A melegek elítélése mért csak egy politikai pozíció? Mért konzervatív "érték"?
Mostanában elég sokat beszélnek arról, hogy rengeteg meleg fiatal követ el öngyilkosságot, mert a környezete elítéli, a szexualitása miatt támadják őket.
Ilyenkor a baloldali pártok benyújtanak olyan "anti-bullying" törvényeket, amikkel megpróbálják megakadályozni azt, hogy az embereknek a szexuális orientációjuk miatt ne essen bántódásuk.
Ilyenkor a jobboldali pártok megpróbálják megakadályozni, hogy ezek a törvények életbe lépjenek, hiszen ők jobboldaliak, akiknek védeniük kell a konzervatív értékeket.
Egy jobboldali pártnak kötelessége megakadályozni azt, hogy a melegeket elfogadja a társadalom?
Amikor valami természeti csapás történik, akkor mért aktivizálja magát az összes párt, hogy segítsen, de ha a melegek életéről van szó, akkor szimpla politikai állásfoglalásnak fogják fel a segítséget/támadást?
Egy átlag ember élete mindig szent, de egy meleg fiatal élete csak politika?
Carla Bruni nemrég azt nyilatkozta, hogy a férje nem ítéli el a melegeket, de ezt nem vállalhatja fel nyíltan, a véleményének az ellenkezőjét kell cselekednie, mert jobboldali politikus.
17:49
Ezen jót mulattam. :-)
Elég nagy fiú vagyok már, el tudom dönteni, hogy kikhez vonzódom.
Nehogy azt hidd, hogy ez mindenhol így van. Németországban egy konzervatív párt (CDU/CSU) van hatalmon, mégis, a külügyminiszter nyíltan meleg, és senkit sem érdekel. Több német városban van kifejezetten meleg negyed, senkit nem érdekel, ha két azonos nemű smárol az utcán, és ha emiatt valaki hátrányos megkülönböztetést kap, azellen a kormány aktívan fellép.
Magyarországon viszont a konzervativizmus megakadt valahol a XX. század elején, és nem halad a korral. Az alapvető konzervativizmus nem egyenlő azzal, hogy intoleráns valaki, szimplán fontosabbnak tartja a már elért dolgok megőrzését, mint a kényszeres újítást.
(Nem tudom pontosan, hogy más Nyugat-Európai államokban mi a helyzet, egyedül Németországban éltem huzamosabb ideig, és az ottani viszonyok alapján tudom csak megítélni a helyzetet.)
15:36
Szegény Németek, milyen rossz lehet nekik, mert nem utálják a melegeket.
Mert nem ismerik az érték szó jelentését!
Az osztályunkban 2 meleg fiú volt.15 fiúból.
Rólam nem igazán mondták volna meg,de a másik srác ő picit nőiesebb alkat volt.Mi voltunk a legjobb tanulók az osztályunkban,persze mi nem voltunk menők,csak azok,akik ilyen 2-s 3-as tanulók voltak,semmiből nem akarták kivenni a részüket,de a lényeg,hogy heterók.Na persze.
Rengeteg meleg gyereket zaklatnak az iskolában vagy azokat akiket melegnek vélnek.
Sajnos ez nem természetes,hanem tanult viselkedés,a szüleiktől tanulták.
Ma még vannak olyan idősek is,akik a balkezeseket is kinevetik,van ahol ez "érték",én butaságnak hívom:)
Egy balkezes meleg:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!