Ha elmennék egy elszakított területre Trianonos pólóban, mit szólnának az emberek?
Tegyük fel: Szlovákia, Románia, Ausztria stb.
Szóval az ott élő embereknek (nem Magyar) mi lenne a reakciójuk?
Aki csak trollkodni jön, vagy provokálni, jelentem a moderátorok felé (és utána ne jöjjenek sírni, hogy jelentettem őket)!
Még mindig nem vettetek elő töri könyvet, az a baj hogy nekünk magyaroknak fáj - nekem is - az igazság. Az hogy elvették a földjeinket. Nem jogtalanul. Odajöttek hadsereggel és ők diktáltak. Erősebb kutya bszik... Mikor mi magyarok foglaltuk el Halicsot az jogos volt? Vagy Havasalföldet, az jogos volt? Vagy az jogos volt mikor Bécset elfoglaltuk?
Ők elfoglalták a területeinket, nemzetközi szerződés szentesítette azt, bekerült a magyar törvénykezésbe (1921. évi XXXIII törvény cikk), tehát ratifikáltuk, innen egy szavunk nem lehet.
De mint mondtam: Ezzel hogy "játszátok" a nagymagyart, még nem lesztek azok. Esetleg tegyetek is valamit. Ne gép mögül magyarkodjatok. Nézzetek utána Bethlen Istvánnak, Lord ROthermerenek, Telekinek.. Ők tettek érte valamit.. Ti meg azt hiszitek hogy attól hogy 14 évesen Kárpátiás pólóba átmentek Szlovákiába "magyarabbak" lesztek.... Gratulálok.
Idéznél esetleg tőlem valamit, amiből az következik, hogy én ezt hiszem? Amúgy csak úgy zárójelben megkérdezem, hogy Magyarország része-e Galícia vagy Havasalföld? Nem? Be lett telepítve oda négymillió magyar? Nem? Oké, hogy előszeretettel példálózol, de legalább valami olyasmivel tennéd, ami hasonló szituáció.
Ha nem érted a példát akkor sajnálom.A példa arra akart szolgálni hogy azokat mi is katonai erővel, illetve "ármánnyal" foglaltuk el. Ha jól emlékszem Halicsnál mi magyarok olyan jó fejek voltunk, hogy a hozzánk menekülő fejedelemnek nem hogy nem segítettünk, de még zsaroltuk is, de ezen téren ködös emlékképeim vannak. Lényeg a lényeg: aki elveszi a földet, azé. Aki megtartja a földet azé. . Nem részei Magyarországnak, nem tudtuk meg tartani.. Románia meg tudta tartani Erdélyt? Meg. Szlovákia Felvidéket? Meg. Ennyi. A történelem ennyiből áll. Azt hogy kié a föld, azt háborúk döntik el. Ha jól emlékszem Trianon nem abból állt hogy békeidőszak közepén hirtelen elcsatolták a területeket.. Ha jól emlékszem voltak ilyenek hogy gyulafehérvári gyűlés, Románia benyomult a Tisza vonaláig, no meg kirobbantottunk egy háborút is.. Ha ezeket össze adod, akkor kijön Trianon..
Érdekelne amúgy engem hogy Ti mi alapján gondoljátok hogy az a föld ami Magyarországé volt X ideig, az örökké Magyarország része? És senki el nem veheti azt?
Terület foglaláshoz mióta kell jogalap? Nekünk se volt sok jogalapunk a Kárpát medencéhez..
Amúgy meg én is röhejesnek tartom mikor megmagyarázzák hogy miért is övék a terület.. Bár azt is röhejesnek tartom mikor az itteni szélsőjobb ugyanezzel próbálkozik, és közbe röhejesnek tartja a másikat.. Dákóromán elmélet legalább annyira röhejes mint a sumér-akkád-szkíta-hun-etruszk-magyar rokonság elméletek...
bumbi02
Neked milyen lenne, hogy felépíted a házad, rendbe teszed, minden!
A kormány jön, elveszi...
Gondolom, te csak legyintenél egyet, és kész!
Elnézést, hogy fáj Trianon!
Elnézést, hogy nekem fáj, hogy ahol nagyapám élt, most nem hozzánk tartozik!
Elnézést, hogy szeretem a hazámat!
Elnézést, hogy megvetem a románokat, mert csak a megszokott "Jöttem -mentem" helyett, ők maradtak!
Szerinted nekem nem fáj Trianon?
Szerinted én nem szeretem a hazámat?
Csak én racionálisan nézem, te meg emocionálisan.
Annak semmi értelme hogy át mész trollkodni Romániába..Nem lesz jobb semmivel se.
A példátok meg sántít. Nem ház építésről van szó. Nézzétek már a történelmet komplexebb módon..A határok folyamatosan változtak.. voltak államok amik megszüntek, eltüntek.. Miért pont Magyarországtól lenne "jogtalan" elfoglalni területet?
Csámcsogjatok még a témán, csak könyörgöm, legalább olvassatok valami irodalmat hozzá, ami nem a kuruc.info....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!