Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A transz emberek miért beszéln...

A transz emberek miért beszélnek elnyomásról, jogfosztottságról? Elmagyarázná valaki?

Figyelt kérdés
Beszélgettem egy lmbtq személlyel, és mondta nekem, hogy milyen szemét a rendszer, merthogy a transz emberek nem tudják megváltoztatni az irataikban lévő nemet. Ergo őket elnyomják, nincsenek jogaik. Mondtam neki, hogy figyelj már, ha én bemegyek az okmányirodába, és mondom nekik, hogy írják át a nememet, akkor nekem sem engedik meg. Ez mindenkire vonatkozik, ők miért akarnak maguknak ilyesfajta privilégiumokat, és miért beszélnek elnyomásról, ha nem teljesítik a követeléseiket?
ma 11:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

"Ezért megtiltod a kezelésüket."

Épp ellenkezőleg. Pont azt mondom, hogy kezelni kéne őket, nem adni alájuk a lovat.

ma 13:15
 12/21 A kérdező kommentje:

10.: Akikről te beszélsz, azokat senki sem hozta szóba, de te sem úgy kezdted, hogy csak az ilyeneknek lehessen lehetőségük a nemváltoztatásra.

Voltak idők, amikor a rokkantaknak nem volt külön parkolóhely, mégsem beszélt senki sem elnyomásról, senki sem kárált, hogy nincsenek jogaik.

Lehetne ezt szabályozni, de rengeteg lenne a visszaélés! Meg ki dönti el, hogy kinek jár ez, kinek van rá "igénye"? A pszichológusok? A tudományos elit? Ők csak bábuk, megvett emberek. Azt mondják, meg azt csinálják, amit a mainstream média elvár tőlük, mert különben kirúgják, tönkreteszik őket.

ma 13:21
 13/21 anonim ***** válasza:
66%

“Meg ki dönti el, hogy kinek jár ez, kinek van rá "igénye"? A pszichológusok? A tudományos elit? Ők csak bábuk, megvett emberek.”

Na megérkeztünk, a náci konteóknál is vagyunk egy tucat komment után :D zseniális

ma 13:31
 14/21 anonim ***** válasza:

"Voltak idők, amikor a rokkantaknak nem volt külön parkolóhely, mégsem beszélt senki sem elnyomásról, senki sem kárált, hogy nincsenek jogaik."

Mert valamiért volt annyira érett a társadalom hogy nem akadályozta ezeket a törekvéseket. Most valamiért ez nem igaz. Egyébként ma a középületek akadálymentesítéséért ugyanúgy lobbiznak az érintett szervezetek, csak azt az M1 nem mondja be napi hatszor.

"Akikről te beszélsz, azokat senki sem hozta szóba, de te sem úgy kezdted, hogy csak az ilyeneknek lehessen lehetőségük a nemváltoztatásra."

Ezt kikérem magamnak, a #4-es (általam írt első) válaszban azonnal kifejtettem hogy csak azok számára tartom elfogadhatónak, akiknek ez orvosilag indokolt. Szóba pedig te hoztad őket, hiszen éppen a nemváltásuk jogosságát firtatod.

"Lehetne ezt szabályozni, de rengeteg lenne a visszaélés!"

A rokkantparkolóba is beállnak nem rokkantak, mégis vannak rokkant parkolók. Azzal ráadásul elveszik a helyet a mozgássérülttől, aki ugyan oda már nem tud beállni, míg egy transznemű akkor is nemet tud váltani ha valaki más "visszaél" a rendszerrel. Tehát nem érzem valós problémának, és azt sem értem hogy milyen visszaélések lehetnének itt. Ez olyan, mint ha azt mondanád tiltsuk be a műveséket, mert még a végén olyan is kap, aki egészséges. Azt, hogy ki kap művesét, ugyanúgy a "bábu" orvosok döntik el.

"A pszichológusok? A tudományos elit? Ők csak bábuk, megvett emberek"

Hát erre nem tudok mit mondani. Javasolnám, hogy akkor kérdezzük meg a Jóska bácsit a piacról, de ő meg valószínűleg nem ért hozzá.

De ilyen alapon a teljes tudományt ki lehetne dobni az ablakon, mert az elért tudományos eredményeink nem valósak. Ráadásul téged ugyanúgy a "bábuk" fognak kezelni ha valami bajod van, tehát megint csak nem értem hogy az egyik esetben ez miért probléma, a másik esetben meg miért nem. Belemehetünk ilyen mátrix világos konteókba is, hogy mindenkit irányítanak, de azt hiszem ez a szintű érvelés egy ilyen témakörben már nem állja meg a helyét.

ma 13:41
 15/21 A kérdező kommentje:
13.: Tudomásom szerint ezek régen a tudományos elit egységes véleménye alapján mentális betegeknek számítottak. Csak amikor megerősödött a lobbijuk, akkor vették le őket erről a listáról. Persze nyilván tudományos áttörés történt, hirtelen sokkal okosabbak lettek. Ha pedig valaki mást mond, az náci konteó! Gratulálok!
ma 13:43
 16/21 anonim ***** válasza:

Barátom, amit csinálsz az provokáció, és érvelési hiba.

Nyilván, aki nem transznemű, az nem fog ilyesmit kérni.

Tudod demokratikus jogállamban, nem vegzálnak valakit azért, mert ő nem a többséghez tartozik.

ma 13:44
 17/21 anonim ***** válasza:

Tipikusan megint ostoba, buta érvelés a rokkantak helyzete.

De mit várunk egy szélsőjobbostól.

A csalók kiszűrésére nem az a megoldás, hogy vegzálják az összes rokkantat.

Inkább legyenek csalók a rendszerben, minthogy ne legyen rokkant parkoló.

ma 13:48
 18/21 anonim ***** válasza:

"Persze nyilván tudományos áttörés történt, hirtelen sokkal okosabbak lettek."

Nincs értelme a téma orvosi megközelítésének úgy, hogy a releváns orvosi szakvéleményeket és tudományos állásfoglalásokat nem ismered el. Ilyen alapon boszorkányt is égethetnénk, hiszen egykor ez széles körben elfogadott módszer volt, csak aztán jött a feminizmus és a női lobbi hatására eltörölték. Ilyen baromságokat én is ki tudok találni, csak a jelenleg releváns társadalmi kérdések megvitatásában ez kevésbé lesz hasznos.

De ha eltekintünk mindenféle tudományos magyarázattól, akkor felteszem a kérdést: Miért baj nektek, ha valaki nemet vált? Júlia egy nap felkel, úgy dönt, hogy megváltoztatja a nemét. Megteszi, estére már János szerepel az igazolványában. Ő ettől boldogabb lett. Ez rád milyen negatív hatással van, miben érinti a te életedet, hogy ennyire ellenzed? Milyen sérelmet okoz neked az ő boldogsága?

ma 13:51
 19/21 A kérdező kommentje:

16.: Nézz utána az érvelés felépítésének. A tiédből hiányzik a bizonyítás. Csak annyi a logikád, hogy aki nem ért veled egyet, az szélsőjobbos. Lehet, hogy az én érvelésemben van hiba, de a te érvelésed egésze egy hiba.

17.: Hát akkor csináljátok meg! Ne csak hőbörögjetek!

18.: " Júlia egy nap felkel, úgy dönt, hogy megváltoztatja a nemét. Megteszi, estére már János szerepel az igazolványában. Ő ettől boldogabb lett. Ez rád milyen negatív hatással van, miben érinti a te életedet, hogy ennyire ellenzed? Milyen sérelmet okoz neked az ő boldogsága?"

Mondjuk annyi a probléma ezzel, hogy oké, megengedjük neki, holnap kitalál mást, holnapután megint mást, és soha semmi nem lesz elég, mindig lesz valami!

ma 13:56
 20/21 anonim ***** válasza:

"Mondjuk annyi a probléma ezzel, hogy oké, megengedjük neki, holnap kitalál mást, holnapután megint mást, és soha semmi nem lesz elég, mindig lesz valami!"

Tehát végső soron támogatod a nemváltást? Ennek örülök. Ha a nemváltás után követelnének valamit ami valamilyen módon kárt okozna neked, azt arra hivatkozva már lehetne akadályozni.

Egyébként ez visszafele is működik, egy transznemű ugyanúgy mondhatja, hogy ma csak a nemváltást akadályozod meg, holnap már az utcára sem mehet ki, aztán ki tudja mi lesz a vége. A te félelmed miért valósabb mint az övé? Az övére van több példa a valóságból, a történelem során anygon sok kisebbséget eltiportak már.

De annak örülök hogy ezek szerint semmi bajod nincs a nemváltással, pusztán az ismeretlentől tartasz, ami végül is normális.

ma 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!