A transz emberek miért beszélnek elnyomásról, jogfosztottságról? Elmagyarázná valaki?
"Mondtam neki, hogy figyelj már, ha én bemegyek az okmányirodába, és mondom nekik, hogy írják át a nememet, akkor nekem sem engedik meg."
Én se kapok kerekesszéket ha verem az asztalt, a rokkantaknak mégis jár. Arcplasztikát se csinálnak tb-re akkor sem ha üvöltök az orvossal, akinek leégett az arca, mégis megkapja. A nemváltás is hasonló, átlag embernek nyilván nincs rá szüksége, de akinek valamilyen mentális (nemi diszfória) vagy fizikai (interszexualitás) betegség miatt problémája van a hivatalos nemével, annak meg kellene tudnia változtatni. Tekintve hogy valós kezelés nem érhető el ezen emberek számára, ez jelenleg az egyetlen mód, amivel csökkenthető a rájuk nehezedő lelki teher és társadalmi nyomás.
Azt azért kiemelem, hogy fontosnak tartom elkülönítani a divatot a valódi betegségektől. Azt én sem támogatom hogy boldog-boldogtalan nemet változtathasson, de azt nagyon is, hogy a szükséges orvosi és pszichológiai vizsgálatokat követően azok nemet tudjanak váltani, akiknek erre valamilyen orvosi okuk van. Pontosan úgy, ahogy lehet pl. művesét meg protézist is kapni, akinek erre szüksége van.
Hogy ne jelentse az ember a kérdést, ha nyilvánvalóan csak provokáció a cél?
A segítség nem privilégium, pont hogy azt szolgálja hogy az amúgy privilegizált társadalmi réteghez közeledjenek az elnyomott csoportok. Igenis a jogi és testi nemváltás lehetséges kell, hogy legyen, ez a segítség.
De ugyanez a hazug logika már a melegházasságkor előjött, amikor a homofóbok szerint nincs baj a jogegyenlőtlenséggel, mert ők sem tudnak azonos neművel házasodni. Fura módon azt nem teszik hozzá hogy igényük sincs rá, ahogy neked sincs igényes nemváltásra. Ez hazug és cinikus hozzáállás.
"Ha egyszer mentálisan sérültek, miért beszélsz róluk úgy, hogy "hozzájuk és a tévképzeteikhez igazodjon"?"
Pont azért, amit írtam. Egy beteg elmét kezelni kéne, nem bólogatni a tévképzeteihez. Aki másnak képzeli magát, mint ami, az semmiképp nem egészséges fejben. Miben más amikor egy férfi azt képzeli magáról, hogy nő, mintha Napóleonnak képzelné magát, vagy földigilisztának vagy egy tál pacalnak?
4.: Nagyon rossz példa, mert a kerekesszékesek nem akarnak a törvények felett állni.
6.: "Hogy ne jelentse az ember a kérdést, ha nyilvánvalóan csak provokáció a cél?"
Mi az, hogy nyilvánvalóan provokáció?? Mondtam én bármi rosszat is a transz, vagy lmbtq emberekről? Viccelődtem, gúnyolódtam rajtuk?
Akkor meg mi alapján provokáció?
"Pont azért, amit írtam. Egy beteg elmét kezelni kéne"
Ezért megtiltod a kezelésüket. Végülis logikus... :D
"Miben más amikor egy férfi azt képzeli magáról, hogy nő, mintha Napóleonnak képzelné magát, vagy földigilisztának vagy egy tál pacalnak?"
Olvass utána a pszichológiai hátterének, hidd el, érdekes. Teljesen más oka van ezeknek a betegségeknek. Ráadásul transznemű nem csak az lehet aki másnak "képzeli" magát, hanem az is, aki valóban más. Vannak pl. olyan biológiai rendellenességek, amik miatt születéskor nem állapítható meg egyértelműen, hogy a gyermek fiú-e vagy lány, mert nem fejlődnek ki rendesen a nemi szervei. Ilyenkor valamelyiket hozzárendelik, de lehet, hogy ahogy kamaszodik, a másik nem nemi jellegzetességei látszódnak rajta. Ilyenkor utólag célszerű lenne a jogi nemét a biológiai állapotához igazítani, hogy teljes értékű életet élhessen a valós nemének megfelelően. Ez egy betegség, nem valami tévképzet, és egy papírváltással megoldható lenne az a rengeteg kellemetlenség amit ez okoz. Gyógyítani nem lehet.
Nem értem hogy miért jó nektek az, hogy ezektől az emberektől megtagadjátok a segítséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!