Miért ítélik el azokat, akik a Jobbikra szavaznak, mert unják a romák viselkedését?
"Aztán nézd meg, hogy a mélyszegénységben élők hány százaléka roma."
Roma nincs csak cigány! És aztán nézd meg hány mélyszegénységben élő cigány megy el dolgozni.
"Meg mit rendszabalyozzanak elsosorban, mikor Miskolcon a buncselekmenyek 92-at romak kovettek el es ez az arany nagyjabol mindenhol all?
Rajtad se latszik, h roma vagy aaa hol:D"
Zalaegerszegen meg a bűncselekmények 92-át magyarok.
"Rajtad se látszik, h redneck vagy aaa hol:D"
Relatíve kevés cigány ismerősöm van, nagyjából 4-5. Egyik sem bűnöző. Egyikükkel sakkszakkörön ismerkedtem meg, elég értelmes srác és tanult is. Normálisan beszélt mégis a város legszarabb középsulijába vették csak fel. Középiskolai felvételiknél ugye még él a személyes elbeszélgetés intézménye.
A fentebbi miatt is fontos lenne, hogy ne cigány bűnözésről beszéljünk, hanem mondjuk a cigányok körében kimagaslóan nagyszámú bűnözésről.
"Ugyanolyan egyenrangú emberekként kéne rájuk gondolni mint mi magunk vagyunk."
Próbálok ezekre egyenrangú emberként gondolni, de sehogy sem sikerül.
"hogy ne cigány bűnözésről beszéljünk, hanem mondjuk a cigányok körében kimagaslóan nagyszámú bűnözésről."
És a kettő nem ugyanaz? Dehogyisnem.
17:00!
Ha a Jobbikosok között sok a náci párt ideológiájával azonosuló ember, akkor mostantól minden egyes szélsőségesen rasszista megnyilvánulást „jobbiknácizás” jelenségének fogom hívni. Hisz „a kettő nem ugyanaz? Dehogyisnem.” Vagy a Jobbikosok nagy része kikéri ezt magának (és teszem hozzá, hogy jogosan)?
"És szerinted a cigánybűnözés azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző? A cigányzene azt jelenti, hogy minden cigány zenész? A csípőspaprika azt jelenti, hogy minden paprika csíp? Logikából, szövegértésből nulla vagy, de a fröcsögés az nagyon megy."
Kérlek, olvasd el, mit írtam! Segítek: nem állítottam, hogy minden Jobbikos náci. Nem állítottam, hogy minden cigány bűnöző. Csak azt kifogásoltam, hogy egy csoport összes tagját már pusztán az elnevezéssel összemosnak egy rossz cselekedettel - ami nem szerencsés.
Amit egy pillanatig sem csináltam, csak belemagyaráztad.
"hogy ne cigány bűnözésről beszéljünk, hanem mondjuk a cigányok körében kimagaslóan nagyszámú bűnözésről."
Igen, ez a két dolog pontosan egy és ugyanaz, szóval nem hanem, a cigánybűnözés a cigányok körében kimagaslóan magas bűnözési rátát és tipikus elkövetési módokat jelenti, ennyit.
17:46!
Ha te ezt így értetted, bocsánat, valóban félreértettelek. Azt viszont lásd, hogy a többség nem csak erre használja (és én is ezért értettelek félre - és tényleg mea culpa).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!