Ha elmennék egy elszakított területre Trianonos pólóban, mit szólnának az emberek?
Tegyük fel: Szlovákia, Románia, Ausztria stb.
Szóval az ott élő embereknek (nem Magyar) mi lenne a reakciójuk?
Aki csak trollkodni jön, vagy provokálni, jelentem a moderátorok felé (és utána ne jöjjenek sírni, hogy jelentettem őket)!
"Nem ház építésről van szó."
Szerintem meg arról van szó. Magyar épületre román zászlót tűzni aljas, gerinctelen dolog. Magyar királyok kegyhelyeit meggyalázni aljas, gerinctelen dolog. Más házába beköltözni aljas, gerinctelen dolog. Pontosan erről van szó. De ha szerinted ezzel semmi gond nincs, add a címedet, aztán megszabadítalak mindenedtől. Miért pont téged lenne jogtalan kisemmizni?
Azért mert a ma hatályos törvények tiltják azt hogy bejöjj a házamba és kirakj onnan engem..
Viszont a határok sérthetetlenségéről 1920ban legjobb tudásom szerint nem volt törvény. (Helsinki Záróokmány csak 1975ben jött létre.) De ha tudsz 1920as évekbeli nemzetközi szerződést, ami tiltotta a határok módosítását , akkor bevallom hogy tévedtem és elismerem hogy jogtalan volt az egész.
De amíg nem hozol fel egy ilyen egyezményt, addig a hasonlatod eléggé "gyenge" lábakon áll..
"Más házába beköltözni aljas, gerinctelen dolog."
Érvelésedet visszavezetem a honfoglalásra:
más hazáját elfoglalni milyen dolog?!
"Magyar királyok kegyhelyeit meggyalázni aljas, gerinctelen dolog. "
Miért? A magyar királyok is ugyanolyan semmirekellő politikusok voltak.
"El lehet kotródni az országból, amelyet alapítottak, felépítettek, megvédtek. A sivatagban nincsenek politikai intrikák, ott jó helyed lesz.
"
Azt, hogy én hol tartózkodom, nem egy bakancsos, alul iskolázott tini náci fogja megmondani. Mellesleg Orbán és Gyurcsány is védi és építi az országot, őket szereted? Mellesleg kicsit tanulj meg a magyar nyelv szabályi szerint fogalmazni, ha már ennyire vered magad.
"nemzetközi szerződést"
Nemzetközi szerződés volt ám a rabszolgakereskedelemről is, azt is helyénvalónak tartod, nem? Mert hacsak ezen áll az érvelésed, akkor igennel kell válaszolnod.
"más hazáját elfoglalni milyen dolog?!"
Megvédeni őket a törökök és tatárok inváziójától milyen dolog? Utakat, városokat építeni a semmi helyébe milyen dolog? Esetleg ez elmondható a románokról is? A faluromboló, városrendező politikájuk nem éppen erről tanúskodik.
Megvédeni őket a törökök és tatárok inváziójától milyen dolog? Utakat, városokat építeni a semmi helyébe milyen dolog? Esetleg ez elmondható a románokról is? A faluromboló, városrendező politikájuk nem éppen erről tanúskodik.
Majd térképen nézd meg hogy a végvár vonalunkon ma kik élnek.. Na a törökök ellen ők harcoltak elég sokat.. Nem feltétlen csak a magyarok... A szerbek. Meg persze mi is..
De arra még nem válaszoltatok hogy mibe más az mikor a román veszi el tölünk a területet, mikor a magyar veszi el mástól a területet?
Illetve
Mitől lenne az a terület örökké a magyaroké, ami akár 1 évig is a miénk volt?
" én tudok mutatni hárommilliót"
Na, hol van a te hárommillió elnyomott embered?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!