Ha elmennék egy elszakított területre Trianonos pólóban, mit szólnának az emberek?
Tegyük fel: Szlovákia, Románia, Ausztria stb.
Szóval az ott élő embereknek (nem Magyar) mi lenne a reakciójuk?
Aki csak trollkodni jön, vagy provokálni, jelentem a moderátorok felé (és utána ne jöjjenek sírni, hogy jelentettem őket)!
Én egyáltalán nem akadnék ki. Azt mondanám magadnak kerested a bajt.
Nem kell őket emlékeztetni semmire, ezzel csak a feszültséget szítod, és a nemzeted ellen cselekszel, amit állítólag szeretsz, mert felveszed azt a pólót.
Nemzet ellen cselekszem? :O
Miért is?
"ezzel csak a feszültséget szítod"
Gondolom a szovjet megszállás alatt is hajbókoltál, nehogy feszültség legyen, jól mondom? Végülis jó dolog jóban lenni a megszállókkal, ettől lesz szent a béke.
Lol.. itt jössz azzal hogy aki csak trollkodni vagy provokálni jön... Aztán te meg trollkodni/provokálni akarsz Romániában..Gratulálok. A kinti magyarok alatt vágod a fát. Mert te megjelensz ott ilyen pólóba, ott vagy 1 napot és hazajössz. A szélsőséges románokban indulatot keltesz. És kik maradnak ott akin letudják vezetni? Az ottani magyarok.
Nem akarom én provokálni őket, csak szeretném, ha nem felejtenék el, hogy honnan jöttek :)
Honnan jöttek? Ha kimennél most Romániába, és egy korodbeli (gondolom 14-18 éves) románt emlékeztetni akarnál hogy honnan jött, mondaná hogy itt született Romániában. Neki már a nagyapja is valószínüleg Romániában született... Sőt... a dédapja is.. Na jó.. a dédapja Romániában született, de ha olyan területen volt, akkor lehet hogy visszacsatolták pár évre a bécsi döntéskor..
Ha most ettől érzitek magatokat magyarnak, hogy Trianonos pólóban feszítetek, és keltitek a feszültséget, akkor gratulálok, legyetek magyarok.. csak előbb tanuljatok történelmet. Kezdetnek jó lenne ha átnéznétek 1918-1920 történéseit.. És nem a kuruc.info-n.. Hanem mondjuk egy történelemkönyvben.. pl: Bryan Cartledge: Trianon egy angol szemével... vagy Romsics Ignác: Trianoni békeszerződés.. És akkor talán a végére rájönnétek hogy nincs olyan hogy földet elloptak.. Háborúval megszerezték, és mint látjuk, sikeresen meg is tudták tartani..
Amit ti állítotok, illetve képzeltek az úgy nézne ki hogy:
Ahova magyar betette a lábát, az onnantól kezdve az idők végéig magyar föld lesz, és senki se veheti el, se fegyverrel, se szerződéssel, persze mi magyarok elvehetjük mások földjét.
Nem vagyok nagy történész. de nekem ez a teória kissé sántít.. Gondoljátok ti is végig...
Valakit már vertek el, mert azt hitték, hogy az ingén lévő olasz zászló magyar.(Románia)
Attól is függ, hogy hová mész, és hogy kikkel találkozol.
Romániában lehet azért menekülhetsz meg, mert nem ismerik a térképet, és soha nem hallottak néhányan a trianonról.
Max megölnek.
"A két évszámot, ajánlom figyelmedbe :)
"
Szerintem mindkettő régen volt, szóval nem kell velük foglalkozni.
"Neki már a nagyapja is valószínüleg Romániában született..."
Neki már a nagyapja is Moldovában született, aztán beteszi a lábát egy magyar városba, és rászól a magyarra, hogy beszéljen románul, mert ez Románia. Te mit szólnál hozzá?
"és keltitek a feszültséget"
A feszültséget a románok keltették azzal, hogy megszállták fél Magyarországot. Nehogymár egy magyar szégyellje magát a saját szülőföldjén, a saját városában, amit az ő nemzete épített fel.
"Ahova magyar betette a lábát, az onnantól kezdve az idők végéig magyar föld lesz"
Ezt pontosan a románok gondolják így, semmi munkával beköltöznek valahova, és fennhangon hirdetik, hogy az az övék. A magyarnak ez tilos szerinted, mert az feszültségkeltés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!