Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A transz emberek miért beszéln...

A transz emberek miért beszélnek elnyomásról, jogfosztottságról? Elmagyarázná valaki?

Figyelt kérdés
Beszélgettem egy lmbtq személlyel, és mondta nekem, hogy milyen szemét a rendszer, merthogy a transz emberek nem tudják megváltoztatni az irataikban lévő nemet. Ergo őket elnyomják, nincsenek jogaik. Mondtam neki, hogy figyelj már, ha én bemegyek az okmányirodába, és mondom nekik, hogy írják át a nememet, akkor nekem sem engedik meg. Ez mindenkire vonatkozik, ők miért akarnak maguknak ilyesfajta privilégiumokat, és miért beszélnek elnyomásról, ha nem teljesítik a követeléseiket?
nov. 18. 11:56
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%
Jó, akkor másképp fogalmazok. Pont miattad és a hasonló emberek miatt kell, hogy meg lehessen változtatni az iratokban a nevet/nemet. Egyik ember sem felsőbb- vagy alsóbbrendű a másiknál (és főleg nem "géntetű").
nov. 30. 22:56
 32/47 A kérdező kommentje:
Arra lennék kíváncsi, hogy a pride-on is lenne-e merszetek így oktatgatni a sok kis langyit, hogy vegyenek vissza, vagy csak itt van ekkora arc, mert tudjátok, a Hetero Fehér Férfivel bármit meglehet tenni következmények nélkül?
dec. 1. 08:09
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem meleg bandák szoktak heterokat megverni, mert a párjuk kezét fogják, hanem fordítva. Nem a heterokat rugják ki, ha kiderül hogy heterok, hanem fordítva.

Persze hogy meg merném mondani az LMBTQ társaimnak, ha valami nem tetszik. Am te géntetűzöl, langyizol, trágárkodsz, mikor hallottál bármi hasonlót a ciszneműekre, hetetokra? Bizony, soha.

dec. 1. 08:13
 34/47 A kérdező kommentje:

33.: Te melyik században élsz? Kanadában egy transzpár nyalakodott, és a fehér férfinek neki esett az egyik, csak mert szerinte bámulta őket. Rendőrségi ügy lett belőle, mert az elfogadó transzikád súlyosan bántalmazta őket.

Hol rúgnak ki embereket emiatt? Pont hogy előnyöket kapnak, kötelezően tapsolj a coming out-nak, mert az mekkora nagy bátorság! Rohadt nagy bátorság kell olyat tenni, amivel tömegek állnak mögéd.

Na meg nálunk is volt egy fodrász, akinek magyarázkodnia kellett. Két meleg bement hozzájuk, elkezdtek csókolózni, a tulaj pedig elzavarta őket. Erre mit csinálnak? Lejárató hadjáratot folytattak, hogy őket azért küldték el, mert meleget! Szóval lehetne egy kis önkritika!

dec. 1. 08:19
 35/47 anonim ***** válasza:

“ Kanadában egy transzpár nyalakodott, és a fehér férfinek neki esett az egyik, csak mert szerinte bámulta őket. Rendőrségi ügy lett belőle, mert az elfogadó transzikád súlyosan bántalmazta őket.”

Linket meg a Daráló Dóra hoz?

“ Hol rúgnak ki embereket emiatt?”

Pl a fidesz vezette kormányablakokban 🤡

“ Pont hogy előnyöket kapnak, kötelezően tapsolj a coming out-nak, mert az mekkora nagy bátorság! ”

Milyen előnyöket? Te magad vagy a bizonyíték hogy még mindig hátrány :D

“ Rohadt nagy bátorság kell olyat tenni, amivel tömegek állnak mögéd.”

Tömegek? Max szájer mögé 😈

“ Na meg nálunk is volt egy fodrász, akinek magyarázkodnia kellett. Két meleg bement hozzájuk, elkezdtek csókolózni, a tulaj pedig elzavarta őket. Erre mit csinálnak? Lejárató hadjáratot folytattak, hogy őket azért küldték el, mert meleget!”

1, a Dóri ennyire eltévedt a linkekkel?

2, mivel kidobták őket, mert melegek, így teljesen jogos a lejárató hadjárat. Bár a tény az, hogy a fodrász magát járatta le a kitalált mesédben.

dec. 1. 08:28
 36/47 A kérdező kommentje:

"Milyen előnyöket? Te magad vagy a bizonyíték hogy még mindig hátrány :D"

Én teljesen normális, meg toleráns voltam. Próbáltam elfogadó lenni, de erre jöttetek kioktatni, hogy ez nem elég, meg szar vagyok, mert nem tapsikolok, nem éljenezek! Hát aki túl sokat akar, az a végén semmit nem kap. Egy kis alázat jót tenne nektek.

Nem fogok mindenről linkeket adni. Nem mentettem el őket, meg ha utána is keresnék, úgyis csak ignorálnátok. Csak a kötekedés megy, ha pedig bizonyítékot linkelek, akkor azt úgyis figyelmen kívül hagyjátok, én már ebbe belefáradtam!

dec. 1. 08:32
 37/47 A kérdező kommentje:

35.: Na, tessék, itt van! [link]

2 perc keresés volt, de ennyire sem voltál képes! Most majd biztos azt fogod mondani, hogy kamu a történet, hazudik a srác, meg a szokásos bs, ha egyáltalán válaszolsz rá...

dec. 1. 08:41
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

Végignéztem a videót, elhiszem, hogy ez történt, és igazat adok a fodrásznak. Semmilyen szexuális irányultsággal rendelkező pár ne fogdossa egymás nemi szervét egy szalonban.

Viszont ennek semmi köze a transz emberek társadalmi és jogi elfogadásához. Bármily hihetetlen is, vannak olyanok, akik nem viselkednek botrányosan, csak élni szeretnének, anélkül, hogy minden sarkon azt kockáztatnák, hogy agyonverik őket, vagy anélkül, hogy a híd alatt kelljen lakniuk, mert nem veszik fel őket egy munkahelyre sem.

dec. 1. 09:03
 39/47 A kérdező kommentje:

38.: "Viszont ennek semmi köze a transz emberek társadalmi és jogi elfogadásához."

Már hogyne lenne! Ha egy hetero pár teszi ugyanezt, és kidobják, senki le se tojja őket!

Tudod vannak normák, amiket minden egyes embernek be kellene tartania, de ti valahogy kivételnek érzitek magatokat, nektek privilégium kell, mert az nektek jár, csak mert!

Ha van egy punk, és 30 centis lila taréja van, mint a papagájnak, akkor őt sem fogják felvenni. De mondhattam volna skinheadet is, hogy jajj szegénnyel nem állnak szóba sehol sem, pedig az ártatlan lélek a horogkeresztes cuccaiban érzi jól magát, miért nem fogadják el, miért taszítják ki.

Szóval ezek a dolgok mindenkire vonatkoznak. Ha meg valami nem megy, akkor nem hőbörögni kell, hanem alkalmazkodni! Persze már majd mindenki ti hozzátok alkalmazkodik...

dec. 1. 09:21
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

Az elején még valóban úgy tűnt, hogy szeretnél választ a kérdésedre. Aztán megtörtént a te "coming out"-od, miszerint egy Hetero Transzfób Homofób Fehér Férfi vagy, és pusztuljon minden hulladék, aki nem illik bele a társadalmi normákba.

Tudod, a társadalmi normákat mi alakítjuk. Te is és én is. Japánban a tetovált embereket bélyegzik meg, itt pedig senki fel se vonja a szemöldökét, ha van egy-kettő valakinek a karján/lábán.

Mivel valójában nem is érdekelnek a válaszok, így nem látom értelmét a további beszélgetésnek.

dec. 1. 10:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!