Támogatod, hogy a transz nők (biológiailag férfi) is szülhessenek méh beültetéssel?
Folynak a kutatások, és a jövőben elvileg lehetséges lesz méh beültetéssel a férfi szülés.
Csak egy donor kell, és csakis a terhesség ideje alatt lenne a méh a férfi szervezetben. Utána el kell távolítani. Férfi medencéje nem alkalmas arra, hogy kibújjon lent egy baba. Ezért csak a császármetszés jöhet szóba.
Én nem ellenzem a dolgot… transzoknak is megvan a joguk, hogy teljesértékű nők legyenek.
Orvosilag is egy nagy történelmi lépés lenne ezt kivitelezni.
Tőlünk nyugatabbra már engedélyezték jogi szempontból a férfi szülést.
Nekem mindegy, nem érdekel más élete.
Csak egyet kérek, engem ebből hagyjanak ki.
"Nagyon unatkozhatsz vagy érintet vagy ha ilyen kérdéseken jár az a kis agyacskád:D"
Nem vagyok érintett, viszont érdemes ilyen dolgokról is beszélni. Világunk folyamatosan változik, érdekes mit hoz a közeljövő.
"Jelenleg átültethető szervek a szív, a vese, a máj, a hasnyálmirigy, a tüdő, a vékonybél, és a csecsemőmirigy. Nemcsak szervek, hanem szövetek, illetve sejtek is átültetésre kerülhetnek, például szaruhártya, csontvelő, bőr, csont, porcszövet, vér stb."
Nőkből nőkbe már működik:
"A világon eddig mindössze 70 méhátültetés történt, jellemzően élő donortól. Elhunyt donor méhét eddig hat asszonyba ültették be az Egyesült Államokban, s ez a világon a harmadik (az USA-ban a második) gyermek, aki így jöhetett világra."
Nőből férfiba:
Egy indiai sebész méhet szeretne transznemű nőbe ültetni.
Dr. Narendra Kausik, az Újdelhiben működő Olmce Transznemű Sebészeti Intézet vezetője szerint a tervezett átültetés hamarosan megvalósítható lesz, és kedvezően hat majd az érintett transz nők egészségére és boldogságára. Egy 2021-es tanulmány alapján a transz nők 90 százaléka szerint a méhbeültetés enyhíthetné szorongásos tüneteiket, és fokozhatná a nőiesség érzetét.
„Minden transznemű nő a lehető leginkább nő akar lenni” – mondta Kausik a The Mirrornak, hozzátéve, hogy ennek az anyaság is a része. Ehhez méhbeültetésre lesz szükség.
Meglepő lehet, de hasonló méhátültetéssel már közel száz éve is próbálkoztak. 1931-ben Lili Elbe, dán festő és transz nő esett át az operáción, aki a műtét miatt megfertőződött, három hónappal később pedig szívrohamban meghalt.
Inkább azt oldanák meg hogy hogyan lehet valakinek nagyobb farka.
Sokkal több flusztrált emberen segíthetnének vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!