös cigány vagyok.
Vegyünk egy példát, a múltkor pár ismerősőmmel a villamoson ültünk. Egyik barátom átakarta adni a helyét egy öregasszonynak az fintorogva odébb állt, aztán elkezdett panaszkodni egy másik öregnek hogy idézem "Igen, ezek a büdös cigányok ilyenek, nem adják át a helyüket", igen az osztálytársamat sem kell félteni felpattant és elkezdett szitkolózni. De mégis kinek volt igaza?
mind2töknek igaza volt.
a nénit is megértem 150%-osan.
figyu nem hiszem, hogy sok értelme van veled vitázni, mert te csak magaddal törődsz, hogy téged miért ítélnek el előre. le sem szarod, hogy mi játszódik le a magyarok fejében, és, hogy sokkal több szart állnak ki mint amiért te sipákolsz, már bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!