Valaki megmagyarazna nekem a nyugat viselkedeset Kadhafival szemben?
Nem ertem, hogy mi volt a NYUGAT baja Kadhafival.
Diktator volt. OK, de a muzulman embereknek EZ A KULTURAJA. Most talan majd demokracia lesz Libiaban? Dehogy, csak vagy egy masik diktator, vagy a Muzulman Testverek diktaturaja.
Biztos van, aki azt valaszolna: az olaj. Libianak vannak termeszeti kincsei, arra akarja ratenni a kezet (labat). Teljes nyiltsaggal most sem tehetik meg, es Kadhafi - az utobbi evekben legalabbis - meglehetosen kiszolgalta a nyugatot.
Meg hogy ez mind Obamanak, mind Sarkozynek beleillik a valasztasi kampanyaba. - En nem hiszem, hogy akar a franciak akar az amerikaiak pont a libiai diktator szerint fognak szavazi.
Es meg egy: egyaltalan nem biztos, hogy a kovetkezo diktator lesz annyira nyugat-barat, mint Kadhafi. A Muzulman testverek pedig biztos, hogy nem.
Szoval: nem ertem a nyugatot.
"Vegyétek már észre, hogy a történelem folyamán soha, sehol, senki sem kelt fel alulról jövő kezdeményezésre. "
Nyilván, mivel nem létezik olyan fogalom, hogy alulról szerveződés.
A politikai felkelésekben benne van a politika. :)
Alulról nem tudnak semmi életképeset megszervezni, mert a karhatalom értelemszerűen elnyomja őket.
Ilyenkor két út van
a, politikai párttá, mozgalommá stb. szerveződnek
b, maradnak tovább "alulról szerveződőek", majd x évvel később belátják, hogy mégis felülről kellett volna.
Kell a segítség.
Elég sokáig lövették a civileket a katonasággal. Utána Kadhafi kapott egy ultimátumot, vagy lemond vagy segítenek a felkelőknek. A nyugat nem kezdte, de ha már elindultak a harcok segítettek.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:57
’A "felkeléseket" mindig a politikusok szervezik meg a titkosszolgálatokkal.’
:))))) Nálunk 48-ban kik intézték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!