Ha elmennék egy elszakított területre Trianonos pólóban, mit szólnának az emberek?
Tegyük fel: Szlovákia, Románia, Ausztria stb.
Szóval az ott élő embereknek (nem Magyar) mi lenne a reakciójuk?
Aki csak trollkodni jön, vagy provokálni, jelentem a moderátorok felé (és utána ne jöjjenek sírni, hogy jelentettem őket)!
""más hazáját elfoglalni milyen dolog?!"
Megvédeni őket a törökök és tatárok inváziójától milyen dolog?"
Hol a retekben voltak a törökök és tatárok a honfoglaláskor?!
Dehogynem válaszoltam. Ha megmutatod annak a civilizációnak a nyomait, amit a magyarok elvettek, akkor meglátod a különbséget. Én egy jelenlegi Magyarország méretű területet tudok neked mutatni városokkal, te meg semmit. Ha mutatsz elnyomásban élő őslakosokat, akkor meglátod a különbséget, én tudok mutatni hárommilliót, te megintcsak semmit. Mondjuk rólad tudom, hogy elkötelezett románbarát vagy, ezért ugye nem gond, ha az iránt érdeklődöm, hány évet éltél Romániában, románok között? Csak hogy lássam, mennyire van fogalmad arról, amiről beszélsz.
Voltak itt elnyomásban élő "őslakosok" csak mára asszimilálódtak. Istvánék se voltak ám olyan jó fejek hogy, : szia kis pogány őslakos barátom, éld csak napjaid tovább úgy mint eddig... Ha jól emlékszem akkoriban ha nem követted az utasításokat minimum megvertek (pl ha nem mentél el vasárnap misére) És Erdélyben éltek már az államalapítás korában szláv népek, bolgárok.
Hiába próbálsz itt bizonygatni, a terület foglaláshoz a történelemben sose kellett "jog".. Annak volt joga elfoglalni a területet, aki el tudta foglalni. Az angolok/franciák mit kerestek észak amerikában? vagy a spanyolok/portugálok dél-amerikában?? Korábbi több száz éves cilivizációkat nem hogy elfoglaltak: kiírtottak. Nos?
Hogy mennyit éltem kinn Romániában? 1 percet se.
De nem hinném hogy emiatt dőlnének össze az érveim. Ha te 40 évet kint éltél Romániában akkor is hülyeség a hasonlatod, és akkor sincs olyan a történelemben hogy: történelmi jog, és nincs olyan hogy valami a magyarokhoz tartozik örökké mert oda építkeztünk.
+ Nem vagyok románbarát, ezt kifejthetnéd honnan szedted.
"és akkor sincs olyan a történelemben hogy: történelmi jog"
Rámutathatnál, hogy melyik kommentemben állítottam ilyet. Folyamatosan olyan dolgokra reagálsz, amiket nem írtam. Innentől fogva az egész szentbeszédedet értelmetlennek találom.
"Sajnos azt kell mondanom hogy a románoknak van igazuk. "
Például innen szedem, hogy románbarát vagy. Lerombolták Erdélyt, kiirtottak több százezer magyart, a maradéknak köpni sincs joga, szerintük igazuk van. Miért nem költözöl hozzájuk? Komolyan.
"Hol a retekben voltak a törökök és tatárok a honfoglaláskor?!"
Az őslakosoknak nem voltak leszármazottai, nem?
nem mondtad ki egyszer se, de kb azt hangoztatod hogy mivel mi magyarok itt éltünk, ezért nekünk jogunk van ehhez a földhöz, mert mi műveltük 1000 évig (no meg persze a többi nemzetiség is, de az most mellékes) ...
attól hogy igazat adok valakinek valamiben még nem vagyok barátja...
De veled felesleges vitatkozni, mert töri könyvet azóta se vettél elő...
Nem a földről van itt szó, hanem a városokról, melyet magyar kezek építettek fel, magyar emberek laknak, és most nem lehetnek otthon nyugodt szívvel, szüleik, nagyszüleik és saját munkájuk gyümölcsét élvezve, hanem másodrendű állampolgárokként élnek, nyelvüket nem használhatják, saját munkájukkal fizetnek azért, hogy más nemzet fiai otthon érezhessék magukat, és nemzeti zászlójukat kitűzhessék arra, amit maguk alkottak
Már a nagyszüleik is Romániába születtek.
Nagyon szép romantikus látásmód a tied, kb Kossuth is ilyen volt, csak a romantikus érzetek a racionalitástól sokszor messze állnak.. Teljesen mindegy hogy ki és mit épített fel, ha a másik oda jön és elveszi tőle, ha nem tudod megtartani, akkor elveszik. Sajnos (ismétlem sajnos) ilyen a történelem. Én is örülnék ha Kolozsvár mienk lenne még mindig, vagy a horvát tenger part, de van jobb dolgom is mint ezen siránkozni.
Az lehet, hogy Romániában születtek a nagyszüleik, csakhogy akkor Erdélyt még nem kebelezték be. A több millió román betelepítéséről továbbra sem akarsz tudomást venni.
Azt tudom én pontosan, hogy téged nem érdekel, a hozzád hasonlókat csak akkor érdekli valami, ha ő a szenvedő alanya az egésznek, addig nyugodtan megdögölhet akármelyik szomszéd tehene.
Az lehet, hogy Romániában születtek a nagyszüleik, csakhogy akkor Erdélyt még nem kebelezték be. A több millió román betelepítéséről továbbra sem akarsz tudomást venni.
Azt tudom én pontosan, hogy téged nem érdekel, a hozzád hasonlókat csak akkor érdekli valami, ha ő a szenvedő alanya az egésznek, addig nyugodtan megdögölhet akármelyik szomszéd tehene.
A betelepítés Románia szempontjából teljesen érthető...
De sztem téged is csak "papíron" érdekel az hogy kint "szenvednek" (érdekesmód akikkel én beszéltem külhoni magyarok, egyik se mondta h szenvedett volna kinn) , itt ott elbeszélgetsz róluk, hangoztatod hogy szegények kinn szenvednek, de itt meg is állsz. Gép mögül könnyü "magyarkodni"... És azzal hogy a kérdező elmenne Trianonos pólóban az elszakított területekre, csak ártana a kintieknek.
"A betelepítés Románia szempontjából teljesen érthető... "
Persze a te szempontodból is teljesen érthető, téged nem érint, az erdélyi magyarokat meg leszarod.
"De sztem téged is csak "papíron" érdekel az hogy kint "szenvednek""
Már fentebb leszögeztem, hogy erdélyi magyar vagyok.
"(érdekesmód akikkel én beszéltem külhoni magyarok, egyik se mondta h szenvedett volna kinn)"
Érdekes mód minden magyar ember, akit ismerek, szívből utálja a románokat. Mielőtt jönnél a sovinisztázós dumáddal, a németekkel, zsidókkal, sőt, a törökökkel és kínaiakkal jóban vagyunk, vagy mert azok dolgozni jönnek ide, nem lopni meg élősködni.
"de itt meg is állsz. Gép mögül könnyü "magyarkodni"..."
Gép mögül könnyű leszarnod a magyar nemzetet, én viszont ha kimegyek az utcára, bemegyek az iskolába, egyetemre, munkahelyre, akkor is magyar leszek a nem magyarok között, neked meg ilyen problémád nincs.
"csak ártana a kintieknek."
Nekem ugyan nem, sőt, szívesen látok minden hazafit. De ha te nem jössz erre, az nem gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!