Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A transz emberek miért beszéln...

A transz emberek miért beszélnek elnyomásról, jogfosztottságról? Elmagyarázná valaki?

Figyelt kérdés
Beszélgettem egy lmbtq személlyel, és mondta nekem, hogy milyen szemét a rendszer, merthogy a transz emberek nem tudják megváltoztatni az irataikban lévő nemet. Ergo őket elnyomják, nincsenek jogaik. Mondtam neki, hogy figyelj már, ha én bemegyek az okmányirodába, és mondom nekik, hogy írják át a nememet, akkor nekem sem engedik meg. Ez mindenkire vonatkozik, ők miért akarnak maguknak ilyesfajta privilégiumokat, és miért beszélnek elnyomásról, ha nem teljesítik a követeléseiket?
nov. 18. 11:56
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:

"Tehát végső soron támogatod a nemváltást?"

Ha te is támogatod a privilégiumok betiltását és súlyos büntetését, akkor igen! Törvénybe rögzíteni emellett, hogy az lmbtq személyeket ne lehessen pozitívan diszkriminálni, ne legyen pl. meleg kvóta. De csak abban az esetben, ha biológiai okokból történik, mint ahogy azt valaki írta, hogy születési rendellenesség, később derül ki, hogy mihez áll közelebb.

nov. 18. 14:29
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

"az lmbtq személyeket ne lehessen pozitívan diszkriminálni, ne legyen pl. meleg kvóta."

Senkit se lehessen diszkriminálni, a nőket sem. Én a momentummal sem értek egyet, akik a nőket előrébb helyezték a listájukon, vagy pl. Magyar Péter EP listáján is előrébb került egy nő aki kevesebb szavazatot kapott, csaak azért, mert nő. Értelemszerűen a melegekkel vagy transzneműekkel szembeni pozitív és negatív diszkriminációt is elítélem és az egyenjogúságban hiszek.

#20 voltam

A "privilégiumok betiltásán" sajnos nem tudom pontosan mit értesz. Szerintem a transzneműeknek most sincs semmilyen privilégiuma. A nők sokkal érintettebbek ezzel kapcsoaltban, de ahogy írtam azzal sem értek egyet.

Liberálisként csak addig támogatom az egyének szabadságát és jogait amíg azzal más embereknek nem ártanak, nem okoznak kárt vagy sérelmet.

nov. 18. 16:51
 23/47 anonim ***** válasza:
81%

“Törvénybe rögzíteni emellett, hogy az lmbtq személyeket ne lehessen pozitívan diszkriminálni, ne legyen pl. meleg kvóta.”

Érdekes hogy a csak alig létező pozitív diszkriminációval van bajod, a mindennapos negatívval nincs. Mintha homofób és transzfób lennél :)

nov. 18. 17:58
 24/47 A kérdező kommentje:
23.: Mi ebben olyan érdekes? Nyilván azért van bajom a pozitív diszkriminációval, mert az én kontómra is történhet. Őket milyen negatív diszkrimináció éri?? Nem vesznek fel melegeket a seregbe, vagy várárláskor a sor végére küldik őket?
nov. 18. 19:04
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
Fel sem veszik, ha látszik rajta, ha kiderül kirúgják, seregbe meg minek menne bárki is, főleg hogy itthon nincs sereg :D
nov. 18. 20:46
 26/47 anonim ***** válasza:
21%
Igen, meg minden férfi egyformán feleségül vehet egy nőt, egy meleg férfi is… tehát egyenlőség van. Ostobák vagytok… ezért nincs is változás
nov. 21. 16:00
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

A nem- és névváltoztatás lehetősége alapvető szükséglet azoknak, akik nem a születési nemükkel azonosulnak. Ennek a fő oka a negatív diszkrimináció a társadalom részéről.

Képzelj el egy olyan embert, aki férfinak született, de már teljesen nőként él, és férfineve van. Komoly hátrányokkal szembesül mindenhol, állásinterjún, orvosnál, igazoltatásnál, stb.

nov. 30. 09:12
 28/47 A kérdező kommentje:

27.: De miért kéne valakit nőnek szólítani, ha nem az?

És a többi ember jogával mi van?

nov. 30. 11:54
 29/47 anonim ***** válasza:
62%
Jogod van nem a nemének megfelelően beszélni bárkiről. Cserébe mindenkinek joga van kijavítani téged és megítélni a hozzáállásod alapján.
nov. 30. 14:57
 30/47 A kérdező kommentje:
De az ilyen géntetűkből sosem lesz nő! Miért kéne őket hölgyemnek szólítani, meg főleg ezt beleírni az okirataikba... Fordítva ültök a lovon, de nagyon!
nov. 30. 15:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!