Ha elmennék egy elszakított területre Trianonos pólóban, mit szólnának az emberek?
Tegyük fel: Szlovákia, Románia, Ausztria stb.
Szóval az ott élő embereknek (nem Magyar) mi lenne a reakciójuk?
Aki csak trollkodni jön, vagy provokálni, jelentem a moderátorok felé (és utána ne jöjjenek sírni, hogy jelentettem őket)!
Kit köptek pofán? És minden nap? Én nem hallottam még egyszer se mikor Erdélyben jártam, az ottani magyaroktól, hogy ez a "pofánköpés" a napi program része. Gondolom minden kis faluban van külön "pofánköpő". De tudnál erre valami forrást adni?
Utolsót el kell, hogy keserítsem. Nem ismeri Erdély történetét az a baj. Erdélyt nem csak a magyarok építették fel, kezdettől fogva több nemzetiség élt ott együtt. Amire pedig utal nem Moldova, hanem Moldva, vagy Havasalföld, legyünk már hűek a történelmi nevekhez. És nem beköltözött a nagyapja, a románok jelentős része már generációk óta ott él. Mint ahogy itt élt Magyarországon nagyon sok szlovák és német is, csak a ti fajtátok miatt szépen kitelepítették őket.
Ez a tipikus példája, hogy más f@szával verem a csalánt. Mert valaki jól írta. Hogy te odamész Trianonos pólóban, a magyarok szépen fogadnak, de te holnap elmész, ők ott maradnak.
"Neki már a nagyapja is valószínüleg Romániában született..."
Neki már a nagyapja is Moldovában született, aztán beteszi a lábát egy magyar városba, és rászól a magyarra, hogy beszéljen románul, mert ez Románia. Te mit szólnál hozzá?
"és keltitek a feszültséget"
A feszültséget a románok keltették azzal, hogy megszállták fél Magyarországot. Nehogymár egy magyar szégyellje magát a saját szülőföldjén, a saját városában, amit az ő nemzete épített fel.
"Ahova magyar betette a lábát, az onnantól kezdve az idők végéig magyar föld lesz"
Ezt pontosan a románok gondolják így, semmi munkával beköltöznek valahova, és fennhangon hirdetik, hogy az az övék. A magyarnak ez tilos szerinted, mert az feszültségkeltés...
------------------------------------------------------------------------------
Akkor most nyisd meg a Google-t és nézz utána Moldovának. Utána pedig keress rá Moldvára..
De tekintsük úgy hogy gépelési hiba: a nagyapja is már Romániában született, ő nem tehet arról hogy azt a területet mikor szerezte Románia (vagy ha jobban tetszik: mikor csatolták hozzá, de ez helytelen kifejezés szerintem).
A románok megszállták fél Magyarországot igen. Ez tényleg feszültséget keltett. Aláírom. De akkor nézzük meg azt is,hogy feszültséget keltette az is hogy Szerbiának hadat üzentünk. Nem? De. Háború volt, ott minden feszültséget keltett. Most békeidőszak van és lehetne tényleg béke, de keltitek a feszültséget.
Van szlovák ismerősöm, van erdélyi, van vajdasági(mmint ott élő magyar ismerőseim).. Élnek, virulnak. Szlovák ismerősömmel elbeszélgettem múltkor erről témáról, hogy mennyire érinti őt hátrányosan hogy Szlovákiában magyar. Mondta hogy pár bunkótól vagy szélsőségestől eltekintve (ami mindenhol van, itt is vannak elég sokan) semmi hátránya nincs belőle.. sőt 4 nyelven beszél, és a szláv nyelveket nagyon könnyen tanulja, hiszen a cseh és szlovák közt nagy hasonlóság van....
Sajnos azt kell mondanom hogy a románoknak van igazuk. Ha beteszik oda a lábukat, és ott is tudnak maradni, sőt ezt még nemzetközi szerződések is rögzítik, akkor az övék az a föld. Ilyen a történelem. Nem ez az egy eset, mikor változtak a határok. Nevetséges hogy ti még mindig ezen lovagoltok...
Azt hiszitek ebben merül ki az hogy magyarok vagytok, és napi 2 órát a turul szobor előtt sírtok Trianon miatt, és fogadjátok hogy vissza szerzitek az elrabolt területet.
Aztán leültök gép elé, leírjátok hogy Vesszen Trianon,és kb ennyit tettetek az egész témáért. Anno voltak olyan személyeink, akik előadás sorozatot tartottak világszerte, hogy a közvéleményt maguk mellé állítsák.. Rajta, ti is tegyetek valamit, ne itt siránkozzatok, meg "hergeljétek" másikat.
Azt hiszitek ebben merül ki az hogy magyarok vagytok, közben nem tudnátok felsorolni a legnagyobb magyar költők híres verseit, a legszebb magyar tájakon még nem is jártatok, magyar festőt talán 1et ha meg tudnátok nevezni, és a történelmünket is próbáljátok átírni, hogy pozitivabb legyen.
Az a baj, hogy ti a magyarságban, "magyarkodásban" ezeket látjátok:
turul,Kárpátia,Fankadeli,Árpádvére, trianon, mohács..
Pedig ezek csak címszavak.. Tudom hogy mostanság divatos a tizenéves körökben, de nem ettől leszel magyar.
"Kit köptek pofán? És minden nap? Én nem hallottam még"
Akkor hallod tőlem. Ha a magyar királyi posta épületére kifüggesztenek egy táblát, hogy fel lett szabadítva a magyar megszállás alól, az nem pofánköpés? Ha lebontják Szent László szobrát, és a helyére emelnek egy vlach rablóvezérről mintázott szobrot, az nem pofánköpés? Ha az osztálytermekben kötelező kitenni a kommunista címert, az nem pofánköpés? Ha erdély megszállásának évfordulóját kötelező módon ünnepeltetik a magyarokkal, az nem pofánköpés? De hát neked magyarázhatom, nagy románbarát vagy, te ezeknek még örülnél is.
"Erdélyt nem csak a magyarok építették fel, kezdettől fogva több nemzetiség élt ott együtt."
Biztosan nem, dehogyis. Magyarok, szászok és svábok építették fel, de ha te mutatsz nekem bizánci-ortodox építészetet Erdélyben, akkor megtapsollak.
"Amire pedig utal nem Moldova, hanem Moldva, vagy Havasalföld, legyünk már hűek a történelmi nevekhez."
Nem, barátom, pontosan Moldovát akartam írni, ahonnan származik az emberanyag Erdély elrománosításához.
"És nem beköltözött a nagyapja, a románok jelentős része már generációk óta ott él"
Persze, négy és fél millió oláht telepítettek be a világháború óta, teljes generációk, igen.
"Magyarországon nagyon sok szlovák és német is, csak a ti fajtátok miatt szépen kitelepítették őket. "
Lóf*szt, mama. Maximum a Benes féle kommunisták telepítettek, de nem szlovákot, hanem magyart és németet, de nem telepítettek, hanem deportáltak.
"de te holnap elmész, ők ott maradnak."
Itt születtem, itt élek, minden hazafias magyart szívesen látok, de te remélem jó messze vagy.
Bumbira meg nem válaszolok, nyíltan magyargyűlölő amióta ezt az oldalt látogatom.
"Biztosan nem, dehogyis. Magyarok, szászok és svábok építették fel, de ha te mutatsz nekem bizánci-ortodox építészetet Erdélyben, akkor megtapsollak. "
Szerviensek, mond neked az valamit, hogy SzatmárNÉMETI?
Végülis.. ez a legegyszerűbb:) Nem válaszolni.
Amúgy meg, összekevered a kommunizmus jellegét,és a románok magyarellenességét..Magyarországra is "felszabadítóként" jöttek.. Mindenhova felszabadítóként jöttek azok az áldott jó lelkek.. Csak itt németek alól, ott magyarok alól... Az akkori román vezetés, igen, elég magyarellenes volt. De szerintem a jelenről kéne beszélgetni. Most már a kommunizmus eltünt, és maradtak csak a románok. Nincs is tömbösítés manapság, meg hasonló dolgok. A ti népmeséitekben élnek ma is ezek a sztorik, szájról szájra adjátok tovább, aztán kkiderül hogy akitől származik az éppenséggel kuruc.infon olvasta... (nem a kommunista Románia időszakára gondolok, hanem a mai "rémtörténetekre"..)
"Lóf*szt, mama. Maximum a Benes féle kommunisták telepítettek, de nem szlovákot, hanem magyart és németet, de nem telepítettek, hanem deportáltak. "
Mama! Budaest lakosságának több, mint fele német zsidó volt a nácik előtt. Ezért is nevezte egy osztrák firkász szarkasztikusan Jewdapestnek.
"mond neked az valamit, hogy SzatmárNÉMETI?"
Neked mond valamit az, hogy szászok és svábok? Még be is idézted tőlem, de hát most látom csak, mennyire felvilágosult elmével van dolgom... Csak úgy mellesleg a románok fenékberúgták őket is pont ugyanúgy, mint a magyarokat.
"Nincs is tömbösítés manapság, meg hasonló dolgok. "
A városomban most épül egy lakónegyed havasalföldi árvízkárosultaknak, és az egyetemekre is tömkelegével érkeznek dobrudzsából az ösztöndíjas hátrányos helyzetű Vasilék. De természetesen vége már az elrománosításnak, ugyebár...
"A ti népmeséitekben"
Népmesékbnől te tájékozódsz, én meg helyben. De biztosan jobban tudod.
És mit tennél ha visszajönnének a területek?
Most már román többségűek a területek, kitelepítenél, hogy ne legyél jobb, mint Benes?
Elmagyarosítanál településeket, hogy ne legyél jobb, mint a románok? És minek nekünk egyáltalán annyi román?
"És minek nekünk egyáltalán annyi román?"
Most esik csak le, hogy milyen vastag a bőr a pofádon. Tehát neked nem kell a román, az erdélyi magyar viszont maradjon kussban és tűrje, ahogy a nyakára telepítik őket, sőt, örüljön neki? Hát ez fantasztikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!