Európából el fog tűnni a vallás. Milyen
következményei lesznek ennek?
Figyelt kérdés
Olvastam egy kimutatásban, hogy pár kimondottan vallásos ország kivételével(Románia, Görögország, Ciprus) az európai államok körében egyre kisebb a vallásosak aránya. A változás drasztikus, egyes országokban, például 2005-ről 2008-ra a vallásosak aránya 3%-ot zuhant Észtországban. Azt is írták ugyanott, hogy amint felnő a mostani generáció és felváltja az előzőt, akkor ez még drámaibb lesz, szinte ugrásszerű.
Ennek milyen társadalmi, politikai következményei lesznek?
Kultúrált válaszokat kérek! Én személy szerint nem tartom rossznak ezt a folyamatot, de mindenki véleményére kiváncsi vagyok. Köszönöm.
Szerintem tehát a fogyasztói gondolkodás egy új vallás, és bárkivel szívesen sörözök együtt, ha ő fizet. :)
2011. aug. 21. 13:47
72/78 anonim válasza:
Szerintem ehhez már Darwin is így állt hozzá, csak nem merte másoknak elárulni.
2011. aug. 21. 14:02
73/78 anonim válasza:
Lámcsak, az igaz ateista mennyivel primitívebb annál, aki a fogyasztásban, vagy a pénzben hisz.
2011. aug. 21. 15:27
74/78 A kérdező kommentje:
"Általában a leggátlástalanabbak legprimitívebbek foglalkoznak a legkevesebbet a hittel."
Megértem, hogy véded a vallásod és a vallásos világképed, de azért nem kéne égbekiáltó hazugságokat állítanod.
2011. aug. 21. 15:38
75/78 anonim válasza:
Nekem nem vallásos a világképem. Leírtam a végén 1, összesen 1 db eldöntendő kérdés van. Ami lényeges vagy lényegtelen ezt mindenki döntse el maga.
2011. aug. 21. 16:55
76/78 anonim válasza:
Minden nemzedék kineveti a régi divatot, de vallásos áhítattal követi az újat.
2011. aug. 21. 17:18
77/78 anonim válasza:
Amikor a vallás és a politika egy szekéren utazik, a kocsisok azt hiszik, semmi sem állhatja az útjukat. Hanyatt-homlok száguldanak előre, egyre gyorsabban. Akadályra már nem is gondolnak, és elfeledkeznek róla, hogy aki vakon száguld, az a szakadékot csak akkor veszi észre, amikor már késő.
2011. aug. 21. 17:33
78/78 anonim válasza:
A pénz minden nemes eszmét fölemészt, legyőzi a vallásos hitet, a művészi meggyőződést, minden kultúrát, szeretetet - még a szerelmet is. Bárki neked adja figyelmét, szép szavait, jóságát, még a testét is - de ha pénzre van szükséged, azonnal felszisszen, s ha ad is, emlékezetében a forintokat felírja, s önkéntelenül kiszámítja a kamatokat is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!