Ismert akár magyar politikusoktól szeretnék idézeteket! Küldenétek?
@Kérdező!
Bonyolultabb a helyzet, mint gondoltam volna...
De ha nagyon unatkozol, akkor 1. Csináld meg a próbatesztet; 2. Ajánlok egy kis játékot: Kezdd el fordítgatni az angol idézeteket, amiket írtam; egy kommentbe beírod a fordításokat, én meg "ellenőrzöm".
Helyesírásra tessék szíves lenni figyelni, mert az az egyik mániám. :)
És ne egyszerre fordíts meg tesztelj, időnként menj friss levegőre is mozogni, az jót tesz. :)
Plusz látom, kaptál még egy rakás idézetet, lehet rajtuk gondolkodni egy kicsit. Az úgy nem sokat ér, ha csak átfutunk valamin, értelmezni is kell. :)
És még a beszélgetésünket is olvasgathatod, az is elég érdekes; szerintem ne legyél mérges miatta, ok? :)
@Pedro:
Az idézetek többsége tetszik, Rejtő különösen. Régen az egyik kedvencem volt. Móra viszont még most is az; mármint a felnőtteknek szóló írásai. :)
Szólhattál volna hamarabb a festésről: Nálunk pont két hete volt festve az egész lakás, és megmaradt egy egész vödörrel (16 l-es) egy elég érdekes, halvány azúros-kékes-zöldes árnyalat. De az is lehet, hogy a halványlila; nem merem kinyitni, mert ha nem bírom rendesen visszazárni, akkor beszárad.
Szóval csak annyi segítség kellett volna az átküldéséhez, hogy megmondod, melyik csatlakozóba kell betáplálni... Vagy elég lett volna a monitorra önteni? :))
Biztos vagy abban az 53-ban? Úgy értem, tízes számrendszerben írtad? Csak azért kérdezem, mert valamelyik nap én adtam egy ilyen feladványt egy kedves ismerősömnek; ő lazán megoldotta, brilliáns gondolatmenettel. :)
Szóval az eredmények átváltva 10-esre: 9-esből 48; 8-asból 43; 7-esből 38; 6-osból 33; 5-ösből 28; ennél kisebb nem lehet. Nos, melyik? A stílusod alapján én akkor is a kb. 38 - 43-ra tippelnék, sőt,... De tudom magamról, hogy milyen gyerekes tud lenni az ember... :)
Ha viszont tartod a tízest, akkor oké, összekevertelek valakivel; viszont akkor hazudós vagy: A múltkor a 3 éves kisfiadat emlegetted az utcanév-változtatásos kérdésben...
Bár mégsem elképzelhetetlen: elvileg válhattál 50 évesen is apukává; ill. az, hogy a volt feleséged logopédus, nem zárja ki azt, hogy nincs másik feleséged.
Huh, akkor most mi az igazság? :))
BW <-- piros rózsa, kék nefelejcs, rezeda...
"kb. 38 - 43-ra tippelnék, sőt,..."
Jaj, jaj, hű de jó napom van ma! :-D Köszönöm, 10 centivel szélesebb lett a vigyorgás a képemen, és 5 literrel több lett az önbizalmam.
De nincs tévedés, sajnos annyi az annyi, vénülök, bár nem saját jószántamból teszem.
"Azt vettem észre, hogy öregszem, már nem akarok mindenkit megdugni. Már csak a nők érdekelnek!" (ismeretlen)
"viszont akkor hazudós vagy"
Nem is! Olyan igazmondó vagyok, mint a mesebeli juhász.. Vagy mint Orbán Viktor!
Na jó, a 3 éves gyermek csak virtuálisan jött létre egy darab hozzászólás kedvéért és erejéig, de a nem virtuális valóság bizony négy gyermeket tartalmaz, két leányt (29 és 26 évesek) valamint (minő furcsaság) két fiút (24 és 21 évesek).
"Két dolgot adjon az ember a gyerekeinek útravalóul: gyökereket és szárnyakat." (Ismeretlen)
Remélem, nekem mindkettőt sikerült megadnom. S most aggódva figyelem röptüket - de látom, hogy jól repülnek - s ha néha el is vétik a megfelelő szelet, azért nem fognak lezuhanni.
A volt feleség is létezik ugyan, de aztán bölcsebb lettem:
"Nősülj csak meg. Ha jó feleséget találsz, boldog leszel. Ha rosszat találsz, bölcs leszel. Az ember számára ez is jót jelent." (Szókrátész)
Másodszorra nem nősültem meg, hiszen
"A második házasság: a remény diadala a tapasztalat felett." (Johnson, Samuel)
Vagy kissé CINIkusabban:
"Házasság: kölcsönös szerződés férfi és nő között, melyben kölcsönösen megállapodnak, hogy a szerződés napjától kezdve nem mondják el egymásnak, hogy kivel van viszonyuk." (Karinthy Frigyes)
Manapság inkább az élettársam köti le az időmet és az energiáimat. No meg az idegeimet is! :-D
De rám is igaz, hogy
"Az ember nem gondolja mindazt a rosszat a házasságról, amit róla mond, és nem mondja róla azt, amit gondol." (Corday, Michael)
Szóval ez az igazság körülöttem. És gyanítom, hogy én is jól jártam, hiszen
"Ha a férfiak olyan asszonyokat vennének feleségül, akiket megérdemelnek, nagyon rosszul járnának." (Wilde, Oscar)
Pedro
kolopele
Csak ne siettesd! El sem hiszed, hogy milyen gyorsan eltelik az idő... Még csak most születtek meg, aztán azon kapod magad hogy többre vitték, mint te... Na jó, ez még jóleső érzés. De előre rettegek, mikor már azt is ők fogják megmutatni, hogy hogy is kell a WC-t használni... :-D
Szóval élvezd ki minden percét annak az időnek, amit velük tölthetsz!
Pedro
Pedro, te egy eszméletlenül mázlista személy vagy. Épp most fejeztem volna be egy hosszú, dörgedelmes választ, hogy lefagyasszam az arcodról azt a széles vigyort; erre az utolsó bekezdésnél összeomlott a Mozzilla, és elszállt az egész...
Úgyhogy nem írom le még egyszer, hanem inkább szépen és udvariasan gratulálok mindkettőtöknek a gyermekeitekhez, és sok boldogságot kívánok hozzájuk.
És az újabb idézetek is jók (kivéve a trágárabbak). :)
És most megyek duzzogni egyet. :)
BW
Látod, még a Mozilla is engem véd! :-P
"Az én imádságom: lelkem Istene, őrizd meg bennem mindhalálig a gyermeket, akinek születtem." (Juhász Gyula)
Milyen trágárabb idézetekről beszélsz te??? Igenis, nagyon szalonképes és jól nevelt voltam...
És igazán ne duzzogj...
"Minden percben, amíg lefele görbíted a szádat, elveszítesz hatvan másodpercnyi boldogságot." (Walsh, Tom)
"Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog." (Japán közmondás)
"Mosolyogj! A holnap rosszabb lesz a mánál." (Bloch, Arthur)
"Tudod, amikor mosolyogsz, az egész világ sokkal jobb hely, mint egyébként." (Sparks, Nicholas)
(Tematikus keresés volt - itt éppen a mosolyra)
Pedro
Na, jó, akkor nem trágár, hanem közönséges.
/Uccsó válasz 1. idézet/
És igenis duzzogok, mert legalább fél órám ráment. Ha a Mozzilla annyira Pedro-párti, akkor miért nem szállt el a rendszer az első percben? Így inkább Berta-ellenesnek mondanám... :)
Na, jó, szerintem ennek így kellett lennie. Biztos nagyon megsértődtél volna, és hálát adtál volna az Istennek az élettársadért. :)
Igazából a közönségességen felül csak annyit írtam, hogy nem szeretem a népdalokat (csak sokkal hosszabban); ill. hogy szívesen olvasom az önéletrajzokat, de azért ez mégiscsak egy nyilvános fórum, nem biztos, hogy bölcs dolog mindent leírni (ezt meg még hosszabban).
A mosolygósakat köszi, tényleg megnevettettek. :)
Tudok egyet én is, csak nem emlékszem, kitől van. Meg elsőre tényleg vicces, de nekem egy időben nagyon valóra vált, úgyhogy azóta nem tetszik.
" - Mosolyogj! - mondták. - Lehetne az élet rosszabb is.
Mosolyogtam; az is lett."
És most találtam egyet, ami a másik kérdéshez nagyon aktuális:
"Mi a csudát csinálhattunk, mielőtt felfedezték a nosztalgiát?"
Közben gyűjtöttem egy pár Woody Allen-t is, mindjárt rendbe rakom, aztán megy. Nem angol, és nem saját fordítás, úgyhogy nem vállalok értük felelősséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!