Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha elmennék egy elszakított...

Ha elmennék egy elszakított területre Trianonos pólóban, mit szólnának az emberek?

Figyelt kérdés

Tegyük fel: Szlovákia, Románia, Ausztria stb.

Szóval az ott élő embereknek (nem Magyar) mi lenne a reakciójuk?

Aki csak trollkodni jön, vagy provokálni, jelentem a moderátorok felé (és utána ne jöjjenek sírni, hogy jelentettem őket)!

2012. febr. 25. 20:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
92%

Annyira primitív a válaszod , már csak az hiányzott a végére, hogy nem vagyok magyar. (Egyébként közelebb vagyok mint gondolnád). CSak engem nem érdekel mit beszélsz, a te fajtád meg szándékosan keresi, hogy mibe köthet bele. Erdély konkrétan hamarabb volt bizánci rítusú, mint katolikus Magyarország. Erről ennyit. A románok pedig elég régóta élnek ott, Moldova pedig nem olyan régóta létezik. Moldva és Havasalföld volt, mint román államok, de neked hiába magyaráznám, aki még azt sem tudja, hogy Erdélyben kik térítettek.

Továbbra sem látom mivel bizonyítod, hogy ott a magyarokat minden nap pofán köpik. Én ennek ellenkezőjét hallottam. Segítik egymást, Csak az olyan soviniszták mint te (román és magyar oldalon) , a Torockzai féle uszítók nem képesek nyugodtan maradni.

Erdély nem megszállva van, hanem Románia része. Ebbe jobb lenne belenyugodni, mert tudtommal Magyarország se gazdaságilag, se katonailag, se demográfiailag nem áll úgy, hogy ezen változtathasson.

2012. febr. 26. 14:40
 42/85 anonim ***** válasza:
50%

"konkrétan hamarabb volt bizánci rítusú"

Ja, csak sajnos ez sehol nem látszik rajta, és ha van is bizánci rítus akárhol, akkor azt megköszönjük szépen a törököknek, de még véletlenül sem a román barátaidnak.

"Moldva és Havasalföld volt, mint román államok, de neked hiába magyaráznám"

A betelepítések forrásországáról volt szó, azt pedig akárhogy kalimpálsz, Moldovának hívják, és nem Moldvának, és nem is Havasalföldnek.

"Továbbra sem látom mivel bizonyítod, hogy ott a magyarokat minden nap pofán köpik."

Hát ha b*sztál elolvasni a kommentet, amiben megemlítettem pár példát, akkor nem tudom veled mit kezdeni.

"Segítik egymást"

Valahogy nem látom a segítséget abban, hogy a magyar emberek adójából panelt építenek az ország másik részén élő árvízkárosult románoknak, akiknek a porontyait aztán abba az iskolába járatják majd, amihez az épületet a magyar katolikus egyháztól koboztak el, és a mai napig nem adják vissza. Aztán a gyermekemet majd szünetben megpakolják a román barátaid, ahogy azt velem is tették gyerekkoromban. MARHÁRA SOKAT KÖSZÖNHETEK A ROMÁNOKNAK.

"Erdély nem megszállva van, hanem Románia része."

Ha egy népcsoport többmilliós civil lakosságot telepít át egyik helyről a másikba, valamint haderejének kétharmadát ott állomásoztatja, akkor az megszállás.

2012. febr. 26. 14:46
 43/85 anonim ***** válasza:
50%

"gyok mint gondolnád). CSak engem nem érdekel mit beszélsz, a te fajtád meg szándékosan keresi, hogy mibe köthet bele. "

Az én fajtám nem megy olyan helyre, ahol nem látják szívesen, nem tűz nemzeti zászlót egy másik nemzet legnagyobb királyának szülőházára, nem lop, nem szemetel, nem ordít az utcán, nem fészkel be olyan házba, ami nem az övé. Neked ezt persze hiába magyarázom, számodra ez természetes.

2012. febr. 26. 14:48
 44/85 anonim ***** válasza:
7%

Moldova 1991 óta létezik független államként. Erről ennyit.

A románok betelepítése Erdélybe pedig főleg a 17, 18. század. A te sovinizmusodat pedig kezelni kell.

2012. febr. 26. 14:51
 45/85 anonim ***** válasza:
50%

"A románok betelepítése Erdélybe pedig főleg a 17, 18. század."

Erdély román lakossága az első világháború előtt 1,4 millió fő, most 4,5 millió. Nekem ez eléggé XX. századnak tűnik. Vagy rosszul mondom?

"A te sovinizmusodat pedig kezelni kell."

Nincs itt szó semmiféle sovinizmusról. Semmi gondom azokkal a románokkal, akik Havasalföldön, Olténiában, Dobrudzsában élik mindennapjaikat. Nekem azokkal az élősködőkkel van gondom, akiket a nyakunkra telepítenek.

2012. febr. 26. 14:59
 46/85 anonim ***** válasza:
7%

Betelepítés és természetes szaporodás között van azért különbség.

A soviniszták pedig így szoktak gondolkodni. Egyikük se lenne soviniszta, ha a szomszéd is olyan lenne mit ő. Ez erről szól.

2012. febr. 26. 15:04
 47/85 anonim ***** válasza:
91%

"Ja, csak sajnos ez sehol nem látszik rajta, és ha van is bizánci rítus akárhol, akkor azt megköszönjük szépen a törököknek, de még véletlenül sem a román barátaidnak. "

Valaki durván keveri a szláv rítust a keleti kereszténységgel, és a mohamedán építészettel.

2012. febr. 26. 15:11
 48/85 anonim ***** válasza:
50%

"Betelepítés és természetes szaporodás között van azért különbség."

Érdekes amit írsz, ugyanis minden nemzetiség létszáma stagnál, illetve csökken, Románia lakossága csökkenő tendenciát mutat, és valahogy Erdélyben mégis háromszorosára nőtt a románok száma. Érdekes...

"Egyikük se lenne soviniszta, ha a szomszéd is olyan lenne mit ő. Ez erről szól."

Arról szól, hogy ha a városodba betelepítenének 150 ezer románt, akkor hirtelen teljesen más lenne a leányzó fekvése, persze addig könnyű polkorrektnek lenni, amíg nem te iszod meg a levét. Amúgy vannak román barátaim (és igen, hogy a te szavaiddal éljek, őslakosok), akik kétszer akkora undorral nézik a jöttment senkiháziak sáskajárását, mint én, ugyanis míg kidolgozzák a belüket, addig a szomszédba beköltözik a tajparaszt analfabéta földrengéskárosult, aztán él a segélyből, amit persze az erdélyi román és magyar fizet szintúgy, mint a szállását. Ilyenkor természetesen az erdélyi román elsüllyed szégyenében a félcigány honfitársát látva, a magyar barátai előtt meg főleg. Persze ő is soviniszta, tudom.

2012. febr. 26. 15:21
 49/85 anonim ***** válasza:
Egy kicsit az előző eszmecseréhez visszatérve írnám le, hogy Erdélyt 3 "nemzet" (azért van idézőjelben, mert akkor a nemet fogalma más volt mint ma) építette fel: székelyek, magyarok és szászok. Erre bizonyíték a Káplnai Unió. Románok ekkor még sehol nem voltak. Őket csak a 17. sz. végén kezdték el betelepíteni, mivel az ország lakossága rendkívül alacdony volt, ami gátat szabott a fejlődésnek.
2012. febr. 26. 22:25
 50/85 anonim ***** válasza:
91%
Jogosan tartanák provokációnak, amit egyébként a kommented alapján te is elítélsz...
2012. febr. 29. 15:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!